J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

94127904_696312981098591_863609844668563456_n.jpg

Az Álomgyár kiadó gondozásában megjelent könyvek közül már többet volt szerencsém olvasni, azonban J. K. Smith alkotásait még nem olvastam. Többször szemeztem már velük, de valamiért eddig sosem voltam biztos abban, hogy az én zsánerem lenne. Azonban most a Kitablar bloggerinájának, Barbynak az ajánlására kezdtem bele, és nagyon jól tettem, hogy hallgattam rá.

Külcsín, első benyomás:

Az alkotás borítója tökéletesen harmonizál a kötet címével. Figyelemfelkeltő, szimpatikus és magához hívó!

Már az első pár oldalon úgy éreztem, hogy egy fantörpikus olvasmányt fogok megismerni – ebben nem is tévedtem. Annyira jól megfogalmazott, teljesen beleolvadtam már az első pár sorban az írónő művébe. Vajon a megfogalmazás miatt? Fogalmam sincs, de teljes mértékben megvett már kezdetektől fogva.

Néha hagyni kell, hogy a másik egyedül elinduljon céltalanul, hogy kitombolja magát.

Történet:

Főszereplőnk, Kori egy olyan nő, akinek az életét szabályok szerint, rendszerrel átitatva kellett megélnie. Teljesen darabokban van, amikor szülei halála után férjét is elveszti.
Andi, a barátnője az, aki teljes mellszélességgel mellette áll és támogatja minden percben.

Kori úgy dönt, hogy mivel a közös lakásuk bérleti ideje lassan a végéhez ér, így hátrahagyja egy időre ezt a helyet és utazgatni kezd. Ám mindez megváltozott, amikor kiderült, hogy a férje az elmúlt hónapokban felélte a nő pénzét, s minden kényére való luxusra költött.

Ezért úgy dönt, hogy munkát keres egy másik helyen, s így az utazás is meg lesz számára. Könnyen talált egy hirdetést, ahol egy farmon kellene dolgoznia és egy kislányra vigyáznia. Nem érez veszélyt az állással kapcsolatban, ezért elküldi a jelentkezését.

Másik főszereplőnk, Chris egy kanadai farmot vezet. Kislányával él ott, de amikor az évekkel ezelőtt felvett házvezetőnője úgy dönt, hogy elköltözik a férjével, akkor egy kicsit megzuhan az élete.

Mindig is szerette azt az életet, ami ezen a helyen megadatik neki – bár felesége emiatt hagyta el, nem szeretett itt lenni és ezt a „falusi” életet élni. Reménykedve vág neki a házvezetőnő keresésnek, s az egyik jelentkező ínyére is van.

Nincs több élére hajtogatott ruha, nem muszáj kivasalnia a lepedőt, nem ordítoznak vele, ha nem gyűrődésmentesen, szín szerint vannak felakasztva az ingek a szekrényben, ha nem tökéletesen omlós a hús, ha nem minden héten pontosan ugyanabban az időben vannak meglocsolva azok az átkozott orchideák, amik természetesen egyenlő távolságra állnak egymástól a nappali ablakában, vagy ha ujjlenyomat van az üvegasztalon.

Kori nem sokkal később elutazik az új munkahelyére. Megdöbbenve tapasztalja azt a friss levegőt, s azt a sármos férfit a gyönyörű kislányával. Holly izgatottan várta az új házvezetőnő érkezését, ahogy a férfi is.

Chris és Kori kezdetben kissé félve, elhidegülve férkőztek egymás közelébe. Fokozatosan ismerték meg egymást, hosszabb idő kellett ahhoz, hogy megnyíljanak a másiknak.

Kori a lelkét kitéve dolgozik, Chris pedig egyszerűen odavan ezért a nőért. De kialakulhat a munkáltató és a munkavállaló között egy kölcsönös, bizalmas kapcsolat? Nem túl kockázatos mindez mindkettejük számára?

Amikor szereplőink éppen csak igazán összeszoknának és megpróbálkoznának a boldogságuk beteljesítésével, akkor felbukkan valaki. Egy nő, aki éket ver közéjük és megkérdőjeleződik mindaz, ami eddig történt köztük és velük. Legyőzhetőek a múlt démonai, ha igazán hiszünk benne?

Én pedig köszönöm, hogy feladtad azt a hirdetést, és megváltoztattad az egész életemet!

Véleményem:

A Szerelem hirdetésre című mű egy romantikus, kalandos utazásra hív. Megnevetett, a sorok között ölelésre hív és boldoggá tesz! Megmutatja számunkra azt, hogy az összezúzott álmokból újjáépíthető az emberi élet, valamint azt is, hogy nincs lehetetlen és mindig van remény jobbá tenni önmagunkat és az életünket!

Nem hittem volna, hogy ennyire szeretni fogom a történetet, de élveztem minden egyes oldalát. Biztos, hogy megpróbálkozom egy újabb könyvével.

Ajánlom a könnyed, humoros és szerelmes történetek olvasóinak, mert bámulatos élményt nyújt!

Oké, Kori, most vegyél egy mély levegőt, képzeletben gyúrd össze a gondjaid egy nagy kupacba és dobd ki az egészet a picsába.

93790727_1507420649438155_8066128506657964032_n.jpg

Fülszöveg:

Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte.
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget?
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja.
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük.
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?

J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.

(Álomgyár, 2017)