5+1 könyv, amit érdemes elolvasni!

1, Francesca H. Nielk: Daniel

Történetünk főszereplője Daniel Monroe.
A srác, akit 12 éves koráig bántalmazott apja mind fizikai, mind lelki értelemben, és akkoriban majdhogynem ott maradt a házuk padlóján. Ám az édesanyja akkor úgy döntött, hogy szétválnak az útjaik és új életet kezdenek. Daniel most az édesanyjával és az új családjával él, amihez egy idegesítő féltestvér is hozzátartozik. A két fiú folyamatosan szekálja egymást és Dan olyan életet él, amiből méltán leszűrhetjük, hogy szereti az adrenalint és nem fél a veszélytől.

Teljes ajánló ide kattintva

2, Allen Eskens: Temetni jöttünk…

Joe Talbert, az egyetemen kap egy olyan feladatot, miszerint egy idegen életrajzát írja meg. Nem sok lehetősége van, édesapját nem ismeri, hogy annak barátairól írjon, az anyja ismerőseit inkább kihagyja a képletből, és igazán neki sincsenek olyan emberek a közelében akiről írni tudna. Így a sors úgy alakítja, hogy találkozzon Carl Iversonnal, a gyilkossal, aki harminc évvel ezelőtt megerőszakolt egy 14 éves lányt, majd rágyújtotta a fészert. Carl rákban szenved, végső stádium, így már nem a börtönben él, hanem egy otthonban várja a halált. Joe itt ismeri meg, és kéri arra, mondja el a történetét az elejétől a végéig. A férfi úgy dönt eleget tesz a kérésnek, teljes őszinteséggel fogja elmesélni, cserébe ugyanezt az őszinteséget a fiútól is elvárja.

Teljes ajánló ide kattintva

3, Ludányi Bettina: Mennem kell

Történetünk főszereplője Bella, aki újságíróként dolgozik. Régebben a bűnügyi rovatokban jeleskedett, de egy testközelből átélt szörnyűség hatására a padlóra került. Sikerült összeszedni magát és túllépnie azon a tragédián, de saját döntés alapján már a gasztro és utazás rovatokban vesz részt. Barcelonába utazik azért, hogy felejtsen és egy új életben reménykedhessen.

,, Mennem kell.
Ez volt az a két szó, amely teljesen megváltoztatta az életemet.
Tíz betű, két szó, egy gondolat.”

Teljes ajánló ide kattintva

4, Tasmina Perry: Ház medencével

A könyv két ember történetét meséli el, mely folyamatosan egybeér a történet haladtával. Egyikük Jem, aki a jelent képviseli, másikuk Alice egy évvel ezelőttről. Jem és Nat nemrég költöztek New Yorkba, pár éve házasok, és a férfi keményen küzd, hogy a szamárlétrán egyre gyorsabban lépkedjen felfelé. Beveti minden tudását, és mellette sármját, hogy bevágódjon az elit társaságba. Jem jelenleg munka és barátok nélkül van, férje alig van otthon a karrierépítése miatt, így egyre jobban magába fordul. Egy este Nat egy olyan lehetőséggel megy haza, amitől Jem kissé megijed, és feszélyezve érzi magát. A férfinak felajánlottak egy Hampstoni nyaraló bérlését, három másik párral együtt. És az összeg “csupán” húsz ezer dollár. Ehhez az összeghez még hozzájön az is, hogy Jemnek és Natnek találkoznia kell a párokkal, és bár Nat ismeri őket munkahelyről, partikról, az hogy őket válasszák, Jemnek helyt kell állnia egy vacsorán, ahol “meginterjúztatják”. Jem jól veszi az akadályt, és gyorsan megkedvelteti magát a párokkal, így a következő hétvégét már a tengerpart mellett tölthetik Hampstonsba. Az első este folyamán viszont olyan dologra derül fény, amit Nat elhallgatott felesége elől.

Teljes ajánló ide kattintva elérhető

5, Sienna Cole: Lefelé a folyón

Történetünk három szálból tevődik össze, mely egy pillanat alkalmával rögtön össze is fonódik. Alice azt állítja szexuális kapcsolata volt az igazgatóval. Azért hozza ezt napvilágra, mert úgy érzi a férfi átverte. A férfi nem ezt állítja, szerinte a lány túlzásokba esik. Ki mond igazat? Mennyi mindent változtat meg ez a hír?

,, Szerettem volna rohanni, csak futni, míg a lábam vérezni nem kezd és össze nem rogy alattam, engedni, hogy darabokra szaggasson a szél, letépve rólam minden szennyet, minden mocskot, ami nehéz, megszáradt sárrétegként ülepedett a börőmre.”

Teljes ajánló ide kattintva elérhető

+1, William R. Forstchen: Egy másodperccel később

John beteg feleségével Black Mountainbe költözik, hogy Mary utolsó kívánságát teljesítse, minél közelebb legyen a szüleihez. John ezredes volt, éppen karrierje csúcspontján van, egy újabb kinevezés előtt, melyre mindig is vágyott, de nézve Maryt, aki egész életében követte őt mindenhova, visszautasítja, és Black Mountainbe vállal állást egy egyetemen, mint történelem professzor. Mary halála után négy évvel John már teljesen beilleszkedett a városka életébe, mindenki tiszteli, és szereti. Két lányát imádja, anyósával Jennel is tökéletesen kijönnek. Kisebbik lánya 12. születésnapján valami történik. Leáll minden. Az autópályán levő autók, a házakban minden ami elektromos, a telefonok elnémulnak. John legnagyobb félelme, hogy egy EMP támadásnak lettek áldozatai. Szerencséjére Jen autója olyan régi, hogy semmi elektronika nincs benne, így sikerül elindulnia, hogy bemenjen a városházára. Attól amit lát, teljesen megdöbben. Még senki sem tud semmit, mégis attól, hogy így megáll a világ, az emberek pár óra alatt képesek voltak kifordulni önmagukból. John se időzik sokat, azonnal elmegy a gyógyszertárba, hogy az inzulinkészletet felvásárolja lányának, aki egyes típusú diabéteszes.

Teljes ajánló ide kattintva elérhető