Kirsch Ákos: Szirének éneke

Ajánló:

Lehetőségem volt olvasni Ákosnak egy másik, régebben megjelent könyvét, aminek nagyon örülök. Az én tetszésem teljes mértékben elnyerte a történet. Nem a mindennapi, vagyis az általában megírt krimikhez hasonlít, ahol rendszerint valamilyen családtag esetleg barát áll a bonyodalmak mögött.

,, Az életben semmi nincs kőbe vésve. A választás, mint lehetőség mindig előttünk lebeg, csak rajtunk múlik, mihez kezdünk az idővel, amit kaptunk.”

Ez a mű annyira magával ragadott és annyira elérte azt, hogy letenni se tudjam, amit régen éreztem már ebben a műfajban. Ákos előző könyvében is hangsúlyt fektetett arra, hogy ne csak a cselekmények kibontakozása legyen a lényeg, hanem az is, hogy a háttér információkkal és az esetleges körülményekkel is tisztában legyünk. Így volt ez Szimi szigetével is, vagyis itt  a műben mindig kaptunk egy kis darabot a tájról, a területi elrendezésről. Így be tudtuk helyszín alapján is határolni, hogy hol, mikor és mi történt. Történetünk főszereplője Iliasz Venizelosz nyomozó. Aki egy elég érdekes gyilkosság miatt Szimi szigetére kell, hogy utazzon. Megöltek egy újságírónőt, de ez nem csupán gyilkosság volt, hiszen a mellkasára egy jelképet égettek. A nő halála előtt rettegve érkezett a kompra, ahol végül utol érte a veszte. Mikor Iliasz a szigetre utazik Elektrával együtt, akkor fogalma sincs arról mibe is üti bele az orrát. Vajon ki állhat a gyilkosságok mögött? Minden igaz, ami annak látszik? Ki az aki hazudik és mi minden történik a szigeten? Iliasz ott tartózkodása során több haláleset is történik. Előkerül egy szirén is gyönyörű énekhangjával, amivel nemcsak a férfiak, de a nők sem tudnak megbarátkozni. Egyre nehezebb helyzet alakul ki a szigeten. A nyomozót is üldözőbe veszik, a faluban dolgozó régészek is célponttá válnak. Hogy miért? A régészek valami régi, de mégis fontos és egyben életveszélyes dolgot is találnak. Igaz az, hogy létezett egy szekta, ahol a nőket áldozták fel? Mert úgy gondolták a feminizmus elsöpri a férfiakat.

,, Egyetlen nő sem ártatlan! Mióta léteznek, próbálják elnyomni a férfiakat, bujaságukkal elcsábítva áldozataikat, akik néha térden csúszva járnak elébük, hogy a kegyeikért esedezzenek. Vezetők vagy közemberek, de mindenkit képesek így vagy úgy befolyásolni. Ophiónt, aki a világ teremtője, egy istennő taszította a feledésbe. Háborúk dúltak a nők miatt. Manapság kétségbeesett családapák gyilkolják feleségeiket, ha azok megcsalják őket. Mindez azért, mivel a nők bájainak uralma alá kerültek elvesztve józan eszüket.”

Egy cselekményszálon fut, mégis tele van furcsaságokkal és kérdésekkel. Ki áll a dolgok hátterében? Sikerül megtalálni, aki felelős mindezért? Érzelmekkel teli, legfőképpen félelmet és meglepettséget sugalmazz. Érdekes, izgalmakkal dúsitott mű. Olvasás közben az ember teljesen a rabjává válik. Laza történetnek tűnik, pedig egyáltalán nem az. Egy percre sem hagy nyugodni, lefoglalja a gondolataidat. Ez a történet nem csak arról az emberi élet kiirtásáról szól. De egyben arról is, hogy egy kedvesnek mutatkozó ember, egy ’csodabogár’ hogyan képes megbirkózni a múlttal és hogyan oltja a bosszúvágyát. Vajon képes a bosszúvágya miatt életeket elvenni? Megrázó történet, ami sok mindet megmutat nekünk olvasóknak.

,, A széljárás gyorsan változhat mindent elsöpörve, aminek értelme volt korábban. Azonban megvan bennük a képesség, hogy úgy viselkedjünk akár a fűszál. Meghajlunk a viharban, majd újra felegyenesedünk, ha kiderül az idő. Ilyen az emberi természet.”

Imádtam! Ajánlom mindenkinek akinek ez a zsánere, mert ebben a könyvben biztosan nem fog csalódni! IMG_20180228_110239

Fülszöveg:

Öngyilkosságokba hajszoló, hipnotikus ének tartja rettegésben Szími szigetének lakóit. Pireuszban egy megbélyegzett, elvágott torkú holttestre bukkannak a hatóságok. Vajon mi állhat az események hátterében? A könyv szereplői ezekre a kérdésekre keresik a választ, számtalan veszélyen és rejtélyen át, hogy végül kiderüljön a megdöbbentő igazság. A könyvbe bele lehet olvasni itt.  A könyvből részlet a facebook oldalon, vagyis itt elérhető. E-könyvként megvásárolható a Líra, a Bookline és a Libri oldalán is. Nyomtatott formában pedig a kiadó honlapján. Kiadó: Underground Oldalak száma: 402 Kiadás éve: 2015

Címkék: Könyv