Taylor Adams: No Exit

Ajánló:

Miért is szeretem annyira a Lélekvesztő Könyveket? Pontosan azért, amit a No Exittől is megkaptam. Vannak azok a lélektani thrillerek, amelyek lassan adagolják a feszültséget, és van ez, ami végig pörgős, izgalomban tart. Az elejétől fogva megvolt az a bizonyos erős löket, amely egészen a végéig kitartott, egy percre sem hagyott alább a láng. Mindamellett, hogy lélegzetelállító a történet, nem hiányzott belőle a fokozatos építkezés, a karakterek kibontakozása. Így kell megírni egy igazán jó pszichológiai thrillert.

A könyv 16% kedvezménnyel elérhető a BOOK24 online könyváruházban!

https://goo.gl/5YGLFN

Történet:

Darby egyetemista lány, aki a karácsonyt egyedül szándékozik tölteni. Egy telefonhívás azonban teljesen felrúgja terveit. Kénytelen autóba szállni, hogy mielőbb hazaérjen. Édesanyja rákos. Cikáznak a gondolatok a fejében, hogyan kérjen bocsánatot tőle, amiért olyan lánya volt amilyen. Darby nem ér haza aznap éjjel. Egy hatalmas hóesés kellős közepébe cseppen, kénytelen megszakítani útját, és egy autóspihenőnél megállni. Szerencséjére, vagy legnagyobb szerencsétlenségére több embert is bezárt ide a hóvihar. Rajta kívül három férfi és egy nő tartózkodik ezen a lepukkant helyen, a külvilágtól teljesen elzárva.

A lány próbál térerőt találni, ezért körbejárja a parkolót, hátha megjelenik egy kósza csík a kijelzőn. Miután teljesen átfagyott, visszaindul a váróba, ám valami felkelti a figyelmét: egy furgon, amelyben mozgást észlel. Ahogy közelebb merészkedik az ablakhoz, meglát valamit: egy aprócska kéz, melyen az öt kis ujj egy rácsot kulcsol át. Darby teljesen ledermed, nem tudja hihet-e a szemének. Lehet csak a fáradtság űz vele rossz játékot. Viszont, ha tényleg valóságos volt, amit látott, és nem cselekszik, annak végzetes következményei lehetnek.

" Csak odaképzeltem azt gyerekkezet. Így történt. "

Noha tudja, egyedül egyik emberrel se vehetné fel a harcot, így megfigyelő állásba helyezi magát. A beszélgetésekből kiderül, hogy a furgon, az egyik srácé, akinek olyan feje van, mint egy patkánynak. Mivel nála van a füzete, és Darby rajzban nagyon jó, gyorsan lerajzolja a srác profilját. Ezután felméri a lehetőségeket. Ki az, aki segíteni tud megmenteni a kisgyereket? Ed és Sandi idősebbek és petyhüdtebbek. Inkább Ashley-re esik a választása aki, bár antipatikus számára a sok felesleges locsogása miatt, mégis szikár és erős. Mielőtt végső döntésre jutna Ashley-vel kapcsolatban, úgy határoz még egyszer kimegy a furgonhoz. Biztosra akar menni, hogy nem a képzelete játszott vele. Megvárja amíg a patkányképű elmegy a mosdóba, és akkor kioson, mintha csak egy újabb próbálkozásba fogna, hogy térerőt találjon. Nem kevés munkával sikerül feltörnie az autót, ám amit a furgon hátsó ülésén talál, az minden képzeletét felülmúlja: mocsok és vizeletszag árad mindenhonnan. Egy kutyakennel közepén pedig egy hétéves forma kislány gubbaszt tágra nyílt szemekkel. A neve Jay. Otthonról rabolták el. Nem tudja miért, és azt sem, hogy mióta tartják fogva. Darby, mielőtt remegő lábakkal visszaindulna, megígéri a kislánynak, mindent megtesz annak érdekében, hogy kiszabadítsa ebből az átkozott helyzetből.

Lars, a patkányképű csendben figyel, szinte lehetetlen küldetésnek tűnik a feladat, hogy szóljon Ashley-nek. Addig okoskodik, amíg sikerül egy szalvétába elrejtenie egy üzenetet, amit óvatosan a fiú ölébe ejt. Ettől fogva már minden a srácon múlik. Miután sikerül a mosdóba keveredniük mindent elmond Ashley-nek, majd a telefonja kijelzőjén megmutatja a bizonyítékot: Jay-t, a ketrecbe zárt kislányt. Nem sok idejük van egy jó terv kieszeléséhez, de megteszik, ami tőlük telik. Amint eljön a pillanat, hogy a patkányképűt kicsalják, Darby rájön: nem biztos, hogy Ashley a megfelelő. Túlságosan izgatottnak és félénknek tűnik, mint akinek egész eddig csak a szája volt nagy.

" Miért vagyok ilyen? Miért kell nekem mindig egyedül szerencsét próbálnom, és elidegenítenem magamtól az embereket? Minek vagyok itt, mérföldekre az otthonomtól, és futok az életemért egy befagyott coloradoi parkolóban, miközben anyut hasnyálmirigyrákkal kezelik..."

Vajon Darby jól választott Ashley-vel kapcsolatban, vagy jobb lett volna, ha Sandit, és Edet választja? Hogy került Jay a furgonban? Mi az oka, hogy ezt a kislányt rabolták el? Rengeteg a kérdés, de a könyv haladtával mindenre választ kapunk.

 

 Eszméletlen, milyen adrenalinbombákat robbantott bennem ez a könyv. Fordulatokban, és izgalmakban teli történet egy lányról, aki csak haza szeretett volna jutni haldokló édesanyjához. Készülj fel rá, mert nem fogod tudni abbahagyni. Garantáltan a függője leszel.