Emy Dust – Abby Winter: Csapdába csalt szerelem

Nemsokára megnyílik az Imádom a Könyveket könyvtára a bloggerek számára! 

Ajánló:

Mindkét írónőtől volt szerencsém olvasni már, így volt egy bizonyos elképzelésem arról, hogy milyen lehet a közösen írt könyvük. Nagyon tetszett, szinte letenni sem tudtam, mert megbabonázott az a világ, amit a történetükben teremtettek. Szívem szerint olvastam volna még belőle legalább még egy könyvnyit, de sajnos anélkül lett vége a műnek.

,, - (..) Ne próbálj meg elmenekülni előlem! Megtalállak, bárhol is leszel!”

Történetünk főszereplője Alice és Mark.
Amikor kettejüket elképzelem, akkor szinte az alvilág és a mennyország találkozását látom lelki szemeim előtt. Alice a lány, aki véletlenül rossz helyre téved és elhitetik vele, hogy valami szörnyűséget tett, ezért nem is tud semmit tenni a zsarolás ellen. Így kénytelen Mark bárjában egy szál semmiben táncolni, mutogatni magát, mert különben a rendőrségen kötne ki.
Vajon tényleg Alice ölte meg azt a férfit a sikátorban?

Mark a férfi, aki bármit megkaphat, akit csak akar, hiszen rengeteg pénze van illetve hatalma, ami a világ mozgatórugója. Amikor meglátja a lányt, úgy véli jó szórakozás lesz zsarolni kicsit. Aztán a dolgok komolyabbra fordultak.
Mitől lett Mark olyan amilyen, milyen sebeket hordoz magán a múltból?

,, Éreztem ahogy megborzong a közelségemtől, ahogyan én is majdnem hajának édes illatától és puha bőrétől, amit a tenyerem alatt éreztem. Higgadj le Mark! Ez csak munka! Győzködtem magam. Mozgatni kezdtem, akadozott és remegett. Olyan volt, mint egy robot.”

A szerelem úgy alakul ki két ember között, hogy szinte észre sem vehető. Így történt ez két főszereplőnk között is. Rengeteg akadályon, veszekedésen átmennek, amíg el nem jutottak arra a pontra, ahol már nem tudták tagadni érzelmeiket.
Ám mindig a boldog pillanatok között beugrik valami rossz dolog. Valami amire senki nem számít. Legyen szó emberrablásról, hazugságokról.

Sikerül elérniük a boldogságot, amit egymásnak adhatnak? Mennyi fájdalmat bír el az ember, és mennyi mindent bocsáthatunk meg valakinek?

,, Miért van rám ilyen hatással? Bizsereg a bőröm, ahol hozzámért, és úgy ver a szívem, mindjárt kiugrik a mellkasomból. Le kell szoknom a kávéról, mert a kettő együtt a vesztemet fogja okozni.”

Az ember mindig úgy gondolja, hogy a rossz dolgok velünk nem történhetnek meg. Pedig talán pont ezzel idézzük elő magunknak azt a rengeteg rosszat, amit mások életében látunk lezajlani.
Ez a mű egy történet a szerelemről, a naivitásról, a küzdelemről és a csalódásról.
Sokszor mosolyodtam el rajta, talán pont ezért vett meg teljesen. Érzelmekkel fűszerezett mű az életről. Mert bizony mindegyikőnkben van egy kicsi mindkét szereplőből.

Csak ajánlani tudom a romantikus alkotásokat kedvelő könyvmolyoknak!
Könnyen olvasható, gördülékeny történet, ami megigézi az olvasót és az utolsó oldalakig nem engedi el a figyelmünket! 

,, Szívja a vérem egész nap, aztán meg olyan hévvel csókol, mintha mindig ezt akarta volna. Kikészít ez a pasi.”

Fülszöveg:

Alice ​Taylor egy kisvárosban született, ahonnan Los Angelesbe költözik, hogy saját életét élje, hátrahagyva a szüleit és régi kapcsolatát. Az új barátnője fejébe veszi, hogy társat talál Alicenak. A sokadik rosszul elsült randi után, Alice egyik estebajba keveredik. Félelmei miatt zsarolás áldozata lesz. Az egész élete a feje tetejére áll. Kénytelen hazudni és leplezni mindenki előtt, hogy zsarolója belekényszeríti az éjszakai életbe, ahol idegen férfiaknak kell vetkőznie. Nagy kihívást jelent az eddigi visszahúzódó lánynak helytállni, hogy elkerülje az őt fenyegető börtönt.

Van esélye megszabadulni zsarolójától, aki minden egyes lépését figyeli? Vagy ki tud tervelni valamit, hogy visszanyerje szabadságát? Mégis a legnagyobb problémát a zsarolója iránt fellobbant érzelmek okozzák Alicenak. 

Egy váratlan fordulat talán mindent megváltoztat kettőjük között, amitől Alice újra reményt kap a nyugodt és boldog életre. Vagy egy ismeretlen mindent felborít, letaszítva Alice zsarolóját is, mert magának akarja a lányt a saját sötét világában? Le tudják küzdeni együtt a felbukkant problémát? Mihez kezd Alice a legnagyobb titokkal, amit csak a zsarolója tud? Megannyi titok,szenvedély és hazugság egy történetben, aminek csak úgy vethetsz véget, ha elolvasod.

Két írónő egy toll, de annál több fordulat.

( Magánkiadás, 2018, 344 oldal)