Emy Dust: A szerelem ára

Nemsokára megnyílik az Imádom a Könyveket könyvtára a bloggerek számára! 

Ajánló: 

A szerelem ára című regényt leginkább ifjúsági kategóriába sorolnám. Egy rövid történetet foglal magába, ami sokszor vicces volt és hogyha igazán belegondolunk, akár a mi a tinisztorinkról is szólhatna.

,,- Szia, - suttogva köszöntem vissza, még mindig a kilincset szorítottam, ami a tenyerem alatt felforrósodott.
- Szeretlek, és bebizonyítom neked, hogy a barátnőd tévedett velem kapcsolatban. – félig mosolyra húzta ajkait, amitől még helyesebb lett az arca, mintha nem lett volna már elég vonzó.”

Főszereplőnk Lara.
Óvodáskora óta a legjobb barátnője Petra a szomszéd lány, aki kissé flegma, de sokszor furán is viselkedik. Bár a lelke mélyén igazi lázadó kamasz.
Nick a suli legmenőbb sráca, aki körül folyton ott ólálkodik a két szilikon csinibaba. Szinte levakarni sem tudja őket, bár akarja egyáltalán?
Jim a srác, aki Nick haverja. Alex egy srác a suliból, aki szintén kicsit odasurran a lányok közelébe.
Tipikus középiskola, tipikus kamaszok, tipikus problémák. Nők, férfiak, szerelem, bulizás.

Lara és Nick kezdettől fogva húzza egymás agyát, de amikor megjelenik egy új srác a suliban, onnantól kezdve csak még inkább érezhető a vonzalom kettejük között. Ám Dylan is próbál Lara közelébe kerülni.
Megismerhetjük a fiatalkorúak egymással való harcát egy lány iránt? Vajon Lara és Petra barátsága elég szoros ahhoz, hogy kibírja a megpróbáltatásokat?

,, - Ez az, csókolj meg! Olyan rég várok már erre! – belelkesedett és vadabbul körözött, csapkodott a számban. Aratásnál kifejezetten örülnének ennek a technikának a mezőn, de nálam beterítette nyállal az egész arcomat. Csak úgy tudtam kiszabadulni, hogy felsikítottam.
- Ne haragudj, megijesztett az a valami. – magyarázkodtam.”

Egy laza szerelmi történet, ahol leginkább a kamaszkori szerelem, naivság van terítéken.
Könnyen olvasható kisregény, ami egy könnyed nap zárására szinte tökéletes.
Tetszik a történet alapja, bár nem mondanám, hogy  kedvencemmé vált. A  másik könyv amit már olvastam az írónőtől, valahogy sokkal jobban tetszett. ( Bilincsbe zárt szerelem )

A karakterek szempontjából egyedül Petra volt az, aki nagyon nem volt szimpatikus. A viselkedése, a beszólásai sokszor a falhoz vágtak. Emiatt egy kicsit nehezebben tudtam belemélyedni a könyvbe kezdetben, de ahogy peregtek a lapok kissé normálisabban viselkedett már.
A többi szereplő szimpatikus volt, talán még kicsit Nicknél éreztem néha kettősséget, de ez annyira nem zavart meg az élményben.

,, Csak, hogy tudd! Nincs lehetetlen csak tehetetlen!”

Fülszöveg:

Lara és Petra évek óta a legjobb barátok és szomszédok is. Ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint a legtöbb fiatal. Mindketten a szerelmet keresik. Váratlanul egy új srác jelenik meg, aki mindent fel fog borítani. Elég erős a barátságuk, hogy kitartsanak egymás mellett? Több titok és fogadás nehezíti meg mindennapjaikat, miközben fel kell ismerniük, hogy kik azok, akik, őszintén közelednek feléjük. Kalandos út áll előttük, ahogyan előtted is kedves olvasó, mert ez a két lány, minden őrültségebe belemegy. A nevetőgörcs garantált, aminek a végén talán megtalálják a szerelmet.

 ( Magánkiadás, 190 oldal, 2018)