Ludányi Bettina: Kettőnk titka - Ha te tudod, én is tudom című regényének BORÍTÓLELEPLEZÉSE!!

 

ludanyi.jpg

Az Álomgyár kiadó gondozásában ősszel jelenik meg Ludányi Bettina legújabb, ötödik regénye. A történettel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy az írónő legújabb alkotása egy két részes sorozat (Függőség 1-2.) lesz. A Kettőnk titka műfaját tekintve pszichológiai thriller, megbolondítva pszichológiai drámával.

Fülszöveg:

 

Alexios Hallas pszichológust valaki felbérli egy nyomozáshoz. Így hozza össze a sors Nikivel. Hiába foglalkozik évek óta függőkkel, még így sem ismeri fel időben, mi folyik a lány körül.
Egy alkoholfüggő képzelgéseiről lenne szó csupán, vagy valaki az őrületbe akarja kergetni a lányt? Mi a különbség a valódi tettes és az áldozat között? Meddig képes egy függő uralkodni a sóvárgáson, ha mindent elveszít, ami fontos volt számára?

Ludányi Bettina írónő új regénye, a Kettőnk titka ezúttal a függőség lélektanát járja körül. A pszichológiai thriller és a pszichológiai dráma jegyei keverednek össze egy történetben, amelynek nem fogod kitalálni a végét.

 

Vélemény a könyvről:

 

A Kettőnk titka mögött komoly kutatómunka van: Számos könyvet, publikációt, dokumentumot nézett át az írónő, hogy a története hiteles legyen. Ludányi Bettina úgy adja vissza ezt a „betegséget”, függőséget az olvasónak, ahogy az a valós életben is jelen van. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy milyen küzdelmek árán lehet valaki tiszta, milyen elutasító a társadalom azokkal az emberekkel, akik, akár már évek, évtizedek óta egy kortyot sem ittak. Egy volt kábítószeres könnyebben talál munkát magának, azonban egy alkoholistának minden percben bizonyítania kell, hogy nem állt meg a legközelebbi sarkon és nem ivott meg egy pohárral sem. Ez azonban még csak a jéghegy csúcsa.

A szereplői tele vannak démonokkal: szomorúság, veszteség, csalódás, fájdalom, depresszió, küzdelem az elfogadásért és életben maradásért.
Mégis, ott a fény az alagút végén, ami néha felcsillan és megmutatja, hogy ezek az emberek milyen erősek valójában, mennyi segítő szándék van bennük. Nem veszítik el a humorukat, - ha baj éri őket - felállnak, leporolják magukat és folytatják a kemény munkát. Néha viszont vannak olyan esetek, amikor képtelenség kiűzni a sötétséget. Mert az meglapul, akár éveken keresztül is, és akkor üti fel a fejét, amikor a legkevésbé számítunk rá. A démonok mindig és mindenkor ott vannak. Sosem tudhatjuk mikor és hol csapnak le. Egy függőnek sosem szabad elfelejtenie honnan jött és ki volt - mert az végzetes következményekkel járhat.

 És akkor most rántsuk le a leplet a borítóról:

 

 img_1959.jpeg

A Bookline oldalán már most 20% kedvezménnyel előrendelhetitek:

A borítóval kapcsolatban lényeges megemlíteni, hogy a Nyomodban-hoz és a Meghasadt valóság-hoz híven maradt a piros és sötétebb szín egyvelege. Ami szerintem felhívja az olvasó figyelmét a könyvre és csak még inkább kiemeli a mű kisugárzását. Egyszerűen gyönyörű lett a borító. Vonzza az ember szemét és képtelenség elmenni mellette úgy, hogy ne vegyük észre, ne érintsük meg, ne fogjuk a kezünkbe.

Ahogy a fülszöveg is mutatja egy olyan nő a főszereplőnk, aki alkoholfüggő, de huzamosabb ideje igyekszik tiszta maradni. Ennek ellenére a külcsínen egy határozott, akaratos nő jelenik meg, vagy legalábbis az olvasó felé ezt érzékelteti.

A regény egyik fő kérdése már a borító-fülszöveg kettősségéből is adódik: vajon hihetünk a függőséget véget vető nőben, vagy csupán megpróbál átverni minket

 

Az írónő eddigi történeteihez híven, kötélen táncoltat minket, s nem tudhatjuk mi igaz és mi álca!

 

Bettina már megjelent művei, amiket a linkre kattintva megtudtok rendelni:

 

Ha többre vagy kíváncsi látogass el az írónő szerzői oldalára, jelentkezz a csoportjába:

https://www.facebook.com/irokkozott/

https://www.facebook.com/groups/130066381043156/