Rangos díjat nyert A szerelem egyenlete

Az Álomgyár Kiadó nyári sikerkönyve, A szerelem egyenlete elnyerte a világviszonylatban legismertebb és legrangosabb könyves oldal, a Goodreads.com első díját romantikus kategóriában. Komoly elismerés, hogy Helen Hoang első regénye olyan írók könyvei mellett nyerhetett, mint Stephen King vagy Jojo Moyes. A szerelem egyenletéről már megjelenése előtt az év legjobban várt romantikus regényeként beszéltek a könyves magazinok, és megjelenése után sem okozott csalódást, hatalmas sikert aratott világszerte.  A magyar olvasók is imádták az Asperger-szindrómás lány szerelmes történetét.

A könyv főszereplője Stella Lane, aki szerint a világot a matematika tartja össze. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek. A bökkenő, hogy Stella Asperger-szindromával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.

Eldönti, hogy gyakorolni akar, ezért felbérel egy eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, jóképű Michael Phant beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig. Stella idővel kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és a férfi sem közömbös már iránta.

Erotikában gazdag a mű, de a szerző megtalálta az arany középutat, azt a mennyiséget, amelyre a történetnek szüksége volt, és egyáltalán nem esett túlzásokba. A főszereplők személyisége nagyszerűen kialakított, és bár az olvasó hétköznapinak érzi őket, mégsem azok.

“Világrengető sztori, amit remélem, egyszer meg is filmesítenek... “
(Könyvmánia Blog)

“...könnyen olvasható, érzelmekkel teli történetet találtam a mű lapjain.”
(Édes kis könyvkritikák Blog)

Részlet a könyvről készült ajánlónkból:

,, Ez a történet olyan érzelmi viharokat váltott ki belőlem, amiből még most sem tértem magamhoz. Ennél szebb, szívet melengető, és lelket megtépázó művet nehéz találni. Óriási hatással volt rám. Elkápráztatott, és letaglózott! Felejthetetlen élményt kaptam Helen Hoang tollából, és ezt szívből köszönöm neki." 

A teljes ajánló itt elérhető.

Kedvenc részleteim a könyvből:

,, Drága Stella. Az én Stellám.”

,, - Michael, én megszállottan odavagyok érted – vallotta be. – Nem csak egy éjszakára, egy hétre vagy egy hónapra akarlak. Hanem állandóan. Jobban szeretlek, mint a számításokat, pedig az univerzumot a matematika tartja össze. Ha vége ennek a dolognak kettőnk közt, én leszek az őrült kliens, aki követ téged, csak hogy egy pillanatra láthasson. Addig foglak hívogatni, amíg megváltoztatod a számodat. Luxusautót veszek neked, meg minden mást, ami csak eszembe jut, csak hogy azt érezzem, hozzám tartozol. Hazudtam, amikor megígértem, hogy nem fogok megszállottan kötődni hozzád. Én ilyen vagyok..”

,, Gyönyörű volt a kontraszt: nagy és apró, barna és fehér, férfikéz és női kéz. Egészen különbözőek, de az összhang tökéletes. Együtt zenéltek. Kettesben.”

,, Stella nem szólt egy szót sem, csak hagyta, hogy magával ragadja a pillanat, a bizonytalanság, a lélegzet-visszafojtott reménykedés, az aggodalmaskodás, és a pislákoló elégedettség. Egymásba fonódó kezeik látványa örömmel töltötte el. Olyan különbözőek, de mégiscsak öt ujj és öt ujjperc, ugyanaz a lenyomat.
Stella szorított a markoláson, Michael pedig viszontszorította az övét. Kéz a kézben, két magányos szív vigasztalásra talált egymásban.”

A könyv az Álomgyár webshopjában megvásárolható.

Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet.