S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

Ajánlás:

Egy nagyon nyomasztó, és sötét hangulatú történetet olvashattam a Gabo könyvkiadó jóvoltából!

Teljes mértékben erre számítottam, hisz S.K. Tremayne első könyve A Fagyos ikrek is ilyen regény volt. Szerencsére nem kellett csalódnom! Bár az eleje nekem kicsit lassan indult, de mégis olvastatta magát. Talán egy negatív jelzőt tudnék írni rá. Számomra kicsit sok volt a tájleírás, bár rengeteg dolgot tanulhattam a könyvből, mégis soknak éreztem. Miután az események elkezdtek pörögni, a könyv letehetetlen lett. A hangulata pontosan azt adta, amit vártam. Voltak pillanatok, amikor úgy éreztem  szünetet kell tartanom, mert annyira mélyen átvettem ezeket a nyomasztó, és sötét gondolatokat, hogy néha önmagamtól is megijedtem.  A könyv tele van titkokkal, és hátborzongató részekkel. A “kietlen” kastély, és a barlangok, amikről annyi legenda íródott, a rejtélyekkel és titkokkal övezett család, az elmebaj, ami nem tudni kinél áll fent igazából! Igen, A tűz gyermeke elérte amit akart! Egészen a történet végéig nem tudtam rájönni, hogy ki kicsoda valójában. Tetszett a kétszereplős megoldás, hisz ezáltal lehetett megoldani ilyen ügyesen, hogy ne jöjjünk rá a miértekre, és így kapunk részletes, komplex képet arról kiben mi lakozik.

"Mi lesz velünk? Mi fog történni karácsonykor? Hogy végezzük ezen a szörnyű helyen?

Legszívesebben üvöltve tenném fel ezeket a kérdéseket, de senki nem válaszolna. Jamie nagymamája mostanában még a telefont sem hajlandó felvenni. Ő az egyetlen barátom, és úgy tűnik, ö is kerüli a társaságom. Mintha semmit nem jelentenék." A történet főszereplői Rachel a munkásosztálybeli fiatal nő, akinek sikerül kitörnie a nyomorból, és David aki elvette őt feleségül.

David első felesége egy szörnyű baleset folyamán meghal, a férfi két évvel később újra megnősül, és új feleségét elviszi Cornwalli birtokára, ahol eddig 8 éves fiával, és az édesanyjával élt. Teljes mértékben rábízza Rachelre a ház felújítását, amit még Nina az elhunyt neje hagyott félbe. Rachel eleinte nagyon lelkes, újult erővel veti magát bele, viszont ahogy megismeri a kastélyt, és annak lakóit, egyre jobban nyomasztja az a gondolat, hogy talán mégsem baleset volt Nina halála. Jamie a mostohafia sem könnyíti meg a helyzetét, minél több idő telik el, annál több a furcsaság a fiú körül. Szentül hiszi, hogy az anyja életben van, és ezt az érzést átveszi Rachel is. Már nem tudja megkülönböztetni a valóságot a valótlantól, ezáltal mi olvasók sem tudhatjuk, hogy mi igaz, és mi nem. Egyre több titok derül ki a férjéről, egyre több legenda válik igazzá. Semmit sem tudhatunk biztosra.

"-Ó, drágaságom! Annyi rejtély és olyan sok ember él ebben a házban. Soha nem tudom kinek higgyek. De talán igaza van, mert tudja, hogy tartja a mondás: A kétely kétségbevonása a hit kezdete."

Vajon Nina valóban meghalt? David valóban az az ember akinek vallja magát? És mi Rachel sötét titka, amit olyan nagyon megakar tartani?

A történet végén pedig egy igazi fordulatos csattanóra számíthatunk.

Szerettem ezt a könyvet. Izgalmas, borzongató, feszült tempójú pszichológiai thriller!

IMG_7665

Fülszöveg:

Tökéletes férj, tökéletes mostohafiú.
Tökéletes hazugság?

A Fagyos ikrek szerzőjének hátborzongató lélektani thrillere

Amikor Rachel hozzámegy a sötét hajú, jóképű Davidhez, úgy tűnik, minden rendbe jön az életében. Londoni szingliségéből David gyönyörű cornwalli birtokára költözik, ahol gazdagságot, szerelmet és egy odaadó mostohafiút kap, Jamie-t.
Jamie viselkedése azonban hamar megváltozik, Rachel tökéletes élete pedig megbomlani látszik. A fiú nyugtalanító jövendöléseket mond, és azt állítja, kísérti őt elhunyt anyjának, David előző feleségének szelleme. Jamie ezzel vajon büntetni akarja Rachelt, vagy egyszerűen csak sokkal mélyebbek a lelki sebei, mint azt Rachel gondolta?
Rachel a múlt eseményei között kutatva gyanakodni kezd férjére. Miért vonakodik ennyire, hogy megvitassa vele Jamie viselkedését? És két évvel azelőtt vajon mi okozta exfelesége váratlan halálát? Ahogy elmúlik a nyár, és közeledik a december, Rachel egyre inkább rettegni kezd, hogy Jamie szavaiban igazság rejtőzhet: ,,Halott leszel karácsonyra."

Kiadó:
Gabo Könyvkiadó
https://www.gabo.hu/hu/thriller/2336-s-k-tremayne-a-tuz-gyermeke-tokeletes-ferj-tokeletes-mostoha-tokeletes-hazugsag-9789634065012.html?search_query=A+tuz+gyermeke+&results=177
Oldalak száma:
432
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Kiadás éve:
2017