John Cure: Hontalan Lelkek

 

 

Ajánlás:

Elég erős a kezdés. Rögtön belevág a közepébe és nem körít! A stílus jó, morbid humorral megspékelve. Maga a történet misztikus és horror egyvelege. Nincsenek benne finomkodások, az írót nem érdekli az ember lelke és elméje, keményen és brutálisan írja le a sztorit! És ez nagyon jó! Nyilván nem azért vesszük a kezünkbe John Cure könyvét, hogy romantikus, zsebkendős könyvet olvassunk. Tehát aki erre számít, még az eszméletlenül beteg borító után is, (megjegyezném tökéletes lett) azt ki kell ábrándítanom.

Nem fogunk több száz oldalon keresztül kőkemény erotikát olvasni, nem fog jönni a szőke herceg a fehér unikornisán! Viszont kapunk egy eszméletlen jó könyvet. Kellően nyomasztó, kellően hátborzongató, és kellően misztikus! Imádom az ilyen stílust! Belesüppedni a kis olvasósarkomba, és a kezembe venni egy korrekt írást. Lehet, hogy velem van a baj, de én szeretem azt a deprimált érzést, amit egy ilyen történet vált ki! És jó tudni, hogy van egy magyar író, aki így tud alkotni!
A történet Edgar’s Hillbe játszódik, ahol egy évvel ezelőtt különös körülmények között tűntek el gyerekek, akik a mai napig nem kerültek elő. Még különösebb, hogy a szülőkkel akiket brutálisan lemészároltak, a haláluk után furcsa dolgok jelennek meg! A hangyák! Nem tudni miért, és honnan jönnek, egyszerűen megjelennek az emberi holttest különböző testnyílásaiban. Homa seriff és Peter a patológus egy éve nem találkozott ilyen esettel. Egyik éjjel viszont egy nagyon hasonló eset történik. Két halott felnőtt, és egy eltűnt gyerek. Hangyák viszont nincsenek. Mindketten reménykednek benne, hogy talán csak nagy a hasonlóság az esetek között.
Robin és Tim testvérek, szüleik Suzy és Clive, egy boldog család! Robin az aranyos kisfiú aki még nehezen boldogul egyes betűk kiejtésével, elég sokszor céltáblája a fivérének, de ettől függetlenül Tim imádja az öccsét. A kis pösze srác így sokszor kénytelen egyedül játszani. Ennek következményeképpen egyik nap távolabb merészkedik a kijelölt határoknál, és meglát egy csapat gyereket, akik vele akarnak játszani. Rettenetesen boldog ettől, viszont édesanyja gyorsan kedvét szegi, amikor közli vele, hogy nincsenek gyerekek, ő nem lát senkit. Robin váltig állítja, hogy márpedig ott vannak és végre valaki vele is akar játszani. Tim és barátai a tisztásra készülnek sárkányt eregetni két barátjával, de apja kategórikusan megtiltja, viszont abba beleegyezik, hogy a sportpályára kimenjenek. Clivet furcsa rémálmok gyötrik ami már lassan az épelműjéségét veszélyezteti. Hangyák mindenütt.
Közben Peter a korboncnok is egy ijesztő felfedezést tesz, amitől teljesen halálra rémül.
És innen indul az igazán izgalmas történet. Egyre több a furcsa dolog, egyre rémisztőbb ez a kisváros, és az egyre több mészárlás.
Vajon mit jelentenek a hangyák? Hova tűnnek a gyerekek? Életben lehetnek, vagy ez már csak hiú ábránd?! Ki, vagy mi áll az egész mögött? Mi a célja? És a leglényegesebb, képes bárki is egyáltalán megakadályozni ezt a förtelmet?
Elég nehéz bármi mást is írnom, hogy ne legyen spoiler, mert egy olyan összerakott történetet olvashattam, amiből nehéz bármit is úgy kiragadnom, hogy abból ne löjjem le a végkimenetelt. John Cure egy igazán beteg elme, ami számomra a legpozitívabb jelző egy ilyen könyv után!
A mondókára még egy mondat erejéig kitérnék
“Gyerekek lelke, sötét az este,
este, este, a gyerekeket leste,
leszállt az éj, minden sötét,
Gerald eljön a gyerekekért.”
Gyerekkoromban imádtam Freedy Krueger filmjeit, amiben volt egy hasonló részlet, gyerekek àltal kántált mondóka! Nekem újra felelevenítette ezt a régi időt!

Fülszöveg:

"Egy regény, amiben minden lehetséges. Egy amerikai kisváros, ahol szörnyű gyilkosságok történnek. Egy Átjáró, ami a szellemvilágot összeköti az élővel. Egy Dögkút, amiről legendák keringenek.

Clive Wallace kiegyensúlyozott, idilli kapcsolatban él feleségével, Susannával, és két kisfiával, Timmel és Robinnal. Megszokott életük azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a kisvárosban gyerekek tűnnek el nyomtalanul, miközben a szüleiket könyörtelenül lemészárolják.

Egy borús délutánon Tim és két barátja sárkányt eregetni indulnak a közeli tisztásra, nem is sejtve, hogy halálos veszély leselkedik rájuk.

Jack Homa, a város öregedő seriffje, próbál a rejtély megoldására bukkanni, azonban egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy a kisváros lakói sötét titkot őrizne a kmúltból.

Mindeközben Clive-nak szembe kell néznie szörnyű rémálmaival, és eltitkolt múltjával, hogy a családját megmenthesse a borzalmaktól.

De kicsoda Gerald, aki kezében egy véres csákánnyal bújik meg a sötét árnyékban? És mit akarnak Robintól a halott gyerekek szellemei?

A Hontalan lelkek egy olyan hátborzongató misztikus thriller, ami a 80-as és 90-es évek nagysikerű horrorfilmjeinek a Rémálom az Elm utcában, a Péntek 13, és a Kampókéz , hagyományait viszi tovább, és ötvözi napjaink kísértethistóriáival. John Cure legutóbbi regénye: A gonosz új arca, hetekig vezette a Bookline Horror&Thriller kategóriájának sikerlistáját.

És felcsendül egy mondóka:
gyerekek lelke, sötét az este
este, este, a gyereket leste
leszállt az éj, minden sötét
Gerald eljön a gyerekekért"""

Kiadó: Mogul Kiadó

Oldalak száma: 426

Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

Kiadás Éve: 2016

 

John Cure

Gyermekkorát igazi nyírségi mezítlábas kisfiúként élte. Tehetsége és vonzalma a művészetek iránt nagyon korán megmutatkozott, ahogy kiváló kommunikációs és szervezőkészsége is. Kamaszkorában alkotó- és kalandvágya, folyamatos tenni akarása sokkal inkább magával ragadta, mint az iskolai tanulmányok. Ennek köszönhetően a középiskolát rövid időre kénytelen volt abbahagyni.

Kalandos és lázadó ifjúságát követően művészeti, diplomáciai és katonai tanulmányokat folytatott. 2001-től néhány évig nagy sikerű nemzetközi rajzfilmek tervezésben működött közre rajzfilm- mozdulattervezőként, majd animációs rendezőként reklámfilmeket is készített. Közel tíz évig hazai és nemzetközi kommunikációs ügynökségek operatív menedzsereként és vezetőjeként dolgozott.

Jelenleg az egyik legnagyobb hazai cégcsoport kommunikációs leányvállalatának és egy információbiztonsági képzéseket nyújtó akadémiának a stratégiai igazgatója. Mindemellett a Magyar Honvédség tartalékos műveleti katonája, a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) és a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) tagja, valamint a Nemzetközi Rendőr Szervezet tiszteletbeli tagja.

Az aktív kikapcsolódást közel húsz éve küzdősport edzések jelentik számára, de az utóbbi időben egyre inkább elmélyült az orosz harcművészet (Systema) megismerésében is. Jelenleg a hazánkban dolgozó hivatalos orosz közelharc szakértők egyike.

jc2