Mason Murray: Visszatérő Végzet

Ajánlás:

Ebben a könyvben sok műfaj megtalálható! Akció, krimi, misztikum, thriller, egy csöpp romantika, és egy kis szarkasztikus humor.  Jó párszor volt, hogy hangosan felnevettem, egy-egy beszóláson.

Számomra az eleje "viszonylag" lassan indul, aztán 40-50 oldal után, már kezd sokkal érdekesebbé válni a szituáció! Két idősíkot mutat be az író. És a két síknak három szereplőjét. Tetszett a megoldás, hogy minél mélyebbre megyünk a történetben, annál több karakter múltja tárul a szemünk elé.

A koncepció nagyon jó, viszont néha hiányérzetem volt, azt tudni kell, hogy én szeretem a háttér információkat, szeretem kicsit megismerni egy-egy szereplő családját, és nem mellesleg a nyomasztóbb stílust. Nem éreztem kiteljesedettnek pár fejezetet, itt megjegyezném, ez sem feltétlen a könyv hibája, hozzáteszem nem olvastam el a fülszöveget szándékosan. Sok esetben nem teszem, ennél a könyvnél viszont kellett volna. De nem vagyunk egyformák.

Amit nehéz volt eldöntenem, hogy melyik stílus is dominál jobban!? Néha erősebbnek érzetem az akciót, aztán a misztikum kerekedett felülre, és újra a misztikum.

Személy szerint a múltba való visszatekintések voltak a kedvenceim. Az egyik főszereplő Ethan Bishop “múltja” zseniális lett. Számomra kellően nyomasztó volt, amit rettentően imádok egy könyvben. A jelenben pedig Dr Benjamin Curtis momentumait szerettem. A történet vége, a megoldás, és a magyarázat mindenre, nagyon tetszett. Mason egy olyan “fogást” talált, ami hozzám nagyon is közel áll. Sajnálatos módon erről többet nem írnék, mert lelőném a poént, és nem hiszem, hogy ennek bárki is örülne. Azt viszont garantálom, hogy érdekes, és, nem megszokott lesz. Csavaros kis befejezés.

A karakterek érdekes módon, nekem pont azok voltak "szimpatikusak", akik a rossz fiút/gonoszt alakították. De szerintem ezzel sincs baj, valószínű én vagyok az, aki szereti a beteg elméket.

IMG_7219(1)

A történet egyik főszereplője Russel Sheldon, akinek különleges képességei vannak. Ez egyre jobban rátelepszik az életére. Az első komolyabb kapcsolata is romokban hever, de ez még csak a nap kezdete. (nem irigylem a srácot) Miután rátalál a főnökére holtan, az események egyre gyorsabban, és egyre váratlanabbul érkeznek. “Belebotlik” Laurába, akiben meglát valamit, amit azelőtt még senkiben. A lány eleinte menekül előle. De ezt Russel nem hagyja. Kénytelen lesz belátnia, hogy a fiú az élete része, csak még egyikük sem tudja, hogyan kapcsolódnak össze. Mindkettő múltjában van valami, amit próbálnak titkolni a másik elől, közben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Nem merik egyedül hagyni a másikat, mert valahol érzik, hogy egymás életét csak úgy tudják megmenti, ha együtt maradnak, és így próbálják megtalálni a gyilkost aki megölte Russel főnökét. A gonosz most már az Ő életüket is akarja. De kik ők, hogy a halálukat kívánják? Milyen erők birtokában vannak? És vajon a szörny honnan veszi a mérhetetlen erejét?

 

Donelly hadnagy önmagát földhözragadt embernek tartja, viszont kénytelen belátni, hogy amibe belekeveredett, az minden csak nem evilági. Próbál racionális magyarázatot találni, de rá kell döbbennie, hogy félre kell tennie minden tudományát, minden eddig tanultakat, ahhoz, hogy sikerüljön megállítani a gyilkost. Belefolynak egy húsz évvel ezelőtti nyomozásba, ami lehet, hogy mindennek a kulcsa lesz. De hogyan lehetne ez a megoldás, ha a 20 évvel ezelőtti nyomozás már rég “lezárult”, és a gyilkost már kivégezték?

Nos a könyvben erre is megtaláljuk a választ.

Akik szeretik eme műfajokat, és szeretik, ha egy történetben ez mind benne van, akkor érdemes a kezükbe fogni és elolvasni Mason Murray könyvét!

Fülszöveg:

Russel Sheldonnak pocsék napja van. Különleges képességei átokként ülnek rajta, ráadásul szakít vele a barátnője, majdnem részese lesz egy balesetnek, holtan találja a kolléganőjét és többször is megpróbálják eltenni láb alól. Nem bízhat senkiben, csak egy vadidegen lányban, akit azelőtt még sosem látott. Bár az események sodrásában lassan már semmiben sem lehet biztos. Donelly hadnagy ugyanezen a reggelen úgy hiszi, egy rutinszerű nyomozást kell elkezdenie, ám hamar nyilvánvalóvá válik számára, hogy élete legkülönösebb ügyébe csöppent, amelynek megoldásában nem segít a sok éves tapasztalat és egyetlen tudományos módszer sem. Csak akkor érhet el sikert, ha félreteszi a józan eszét és elfogadja, hogy a világot olyan erők mozgatják, melyeknek létéről eddig fogalma sem volt. A nyomok egy sok évvel ezelőtti fülledt nyári naphoz vezetnek, a Mississippi lápvidékére, amikor Bishop tiszteletes ördögűző szertartása tragikus eredménnyel zárult. A világra pedig rászabadult valami rettenetes, amit mások halála éltet, nem ismer könyörületet, és úgy tűnik, hogy lehetetlen féken tartani. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, percről percre nő a feszültség, és egyre közelebb kerül a pont, amikor már senki és semmi nem állíthatja meg a végzetet...

Kiadó:
Oldalak száma:
353
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Kiadás éve:
2017
Mason Murray:
mason