Engi O. Smith: Hűtlenség

img_20191122_181500.jpg

Mielőtt belekezdtem volna a műbe számos érzelem kavargott bennem. Címből adódóan biztos voltam abban, hogy a hűtlenség – mint állapot, mint tett – nagy mértékben képezi a történet részét. Reménykedtem abban, hogy nem egy klisékkel teli, megszokott – a nagy szerelemből megcsalás lesz – cselekményfonalat fogunk kapni. Ezzel szemben – sajnos – több olyan oldallal szembe találkoztam, ahol számos közhely kapott helyett – s ez egy kicsit lentebb vitt számomra az olvasás élményéből.

A történet több szálon futott végig, több szempontot is kaptunk. Azonban nem titkolom, engem kicsit zavart az, hogy nem volt feltüntetve: épp kinek a gondolatait vagy érzéseit ismerjük meg. Mert így nem egyszer kellett elgondolkodnom az aktuális mondat kibocsátójáról. Sokkal kellemesebb lett volna, ha valamilyen jelzéssel meg tudjuk különböztetni mi magunk – olvasók.

Szeretem a romantikus történeteket, ezért igazából úgy álltam a könyvhöz, hogy vagy kapok egy fenomenális sztorit, vagy egy újabb silány élménnyel leszek gazdagabb. Nos, szerencsére azért kaptam az oldalak folyamából sok pozitívumot – így egy egészen élvezetes művet ismerhettem meg Engi O. Smith tollából.

A Hűtlenség borítója nekem tetszik – passzol a címhez és a történethez. Már annak is a kisugárzása azt közvetíti felénk, hogy ez egy tanulságot hordozó, fájdalmas cselekményláncolat lesz. S mindezt szerintem el is érte az írónő – mert akkora érzelemmennyiséget, s olyan apró momentumokat vitt bele, amik elgondolkodtatnak és belém mélyesztik karmaikat.

Próbáljon repülni, vagy várja, hogy valaki eltapossa? 

Főszereplőnk Alexa, aki a férjével -Vencellel - és annak barátjával –Tomival - dolgozik együtt egy magánnyomozó irodában – ami a közös tulajdonuk. Számos ügyet végig vittek már, jelenleg is vannak folyamatban levő megbízásaik.

A nő az elmúlt időszakban rengeteget veszekszik a férjével, nem tudja az okát a férfit körülvevő változásnak – mind személyiségileg, mind viselkedésileg. Egyik este Vencel eltűnik, s közel két napig nem is látja senki a színét – a telefonhívás a kórházból érkezik, melyből kiderül, hogy a férfi késelés áldozata lett. Alexa és Vencel megijednek és mindent bevetnek, hogy szóra bírják a férfit, aki azonban, néma marad az eset kapcsán.

A férfihez egy ismeretlen nő jár be, aki folyton kétértelmű szavakat használ. Ráadásul a nőt felkeresi egy idősebb férfi is, aki azt próbálja a tudtára adni, hogy Vencel egy hűtlen, bugyiszaggató, gerinctelen ember. Ám az csak Alexán múlik, hogy ő mit lát bele mindebbe és mi lesz a következő lépése!?

Érdekesebbnél érdekesebb tények kerülnek napvilágra, melyek nemcsak rájuk nézve lehetnek veszélyesek, de a cégük számára is. Vencel az alvilág bugyraiba is jelen van, ami kockázatos mindannyiójuk számára. Maffia, hatalom, pénz és vér.

Emellett Tomi és a nő között kezd kialakulni egyfajta kötelék. A férfi próbálta bíztatni, ő az, aki mellette áll a kellemetlen percekben. Ezen felül mikor a nő pánikkal szembeni küzdelme is előjön, akkor Tomi az, aki rátalál, aki orvoshoz viszi, aki gondját viseli. Megadja Alexának mindazt, amit a férje az utóbbi időben megfoszt tőle – a szeretetet, a figyelmet, a törődést.

Alexa olyan helyzetbe kerül, ahol szinte biztos lesz abban, hogy férje barátját választja majd. Ám nagyon úgy tűnik, hogy előre gondolkodott – kiderül több dolog is, amit Tomi eltitkolt előle. A nő úgy érzi, hogy körülötte mindenki csak hazudik és mindenki csak csalódást okoz neki. Elhagyva, átverve és egyedül érzi magát. Azonban minden megváltozik, amikor fény derül egy apróságra.

A pánik egy alattomos betegség, nem tudhatja senki, mikor tör rá az emberre. 

Alexa hogyan dönt a jelenlegi és a jővöbeli szerelmére tekintve? Sikerül épségben kikerülnie egy veszedelmes helyzetből? Milyen élet vár rá ezután?

Engi O. Smith egy olyan történetet tár elénk, amiben jelentős szerepet kapnak a hazugságok, a remény egy új életre. Olyan világba kalauzol el minket, amit szinte a bőrünkön érzünk végig – hiszen alapjába véve ezek az érzelmek, állapotok velünk és a környezetünkben is előfordulhatnak.

Egyedülálló alkotás a maga hibáival, a maga tanulságaival! Szerettem olvasni a történetet, pedig sokszor éreztem kellemetlenül magam – főként a Vencel és Alexa közötti veszekedésekbe pillantva. Megmutatja nekünk azt, hogy egy bántalmazó személytől, egy bántalmazó kapcsolatból minél hamarabb ki kell lépnünk. Valamint azt is, hogy a szerelem akkor köszönt ránk, amikor a lelkünknek szüksége van rá – nincs olyan, hogy rossz ember vagy rossz időzítés. Csak rajtunk áll az, hogy képesek vagyunk-e tenni érte valamit és merünk-e mellette dönteni!

Ajánlom a romantikus, akcióval fűszerezett történetek kedvelőinek!

 polish_20191122_180312238.jpg

Fülszöveg:

Alexa házassága egy ideje megromlott. Férje megcsalja, és amikor ez kiderül, a lány közös barátjuk, Tomi karjaiban találja magát, aki egyetlen támasza. Kapcsolatukat titkolniuk kell, meg kell küzdenie a pánikbetegséggel, megaláztatással. Szerelmükre árnyékot vet, hogy Tomi is csalódást okoz neki.

Megcsalás, bizalmatlanság, bántalmazás, terhesség, emberrablás...

Vajon ennyi szörnyűséget túlél egy szerelem?

Talán új életet kezd, vagy mégis inkább férjét választja?

Megtalálja még valaha a boldogságot?

(Magánkiadás, 2016)