Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban

Ajánló:

Még! Még! Még Milly Johnsont!

Annyira jól esett nekem ez a könyv. Imádtam minden sorát. Ismét kiléptem a komfortzónámból és egy olyan zsánert választottam, ami nem igazán áll közel hozzám. Idővel rá kell jönnöm, hogy éppen az olyan könyvek szerettetik meg velem a könnyed romantikus és humoros regényeket, mint a Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban. Elmélyültem a történetben és nem is akaródzott ebből az állapotból feljönnöm. Írnám, hogy kifejezetten ajánlom azoknak a nőknek, akik éppen szerelmi csalódáson esnek át, de nem csak nekik kedvezne ez a könyv. A humora és a szerethetősége mellett ad egy igazi motivációt, egy löketet - célt ad. Így mindenkinek ajánlani tudom, zsánertől függetlenül.

Történet:

Több karakter szemszögéből követhetjük nyomon a történetet: Connie, Della és Cheryl. Illetve egy-egy fejezet erejéig Jimmy és Ivanka is külön oldalakat kapott, így teljesen átlátható és érthető lett.

Della tizenöt éve dolgozik már Jimmynek - a Diamond Shine takarítócégnél. Lojális a főnökével szemben és nem mellesleg fülig szerelmes belé. Sok-sok éve várja már, hogy a férfi végre rászánja magát arra, hogy elhagyja feleségét és rájöjjön: Ő a tökéletes nő számára. Dellának azonban ráeszmél, hogy minden amit a férfi iránt érzett teljes mértékben egyoldalú. Ráadásul a férfi csúnyán elárulta őt, így jogosnak érzi, hogy bosszút álljon az őt ért sérelmekért. Elmegy Connie-hoz, Jimmy feleségéhez, hogy mindent kipakoljon neki, amit a férje az elmúlt tizenöt évben tett, mióta nála dolgozik.

Connie egy igazán aranyos és kedves nő, aki mindenben támogatja férje karrierjét. Segített a kezdetek kezdetén, hogy minél gyorsabban belendüljön az üzlet, majd Jimmy és saját édesanyját ápolta hosszú időn keresztül, hogy ezt a terhet is levegye a hőn szeretett férfi válláról. Connie úgy tudja, hogy a cég nem megy valami fényesen és bármelyik pillanatban lezárhatják a rolót. Nem kér szép ruhákat, sem ékszereket, sem új autót, de még csak a házat sem javíttatja fel, pedig lassan rájuk szakad. Ebben az illúzióban él egészen addig, amíg be nem toppan hozzá Della, Jimmy titkárnője, egy vaskos dossziéval a kezében. Connie élete darabokra hullik. Minden amiben eddig hitt hazugság volt.

Cheryl fiatal nő, aki takarítónőként dolgozik a Diamond Shine cégnél már régóta. Szereti a munkáját és sok ügyfelével jó barátságban van. Főleg Edith-el, a 93 éves idős asszonnyal, aki mindenben támogatja a fiatal lányt. Cheryl lombikbébiprogramra gyűjt párjával, Gary-vel. A férfi viszont egy lóversenyen eljátssza az összes megtakarított pénzt, amit a lány kemény munkával megkeresett. Kidobja a férfit a lakásából és az életéből is. Nem először fordult már elő - és Cheryl sejti nem ez lett volna az utolsó eset.

"Cheryl hazatérve egy összetört tojás nyomait fedezte fel az egyik ablakán. Ez volt az, ami a szörnyűséges nap végén feltette az i-re a pontot. "

A három nő élete gyökeresen megváltozik, egyik pillanatról a másikra 180 fokos változás állt be a mindennapjaikba, amit eddig oly nyugalmasnak és békésnek hittek. Csakhogy ezeket a nőket kemény fából faragták és nem hagyják, hogy mindent elvegyenek tőlük, amiért eddig keményen megküzdöttek. Della és Coonie egy olyan őrült tervet eszelnek ki, ami akár még be is jöhet. Ezzel nem csak a saját önbecsülésüket teszik helyre, hanem a Diamond Shine cégnél dolgozó takarítók életét is jobbá tehetik.

" A bosszú hidegen tálalva a legjobb - tartja a mondás. Nos, ha így is van, a pokolba vele, gondolta Della. "

Képes lesz Connie és Della egymással dolgozni úgy, hogy mindketten ugyanabba a férfiba szerelmesek? Lesz, aki visszavonulót fúj és elárulja a másikat? Cherylnek sikerül Edith által jobbá tennie az életét, vagy ott is betoppan valaki, aki mindent tönkretehet? Hogy mi alakul ki ebből a bosszúhadjáratból?  Mindezt megtudjátok a könyvből.

Romantika, árulás, megtévesztés, szerelem. Mindezt egy humoros, élvezetes, lenyűgöző könyvbe csomagolva.

A szereplők szerethetőek. Illetve amit megjegyeznék, egy-egy karakternél elérte azt, hogy az antipatikus érzés, amit az elején éreztem, teljes mértékben megforduljon - és a végére a kedvenc karaktereim lettek. Megismerhetjük a nők múltját, így azok az a pillanatok, amikor elítéltem őket bizonyos cselekedeteik miatt, szertefoszlottak.

A történetet nem lehetett unni. Minden pillanatban, fejezetben kaptam valamit, ami miatt tovább izgulhattam és várhattam a folytatást. Nem tudok jobb szót: Imádtam!

Fülszöveg:

A Napraforgó Kávéházban a délutáni tea legfontosabb hozzávalója egy jó adag barátság és csipetnyi szeretet. Connie élete fenekestül felfordul, amikor megtudja, hogy férje, Jimmy Diamond, akivel huszonnégy éve él őszintének hitt házasságban, azt tervezi, elhagyja őt a szemtelenül fiatal és szőke titkárnőjéért. Maradék önbecsülésének megmentésére bosszút forral. Célja eléréséhez szüksége van férjével közösen alapított takarítócégük, a Diamond Shine alkalmazottainak segítségére, akikről Napraforgó kávéházbeli találkozóik során kiderül, hogy egytől egyig csupa szív lányok és asszonyok, és a takarítás mellett szoros barátság is összeköti őket. Vajon képesek lesznek a Napraforgó Kávéház hölgyvendégei arra, hogy minden foltot eltüntető tisztítószereikkel megszabadítsák Connie-t a sérelmeitől és a fájdalmától?
Ha hiteles, szerethető és lenyűgöző karakterekről akarunk olvasni, akkor elég, ha kinyitjuk Milly valamelyik könyvét – ő mindig a fején találja a szöget.

Alexandra Kiadó, Pioneer Books

512 oldal

puhatáblás

Megjelenés éve: 2018