!! EXLUZÍV !! Ludányi Bettina: Meghasadt valóság BORÍTÓLELEPLEZÉS

A regényt itt tudod előrendelni. -> http://bit.ly/meghasadt-valosag-ludanyi-bettina

„Húzd ki magad, szegd fel az állad és küzdj! Különben összetör a valóság.”

Nagyon szerencsésnek érzem magamat, mert az írónő választása által már másodszor leplezhetem le egy új regényének a borítóját. Óriási megtiszteltetés, hatalmas köszönettel tartozom neki! Számomra nagyon fontos dolog, hogy bizalmat szavazott nekem és a blognak! Ez egy pozitív visszajelzés, ami mosolyt csal az arcomra.
Remélem a bejegyzés további része nektek is nagy mosolyt csal az arcotokra és örömmel mélyedtek majd bele az írónő legújabb regényébe!

„Beletúrt a hajamba, és elmélyítette a csókot. Másik keze a testemen vándorolt végig, majd belemarkolt a csípőmbe, és a zuhanyzó falának nyomott. A hátam a hideg felülethez simult, amitől végigszaladt rajtam a bizsergés. Felhúzta az egyik lábam, és egy pillanat múlva már eggyé is váltunk.”

Bettina már az első könyvével azt éreztette velem, hogy örömmel fogom az újabbnál újabb regényeit a kezembe venni, és ez úgy gondolom be is teljesedett. Az egyetlen menedék volt az első mű, amelyet megalkotott az olvasók számára és izgatottan várta, hogy mit szólunk majd hozzá. Én méltán mondhatom, hogy kellemes meglepetés volt számomra.
A műről írt ajánlómból idéznék:

,, Annyira jól meg lett írva, hogy néhol még én is megijedtem Ana szerepén keresztül, mert annyira valóságos volt, hogy lehetetlen volt menekülni a befolyásoltsága alól. Egyszerűen lebilincsel az egész. Rabul ejt a történet és olvasóként sem tudunk meglépni belőle, mert annyira magával ragad, hogy egyszerűen üresnek éreztem magam, amikor épp nem volt kezemben a könyv.”

Ahogy észrevettem a lapokba mélyedbe, az írónőnek fontos, hogy a regényeiben egy erős, határozott női főhősnőt kapjunk. Ez talán csak még egy plusz, amit a művéből nyerhetünk, hiszen néha olyan helyzeteket ismerhetünk meg női szemszögön keresztül, amit a való életben talán mi is tudunk hasznosítani. Úgy vélem, hogy Bettina mindegyik regénybe beletesz egy kicsit a maga személyiségéből, a maga látásmódjából. Ez pedig szerintem csak még nagyobb pozitívum.
Nem volt ez másként a második regénye, a Mennem kell  esetében sem. Hiszen itt is ahogy az ajánlómban is megfogalmaztam, Bella személyében egy olyan nőt ismerhetünk meg, aki makacs, küzdeni vágyó, akaratos, de legfőképpen kitartó. Harcol a saját eszméiért, és hogyha elindul egy úton, azon végig is megy.
Ebben az ajánlóban megfogalmaztam a regénnyel kapcsolatos gondolataimat, érzéseimet.

,, Olyan érzéseket váltott ki belőlem, amik biztossá tettek abban, hogy ez egy csodálatos könyv, hogy ezt igenis másoknak is el kell olvasniuk. Reális lábakon áll, de mégis egy olyan világba repít, ahol egyszerűen élvezet jelen lenni.
Tele van érzelemmel, néhol boldog voltam, néhol csalódtam a férfiben, de előfordult, hogy szinte könnyekbe törtem ki, mert annyira váratlanul ért a dolog, hogy másként nem is tudtam reagálni rá.
Sokszor annyira beleéltem magam a dolgokba, hogy saját bőrömön tapasztaltam meg lelkileg és szinte fizikailag is mindazt, amin Bella átment, és ami történt vele. Ez persze sokszor megrémítettet, de mégis ha utólag a könyvre gondolok csak jó érzések kerítenek hatalmukba.”

Nem tudom mennyire ismeritek a Meghasadt valóság fülszövegét, de elhoztam nektek azt is, hátha még nem találkoztatok vele.

Fülszöveg:

Te mit tennél, ha a saját emlékeidben sem bízhatnál?

Sophia Santillo látszólag nyugodt és egyhangú életet él Nápolyban, ám a felszín alatt megannyi szörnyű titkot őriz. A csontig hatoló fájdalom és rettenet még annyi év után is uralja életét. Egészen addig, amíg nem találkozik a sármos üzletemberrel, Nico Bellonival. Vajon a férfi méltó lesz rá, hogy a lány megossza vele riasztó múltját?

Sophie biztos abban, hogy soha többé nem kell szembenéznie a szörnnyel, aki tönkretette az életét, ám egy telefonhívás minden reményét lerombolja: bántalmazója újra szabad. Hiába szentelt éveket arra, hogy feldolgozza a történteket, minden újra összeomlik körülötte. Főleg, miután fény derül a valódi igazságra.

Ki a titokzatos szörnyeteg, és mi köze a lányhoz? Mi zajlik egy pszichopata fejében, és hogyan lesz egyáltalán valakiből gyilkos? Milyen mértékben befolyásolja a környezetünk, hogy mivé válunk?

Ludányi Bettina legújabb regénye megmutatja, hogy nem hihetsz a szemednek, és nem bízhatsz az emlékeidben. Egy izgalmakkal, titkokkal és kérdésekkel teli világba kalauzolja el az olvasót, ahol semmi sem valódi, semmi sem igaz. Csupán egy hazugság része. Egy meghasadt valóság.

 

A fülszöveg alapján az érzéseimre hagyatkoznék ismét. Szerintem egy olyan regényt fogunk kapni, amilyet maga a fülszöveg sugall elolvasása közben. Vagyis érzelmeset, de emellett ott lesz az a krimi szál is, amit annyira szeretünk a regényeiben. ( Legalábbis én szeretem.)
Érzelmekkel teli, izgalmas regény lesz, melyben majd nem hihetünk a saját tudatunknak sem, hiszen ki tudja mit látunk majd a szavak mögött?

Úgy gondolom, hogy ismét egy bátor nőt fogunk megismerni. Aki mögött ott lesz az elszenvedett múlt, a rengeteg keserűség, de mégis harcolni fog a jelenéért, hogy boldog lehessen és ne kelljen nap mint nap az átélt szenvedéseire gondolnia. Hiszen mindenki megérdemli, hogy nyugodt és teljes életet élhessen, ahol ne kelljen folyton rettegve a háta mögé nézegetnie.

Ahogy Bettina műveit megismertem és átéltem, úgy vélem, hogy ismét egy darabot tehetünk a róla formált képünkhöz. Hiszen újra egy apró részt megismerhetünk belőle.

Engem mint olvasót, és egyben bloggert nagyon érdekelt egy fontos dolog. Ezért nem is húztam el a dolgot és meg is kérdeztem az írónőt ezzel kapcsolatban.

  • Milyen érzés, hogy egy újabb regényed jelenik meg?

Az írónő válasza: Összességében nagyon furcsa. Bár ez már a harmadik regényem lesz, még mindig ámulok, hogy idáig eljutottam. Sophie nagy kedvencem lett, és nehéz volt megválni tőle. Kicsit olyan, mintha ő lenne a vállamon ülő kis ördög, aki bűnbe csábít. Ő bunkó, flegma, és sokáig nem érdekelte senki magán kívül. Bennem is van egy ilyen dac és érdektelenség, viszont én nem nyilvánítom ki, ahogy ő tette. Azt is mondhatjuk, hogy Sophie az én rejtett énem.
Noha fájt leütni az utolsó néhány szót, és nagyon hiányoznak a szereplők, csak előre tekintek. Kíváncsian várom, milyen fogadtatás fogja érni ezt a regényt, amely merőben más, mint amit eddig írtam. Úgyhogy jelenleg ezt érzem: a várakozás izgalmát.

„Arra már rájöttem, hogy a múltban történtek azért adtak valamit, amit senki sem vehet el tőlem: a bátorságom, a makacsságom és a nagy szám. Eddig ezek segítettek kimászni minden gödörből, ezeknek köszönhettem önmagamat.”

Úgy gondolom, hogy már eléggé felvázoltam nektek mindazt a képet, ami Bettina műveivel kapcsolatban él bennem. Így nem is húzom tovább az időt, lessük meg együtt a borítót!

A borító már első ránézésre sugallja, hogy egy olyan történetet fogunk megismerni ahol a felszínen a nő csak egy álarcot visel. Titkokat, sebeket rejteget, melyeket nem szeretne újra átélni, csak elfelejteni.

Ám a dolgok sosem úgy történnek, ahogy azt mi szeretnénk.. Mindig jön valaki vagy valami, ami meghozza a változást.. Ebben a könyvben sem fog másként történni. Nem fogunk hinni talán a saját szemünknek sem. Belemélyedünk majd és nem fogunk tudni szabadulni előle. Hogy miért? Mert ez a meghasadt valóság!

Alig várom, hogy megismerhessem Sophie-t és belepillanthassak az életébe. Remélem ti is izgatottan várjátok, hogy megjelenjen a mű és rabul ejthessen a történet.

Nem tudom láttátok-e már az interjút, amit pár hónappal ezelőtt készítettem az írónővel, de most megtekinthetitek itt,  ha eddig nem olvastátok volna.

,, Olvastam arról, hogy több műfajt is szívesen olvasol. Mi alapján döntesz arról, hogy melyik könyvet olvasod el?

Attól függ, ki az író. Stephen Kingtől például bármit elolvasok, mert imádom a munkáit. Ugyanígy Dan Brown. Minden más esetben a fülszöveg dönt.”