Ania Ahlborn: Vértestvérek

Azt hiszem még mindig sokkos állapotban vagyok a könyvtől. Megjáratta velem a poklok poklát és lelkileg szedett darabjaimra. Csupán 256 oldal, mégis többször le kellett tennem fél-fél órákra, hogy megnyugodjak. Két jó tanács, este ne kezd el, ha mégis, akkor legyen melletted valaki és ne egyél a könyv olvasása alatt. Tanuljatok az én hibáimból. Hogy is tudnám megfogalmazni azt, hogy milyen is volt ez a könyv? Mintha A texasi láncfűrészest, és A ragyogást összegyúrták volna egy könyvben. Tehát aki szereti a vértől csöpögős, brutális és kegyetlen könyveket, annak tökéletes választás lesz a Vértestvérek, nem fog csalódást okozni. Megviseltek a könyvben történek, de egy biztos: soha nem felejtem el. Pontosan ez az amit az olvasó vár egy történettől.

A könyv 16% kedvezménnyel elérhető a BOOK24 online könyváruházban!

https://goo.gl/tw7H8R

" Ray becsukta a szemét és befogta a fülét, de még így is hallotta, ahogy végighasít az öv Lauralynn hátán. A lány néma maradt. Könnyek gurultak végig az arcán, de soha nem adott ki egyetlen hangot sem. "

A történet a Murrow család életét mutatja be, írhatnám, hogy: egy igazán kedves szerető család, de ezzel hazudnék és a háznépe szöges ellentétben áll mindazzal ami kedves és szerető. Ray, azaz Rebel, Misty, Wade, Michael, Lauralynn és Mama a főszereplőink, de Michael szemén keresztül látjuk/olvashatjuk a történetet. A Murrow család fiatal lányokat gyilkol, akik az úton stoppolnak, így valószínű, hogy soha nem is fogja keresni őket senki. Rebnek és Michaelnek jutott az a feladat, hogy elkapja a lányokat, felmérjék a lehetőségeket és Mama színe elé vigyék őket. Ez a fajta brutalitás nem csak a lányokkal szemben látható, hanem a családon belül is érvényes. A történet alatt a múlt egyes pillanatai is felszínre kerülnek Reb által, aki istenítette Lauralynnt a nővérét, de egy végzetes baklövés folyamán a lányt a nagyszülőkhöz viszik. Rebel, Michaelt hibáztatja, aki akkor hét éves volt és folyamatosan bünteti az évek alatt, míg egy olyan tervet eszel ki, mely Michael legrosszabb rémálmaiban sem merült volna fel.

"A ház verandáján Wade és Mama üldögélt, de egyikük sem szólt Michaelhez, amikor az átvágott az udvaron, és fellépdelt a lépcsőn, mintha nem tudták volna, hogy fogadott fiúk merre járt, mit csinált, mintha nem vették volna észre a testét borító vért."

Michael odakerülése a családhoz egyenesen megrendítő volt, ahogy pedig nevelték - megrázó és sokkoló. Állatok, mégis áldozatok voltak. Az érzéseim elég vegyesek voltak az olvasás alatt, hisz egy gyilkos család életét láttam magam előtt, mégis közelebb kerültek egyes karakterek hozzám. Szimpátiát,  kétségbeesést váltottak ki belőlem, és a könyv folyamán végig uralkodott a nyomasztó érzés: a magánytól való félelem, a lemondás, a szeretet hiánya. Felejthetetlen történet.

Fülszöveg:

Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, akik magányos, maguknak való emberek. Csak néha mennek be a legközelebbi városba, egyébként senkit nem zavarnak. S épp ezért senki nem megy hozzájuk kérdéseket feltenni, amikor eltűnik egy-egy fiatal lány. Pedig elég lenne csak felásni a környéküket, és Nyugat-Virginia állam legkegyetlenebb gyilkosai lepleződnének le.

A tizenkilenc éves Michael is kötelességtudóan részt vesz családja erőszakos tevékenységében, de sosem lelte örömét benne. A fákon át visszhangzó sikolyoktól sokszor kirázza a hideg. Normális életre vágyik, és bízik benne, hogy egyszer meg is kapja... Mikor a szomszédos kisváros lemezboltjában találkozik Alice-szel, azonnal megigézi valami, és meglátja a kiutat. Egy pillanatra elfelejt minden szörnyűséget, ami az életét kísérte. Azonban a családja rögtön emlékezteti, hogy hol a helye.

Ania Ahlborn regénye pokoli utazás az amerikai vidék kietlen zugaiba, ahol velejéig romlott emberek tesznek kimondhatatlan dolgokat. A Vértestvérek nem csak az utóbbi évek egyik legsokkolóbb horrora, de egyben tanúbizonysága annak is, hogy a műfaj nem csak a férfi szerzőké.

256 oldal

Kötés: puhatáblás ragasztott

Kiadás éve: 2016