Robin O'Wrightly: Város a föld alatt - ELŐOLVASÁS

Az írónő már a Tripiconi sztori első részével elragadta a szívemet, ám ez a második rész esetében sokkal inkább izgalommá alakult. Köszönöm neki, hogy lehetőséget adott elolvasni és azt is, hogy átélhettem ezt az élményt. A mű befejeztével csak még inkább várakozhatok a következő adag után, de megéri! Mert ez az alkotás nemcsak magához vonz, de a teljes cselekménysorozat alatt fenntartja a figyelmem és mindig történik valami, ami még kalandosabbá, izgalmasabbá teszi a következő lépést.

,, Egy király, egy katona nem sír, nem gyászol, hanem harcol és túlél! Hányszor végigcsináltam már ezt a testvéreiddel, az én testvéreimmel, a szüleimmel, a barátaimmal…! Mit nem adnék érte, ha elfelejthetném az emléküket! Te szerencsés vagy, Daniel, miért nem érted meg? Neked küldetésed van most, arra összpontosíts!”

Történetünk első részében megismerhettük Pontiékat, akik valójában a Tripicon szigetén élő királyi család. Illetve megismerhetjük Danielt is, a partra vetett fiút, aki a sziget alatt lakik igazából. A két világ találkozása olyan folyamatokat indít el, melyre egyikőjük sem készült fel.
Közös célukká válik a föld alatti város megismerése, megmentése.

„Ideje megváltoztatni a saját hozzáállásunkat is a világhoz és önmagunkhoz. Túl sok rejtély van mögöttünk és előttünk is!”


Az első részről írt ajánlóm itt elérhető -> Tripiconi sztori 1. - Az amulett rejtélye

Ebben a részben Daniel szemszögéből ismerhetjük meg az első részben történteket. Az ő szemén, lelkén keresztül élhetjük át a már megismert eseményeket. Viszont ez sokszor talán jobban megértette velem, hogy mit érezhetett a másik fél egy-egy cselekmény, beszélgetés során. Mondhatni itt ismerhettük meg mindazt, ami a fiúban lezajlott.

Csakhogy Robin O’Wrigthly nemcsak ennyit osztott meg velünk a Város a föld alatt című regényében. Tovább visznek bennünket az események és csak még jobban belebonyolódunk a történetbe, de ez egyáltalán nem rossz dolog.

,, Pontosan tudták mindketten, hogy kell gyilkos diplomatásat játszani, főleg, mert mindketten lányok voltak, ösztönösen beléjük kódolta az élet.”

A királyi család döntést hoz arról, hogy segítenek az ifjúnak. Azonban nem tudhatják előre mibe vágták a fejszéjüket, de rengeteg dolog megvilágosodik, amikor Daniel múltjából valaki feltűnik a Ponti családnál egy este.
Vajon sikerülhet nekik a küldetés? Megmenekíthetik a föld alatti királyságot? Ki tudják szabadítani Daniel szüleit? Mi vár rájuk a föld alatt?
Mindezen kérdésekre választ kaphatsz, ha kezedbe veszed eme regényt.

,,– Arabella, fogalmad sincs, miről beszélsz, nem tudod, milyen kötelem hordani ezt az amulettet! Én inkább élnék úgy, mint egy atlantida, mint te és a családod, ha tehetném, mert inkább lennék ember a magam erejéből, mint olyasvalaki, akit csak egy nyaklánc tart életben!”

Garantálom, hogy szeretni fogod! Olyan élményt nyújt, hogy le sem akarod majd tenni a kezedből és ültében végig olvasod az egészet.

Amulett. Királyság. Szerelem. Harc. Város a föld alatt. Ez a Tripiconi-sztori.

,,Te nagyon fel akarsz nőni. Pedig én mondom, nincs abban semmi. Minél öregebb az ember, annál többet várnak el tőle, és annál komolyabb következményei vannak annak, ha hibázik. Addig örülj, amíg gyerek lehetsz, amíg vigyáznak rád."

Fülszöveg:

A ​térképről hiányzó Tripicon szigetcsoportja alatt egy még kevésbé ismert hely húzódik meg a földkéregben: Perallantisz, a Város, melynek burka alatt háromezer ember élete forog veszélyben egy közelgő természeti katasztrófa és egy állampuccs miatt. Időben is visszamegyünk: egy hónappal Az amulett rejtélye c. rész előtt kezdődik a történet. Daniel Amata épp szökésre készül szerelmével, Gregoriával, hogy elkerülje feláldoztatását a népe túléléséért. Szerencsétlenségére azonban tervét nem viheti véghez, ugyanis elrabolják, és ismeretlen helyre hurcolják, hogy kitöröljék emlékeit a lányról. A sorsára hagyják, így kerül Tripiconra, de pechjére az amnézia szinte mindent érint az agyában, így a küldetését is. Az egy hét alatt visszatérnek bizonyos emlékei, de azok nem, amelyek kiderítenék, ki küldte a szigetre, hol vannak a szülei és ki akarja megölni őt. Nincs sok ideje, de azt érzi: csak a tripiconiak segíthetnek rajta és a népén is… 

A Tripiconi sztori második, Város a Föld alatt című részében folytatódik a nem mindennapi szigetország és az alatta elterülő, ismeretlen, hihetetlen világ kalandos és fordulatokban gazdag története, a már megismert és plusz szereplőkkel, régi és új helyszíneken. A jelszó: semmi nem az, aminek látszik!

Mi lesz Daniellel, ha visszakapja az emlékeit? 
Találkozik-e újra Gregoriával? 
Folytathatják-e ott, ahol abbahagyták? 
Képes-e a királyfi jó vezetőként helyesen dönteni? 
Legyőzi-e azt, aki őt meg akarta ölni? 
Sikerül-e csapatával életben maradni a Föld alatt?

Keresd a többi részt is, és olvasd el, hogy megtudj mindent!

(Mogul Kiadó, 2018)