Sue Dylen: A római szerető

Köszönöm az írónőnek a lehetőséget, hogy megismerhettem a regényét. Meglátásom szerint ez a mű elkalauzol egy világba, ahol külső szemlélőként is szinte a saját bőrünkön érezzük az eseményeket. A rettegést, a kételyeket, a szerelmet.

,, Még az álmok világában sem menekülhetünk el önmagunk elől.”

Történetünk főszereplője Tilda. A férjével és két gyermekével él nyugodalomban, míg el nem rabolják a lányát. Egyik nap amikor vásárolni mentek rosszarcú férfiakkal találják szembe magukat már a kassza közelében is, bekövetkezik a szerencsétlenség mikor a parkolóban autójukba teszik Amyt és gumit csikorgatva elhajtanak. A nő sokkos állapotban kocsiba pattan és hátsó ülésen Matthiassal az említett autót kezdi el üldözni. Tárcsázza a rendőrséget, de tisztában van azzal, hogy minden perc számít, ezért meg sem fordul az a fejében, hogy esetleg várakozzon a segítségre.

A lány megmenekül. A nő megsérül. A rendőrség elkap két rablót. Akkor jelenik meg Bianchi alezredes és pillanatok alatt felfedezi a gyönyörű nőt. Ekkor kezdődik el az ő történetük.
Tilda úgy érzi a házassága a férjével szinte csak megszokás már. Alig foglalkoznak egymással, testi kapcsolatuk is már szinte csak kötelesség. Az alezredes iránt pedig olyan erős vonzalom húzza, melyet talán sohasem ismert. Fiatalkorában kezdett el Paullal járni, ő volt az első nagy szerelem az életében. Ám ez a szerelem ellaposodott, megvékonyodott és már inkább baráti szeretet maradt csak belőle.

,, Valójában nem is való az embereknek a monogámia? Mert, kérdem én, ki képes negyven-ötven éven át újra és újra megújulni, és fenntartani a párja érdeklődését. Hogy lehetünk minden nap tökéletes háziasszonyok és gondoskodó anyák, ugyanakkor izgalmas kurvák az ágyban?
És a férfiak hogyan játsszák el nekünk egy életen át a macsó szőke herceget, úgy, hogy azt el is higgyük nekik? Mi a megoldás? Kapaszkodjunk a közhelybe, hogy ha elmúlik a szerelem, megmarad a szeretet, ami sokkal értékesebb?”

Enzo és Tilda titokban kezd találkozgatni. A nő szeretője lesz és ez először teljes mértékben megfelel a férfinek. Az elmúlt években csak testi kapcsolatban állt nőkkel, de most érzi azt, hogy olyan valakit talált aki mellett a további életét el tudná képzelni. Szerelmes lesz a nőbe. Tudja, hogy férjezett, de ez megváltozhat igaz?

A nő úgy érzi kettészakad. Mintha két életet élne. A családja otthon várja. Az alezredesért kvázi epekedik. Az erkölcs vagy a szerelem az, amin át lehet gázolni? Be lehet fejezni egy házasságot, hogy nyilvánosságra kerüljön egy újabb szerelem?

,, Sírnom kell. Szétszakít belülről ez a kettősség. Szeretnék odabújni hozzá, és örökre eggyé válni vele. Ugyanakkor szeretnék elfutni, és soha többé nem érezni ezt a lelkifurdalást.”

Gyönyörű élményeket szerez, melyek élete végéig kísérni fogják. Kétségek közt őrlődik, de végül megoldást fog találni és talán boldog is lehet. Érzelmekkel túlfűtött történet, néhol bizonytalanná válok olvasóként én is, míg máshol kissé elcsüggedtem inkább. Végig fenntartotta a figyelmem.

Nehéz témát dolgoz fel tökéletes megfogalmazásban. Sue Dylen egyáltalán nem humoros köntösben, de mégis annyira lenyűgözően írta meg a történetet. Meg akarja mutatni az olvasónak, hogy milyen nehéz is lehet dönteni egy házastárs és egy szerető között. Szerintem ez sikerült is neki. Hiszen egy olyan helyzetet taglal, mely mellett vagy melyben akár mi is élhetünk. Kívülállóként nehéz lehet elfogadni egy ilyen esetet, esetleg most más nézőpontot is ismerhetünk meg eme történéssel kapcsolatban.

,, - Szeretlek Tilda! – alig hallhatóan mormolja el ezt a két csodálatos szót.”

Néhol ütköztem kisebb hibákba, de ez egyáltalán nem rontott az élményen. Sőt mivel teljesen magához láncoltak az oldalak, így nem is figyeltem fel ezekre. Vérpezsdítő a maga nemében!

Imádtam az egész könyvet. Rabul ejtett és odaszögezte a figyelmem az utolsó oldalig!
Ez egy olyan regény, amit meg kell ismernie minden romantikus és erotikus zsánert kedvelő olvasónak, mert kihagyhatatlan élmény. Teljes szívből merem ajánlani, én is bele fogok mélyedni ismét a műbe ebben biztos vagyok!

,, De hidd el, holnap újra felkel majd a nap, és azután is, minden reggel. És aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem fáj – okoskodom a lányomnak, holott én is majd belehalok Enzo hiányába, miközben a tönkrement házasságomat táplálom nap mint nap.”

Fülszöveg:

Léteznek sorsszerű találkozások. Van végzet. Matilda élete fenekestől felfordul, amikor a lányát elrabolják tőle. Ez a nap az Olaszországban élő nő életének legborzalmasabb napja – egyszersmind az a nap, amikor megismeri Enzo Bianchi alezredest. A hűvös, racionális svájci habitus találkozik Rómában a tüzes és lehengerlő itáliai életérzéssel. Lelkiismeret-furdalás és erkölcsi aggályok vívnak csatát Tilda lelkében az észvesztően szenvedélyes pillanatokkal, amelyek segítenek kibontakoztatni és megélni saját mélyre temetett nőiségét. Hogyan éli meg egy nő a szeretői viszonyt? Lehet jól dönteni, amikor egy határtalan szerelem és a házasság áll egymással szemben? Elégnek, vagy újraélednek ebben a kapcsolatban? 

Olasz életérzés, perzselő erotika és könnyek adják a regény esszenciáját. Az izgalmas, érzelmekkel és fordulatokkal teli történet Itália lebilincselő szépségű vidékeire repíti olvasóit.

(MyBook, 312 oldal, 2018)