Kerstin Gier: Silber Az Álmok Első Könyve

Ajánlás:

Nagyon kíváncsi voltam a Silber álmok első könyvére, mivel a rubinvörös trilógiát imádtam, ezért nagy reményeket fűztem hozzá. Nem kellett csalódnom, Kerstin Giertől ismét azt kaptam amire vágytam. Egy igazi felüdülést, egy olyan történetet ami ezeken a téli napokon feldobja az embert! Szeretetre méltó, és vicces karakterekkel, akiket legszívesebben magadhoz ölelnél, és a családodba fogadnál.

Liv Silber és Mia Silber, szülei válása miatt kénytelenek folyton költözni, sok iskolában, és helyen megfordultak már, mondhatjuk hogy világlátott emberek. Többen irigykednének rá, viszont ennek is mint mindennek megvannak a maga hátulütői, nincsenek barátok, nincsenek szerelmek, nincs állandóság. Az ő életükben két dolog biztos, az pedig Lottie a dadusuk, és Butter a kutyájuk. Hozzá vannak szokva ehhez a vándorélethez, egészen addig amíg édesanyjuk megismerkedik egy férfival Ernestel, akibe teljesen belehabarodik. Ez a lányok életét is feldúlja, mivel hirtelen kapnak két testvért  (Graysont és Florence-t) , és egy mostohaapát. 

Liv az új iskolában megismerkedik 4 sráccal akik a legmenőbbek, legszebbek, legismertebbek. Különösképpen nem érdekli egyik sem, nem az a szerelembe esős fajta, viszont egyik éjjel történik valami roppant furcsa. Álmában megjelennek a srácok, méghozzá egy temetőben, ahol éppen démont akarnak idézni, és kérik a segítségét, hogy megtalálják az ötödik embert a körhöz. Persze Livnek sikerül pont a boszorkányháromszög kellős közepére pottyannia, amitől a fiúk eléggé meglepődtek. A lány konstatálja magában, hogy mekkora hülyeségeket tud álmodni, de aztán furcsa dolgok történnek. Az álmokban előfordultak olyan mondatok és helyek, amikről ő nem tudhat, ez felkelti a kíváncsiságát és nyomozásba lendül. Minden éjjel utazást tesz egy-egy fiú álmában, ahol jobban megismerkedik Henryvel, és Graysonnal az új testvérével. Bár nem érti az álmai jelentőségét, azokat minden nap szépen leírja és dokumentálja.

" - Csak most vettem észre, hogy erről a folyosóról több járat is leágazik, megannyi folyosó sok-sok ajtóval, és mind végtelenül hosszú. Már rég el kellett volna haladnunk az én ajtóm előtt, de nyilván megint megváltoztatta a helyét. - "

A négy srác egyre közelebb kerül hozzá, bár Grayson óva inti ettől az egésztől, de Liv nem olyan lány aki meghátrál a rejtélyek elől, Henry pedig az a srác aki életében először felkelti az érdeklődését, egyre jobban tetszik neki, és szinte minden éjjel találkoznak egymással.

Egy hétvégén beavatják a lányt, aki alig bírja ki röhögés nélkül ezt az egész históriát. Egy démon aki teljesíti legfőbb vágyukat, cserébe viszont szívük zálogát kéri, és ha valaki megszegi a fogadalmat akkor igazán nagy baj lehet belőle. Egy lány már megszegte, és fizetett érte, ezért most Livnek kell a helyére lépni, és helyrehozni a hibát, amit Anabelle elkövetett.

" - Nem kell bocsánatot kérned. - Arthur hüvelykujjával ismét végigsimított a hajtincsemen. Normális esetben a kezére csaptam volna, de valami oknál fogva képtelen voltam megmozdulni. Az álom egyértelműen kicsúszott a kezemből. Bármelyik pillanatban átcsaphatott rémálomba, ezt pontosan éreztem. És nem tetszett."

Tetszik a könyvben a Tittle Tattle Blog Secrecy-től, kicsit a Gossip Girl-t juttatta eszembe róla. Kíváncsian várom ki lesz az a személy, aki blogja által keseríti meg az iskolások életét.

Liv egy igazi realista nagy dumás csajszi, akinek a szövegén nem lehet nem röhögni, és Mia, hát nekem kell egy ilyen belevaló kishúg. Lottie pedig minden gyerek, és felnőtt álmai dadusa.

Egy történet ami a szeretetről szól, egy történet ami megmutatja, hogy milyen sekélyes a világ, egy történet ahol az álmok teljesülnek. Csak vigyázz mit kívánsz!

silber

Fülszöveg:

Kerstin Gier bestseller-szerző az álmok titokzatos birodalmába csábít minket.

Titokzatos ajtók gyíkot mintázó ajtógombokkal, beszélő kőfigurák és egy megvadult dadus, kezében egy bárddal… Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három legjobb barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.

Ez vajon tényleg lehetséges? Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

Kiadó: Könyvmolyképező Kiadó

https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/kerstin-gier-silber-az-almok-elso-konyve-7120#

Oldalak száma:
325
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Kiadás éve:
2015