Sienna Cole: Lefelé a folyón

Ajánló:

,,Bőgtem, őrjöngtem és könyörögtem valami nálam hatalmasabb erőnek, amiben sosem hittem. Csak egy választ akartam!”

Az írónőtől ez az első könyv, amit olvasok. Tele volt érzelemmel, izgalommal és nem utolsó sorban mélyről érkező titkokkal. Nekem maga a történet felépítése nagyon tetszett, de azért az én elgondolásommal még lehetett volna egy picit fokozni. Ennek ellenére olvastatta magát és magával ragadt az egész mű. Csak gratulálni tudok Sienna Cole-nak amiért sikerült ennyire remekül megírnia ezt a könyvet!

,, Sikoltozott, hörgött, harapott, de csak azt érte el vele, hogy a tenyerem egyre keményebben szorult az arcára. Az erőlködéstől elfehéredett ujjaim alól forró könnycseppek gördültek ki. Úgy küzdött ellennem, mint egy megsebzett állat.”

Történetünk három szálból tevődik össze, mely egy pillanat alkalmával rögtön össze is fonódik. Alice azt állítja szexuális kapcsolata volt az igazgatóval. Azért hozza ezt napvilágra, mert úgy érzi a férfi átverte. A férfi nem ezt állítja, szerinte a lány túlzásokba esik. Ki mond igazat? Mennyi mindent változtat meg ez a hír?

,, Szerettem volna rohanni, csak futni, míg a lábam vérezni nem kezd és össze nem rogy alattam, engedni, hogy darabokra szaggasson a szél, letépve rólam minden szennyet, minden mocskot, ami nehéz, megszáradt sárrétegként ülepedett a börőmre.”

Frank, akinek a lánya egy olyan titkot hozott napvilágra, ami rögtön megváltoztatta az egész családjuk életét. Újságíróként dolgozik, miután lánya eltűnik mindent megtesz azért, hogy megtalálja. Megszállottan keresi Alice-t, aminek hatására az egész családja tönkremegy. Jeffrey, aki fest és különféle munkákból tartja fenn magát. A múltja hatására különleges személyiségnek tűnik, valahogy kitűnik a többi ember közül. Mindenki követ el hibákat, ő is elkövetett egy óriásit valamikor, aminek hatására a lelke teljesen tönkrement.

,, Egy óvatlan másodpercre viszonoztam a csókját, kerestem benne a bizonyosságot, az összetartozás mámorító harmóniáját, de helyette pengeélesen hasított belém a felismerés, hogy a mi párosunk emulzió, nem oldódik egymásban.”

Lynn, aki pincérnőként dolgozik és mindent megtesz azért, hogy a lányának megadja amire szüksége van. Régen ismert egy férfit, aki a legnagyobb kincset adta neki, a lányát. Most találkozik egy férfival, aki iránt gyengéd érzelmeket kezd táplálni. Hol fonódnak össze a fentebb említett emberek életei? Mi is történt valójában 15 évvel ezelőtt? Alice valóban testi kontaktust létesített iskolája igazgatójával? Vajon ő volt az egyetlen, akit a férfi ’gyönyörűnek’ talált? Alice előkerül valaha? Mennyi titkot rejthet egy könyv?

,, Minden egyes veszekedés, ami az elmúlt években lezajlott abban a házban, csak egy újabb mérgező tüske volt a szívemben; egy újabb fala, ami közénk ékelte magát. Ezeket a falakat már nem rombolhatja le egy buldózer sem ma tüskék is belekövültek a megkérgesedett szívbe. Megint hátat fordítottam, mint már oly sokszor. Ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak: hátat fordítani. Ha nem látom a szörnyet, az nem is létezik.”

Rengeteg kérdés  vetődik fel, de az olvasó az összesre választ kap. Sőt, mikor a végére ér el sem fogja hinni mindazt, ami az orra előtt zajlott le. Lehengerlő mű a hibákról, a véletlen gyilkosságról, a naivitásról, a szerelemről és nem utolsósorban a családi életről. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a thrillereket és szeretne valami újdonságot a kezébe venni!

,, Az ember mindent felcímkéz, hogy eligazodjon a teremtett valóság káoszában: jó, rossz, helyes, helytelen, férfi, nő, heteroszexuális, homoszexuális..  a dualitás a mi igazi tragédiánk, ami lehetetlenné teszi számunkra, hogy meglássuk a dolgok mögötti igazságot: minden egy és ugyanaz.”

34201610_1805715159487420_6360892822173777920_n.jpg

Fülszöveg:

Te ​hiszel a sorsszerűségben? 2002 májusában megdöbbentő vallomás söpört végig az Egyesült Államokon. A fiatal és mélyen megsebzett Alice Carrington olyan titkot hozott nyilvánosságra, mely felbolygatta és felháborította az egész országot. Alice megrettent a felelősség súlyától, és a szökést választotta, de elképzelni sem tudta, hogy tettei milyen események láncolatát indítják el. Olyan sorsokat csomózott össze, melyeknek sosem kellett volna találkozniuk. Lynn Walker pincérnőként dolgozik Hohenwaldban, egy isten háta mögötti tennesseei településen, és egyetlen célja, hogy valóra válthassa lánya álmait. Frank Carrington újságíró és családapa, aki megszállottan küzd gyermeke igazáért. Jeffrey Mills zseniális tehetséggel megáldott, ám nehéz sorsú festőművész, akit egy személyes tragédia pályája feladására késztet. Az egyetlen közös nevező hármuk életében Alice titka, melyet csak az idő és hármuk külön-külön kibomló, majd egymásba kapcsolódó élete oldhat meg. Sienna Cole, a hatalmas sikerű Négyszáz nap szabadság című regény szerzője páratlanul izgalmas, mély drámával átitatott lélektani thrillerében végigkalauzol a tizenöt éves rejtély kibogozásán. (Álomgyár Kiadó, 424 oldal, 2018)

Címkék: zs:Thriller