Ella Steel: Féktelen hajsza

screenshot_20191212_082522.jpg

Az írónőtől nem ez az első könyvem, így amikor a kezembe vettem az egyik legújabb regényét, már volt egy elgondolásom azzal kapcsolatban, hogy milyen elemekkel és milyen történetszállal fogok találkozni. Azonban teljességgel tévedtem akkor, amikor azt hittem, hogy Ella Steel eme kötete hasonlítani fog azokra, amiket már olvastam tőle. Mert a Féktelen hajsza több szempontból más, mint amit eddig megszokhattunk.

Ella Steel az erotika és a romantika berkein belül alkotott maradandót, azonban ebben a műben kiemelkedő helyet kapott az akció és a kaland. Az írónő a Hajsza sorozat első részében mellőzte a romantikusabb pillanatokat, azonban egy csipet erotikus rész helyet kapott a rengeteg izgalom mellett.

Nem a múltad határoz meg téged, azt, hogy most ki vagy. Lehet, hogy hozzá ad a személyiségedhez, de azt, hogy hogyan éled meg a jelent, és a holnapot, a jövődet, az csak rajtad múlik.

Mira Wright egy határozott, makacs és akaratos nőszemély. Csinos, intelligens, ezen felül szeretetre vágyó nő. A munkahelyén elismert helyen áll, a munkatársaitól tekintélyt kap mindazért, amit nyomozóként elért. Mindenki tudja, hogy az egyik legjobb munkaerő, azonban sokszor a szíve vezeti őt és nem az esze után megy – legalábbis én ezt tapasztaltam vele kapcsolatban.

Jay Davis egy jóképű, tetoválásokkal teli, határozott férfi. A nulláról kezdi újraépíteni az életét, bármivel szembenéz azért, hogy elérje a céljait. Nem enged be az életébe senkit, egy hatalmas kőtömbből álló falat épített maga köré - ahonnan se ő nem megy ki, se más nem megy be.

Már a fülszövegből is kiemelkedik az, hogy eme két személy erős személyiségének találkozása beláthatatlan következményekkel bír majd szereplőinkre és a környezetükre is. Azonban ennél többel, csak a lapok rejtekébe találkozhatunk.

Az élet talán sokszor igazságtalan, de akkor sem szabad egy bizonyos ponton leragadni. Meg kell gyászolni az elvesztett szeretteinket, de magunkat nem temethetjük melléjük.

Mira az egyik nyomozás alkalmával egy álcát ölt magára, s ebben a formában találkozik legelőször Jay-jel. Majd ahogy az idő telik, több másik változatban is egymás közelébe kerülnek – például egy verseny és egy rendőrségi ügy alkalmával is. Nemsokkal később kiderül az, hogy a férfi nem a nőtől távol fogja eltölteni a napjait, hanem egészen közel hozzá.

A nő egyszerűen nem képes kontrollálni saját magát, ha Jay közelében van. A férfinek is nehezére esik kezelni, a Mira iránti vonzalmát és vágyait. Engedélyeznek maguknak egyetlen egy közös, szenvedélyes éjszakát, azonban bekövetkezik az, amire egyikük sem számít – képtelenek távolságot tartani egymástól, elvesztik önmagukat a másik közelében és szinte fizikai fájdalmat éreznek akkor, ha valami miatt nem lehetnek együtt az aktuális pillanatban.

Jay lassan beereszti az életébe Mirát. A nő óvatosan átengedi a szívét a férfinek. Ám azt egyikőjük sem kalkulálja bele, hogy a démonok a múltból egyszer kiszabadulnak és tönkre is tehetnek mindent. Összetörhetnek egy szívet, vagy többet. Keserű pillanatokat okozhatnak – fájdalmat, csalódást, reményvesztettséget. S mindenek felett szerte szaggathatják az embert.

Az érintése felért egy villámcsapással. A tenyeréből áradó hő végigégette a bőrömet, felébresztve bennem a vágyat.

Mi történik akkor, ha két ember nem tudja távol tartani magát egymástól? Szerelembe esnek. S mi történik akkor, ha kiderül, hogy az egyik csak játszott, csak egy színdarabot adott elő, amibe a másik fél volt a bábu? Milyen hatással van szereplőinkre az a helyzet, amiben elvesztik az egymáshoz köthető bizalmukat? Ezen kérdések válaszait a regényben találhatod meg!

Kíváncsian várom, hogy a Hajsza sorozat következő része milyen izgalmakat tartogat az olvasó számára. Mert ennél a műnél csak repültem a szereplőkkel együtt. Rózsaszín ködöt láttam, majd darabokra estem. Tele volt érzelmekkel, amik olyan erős kisugárzást árasztottak magukból a regényben, hogy a végéig letenni sem tudtam a kötetet.

Ella Steel történetvezetése sokkal magasabb színvonalat képvisel, mint az előző történetei – ráadásul rengeteg kalandos elemmel tarkította a cselekményeket. Szerettem olvasni és a műbe csöppenni is egyaránt.

Ajánlom azoknak, akik olvastak már az írónőtől és azoknak is, akik még nem!

(..) nem élhetsz a múltban, hiszen az nem több mint egy elsuhanó táj mögötted, amit csak akkor látsz, ha akarsz, amikor belenézel a visszapillantó tükörbe. Nézz előre! Ne foglalkozz azzal, ami mögötted van! Élj a jelenben és tekints a jövőbe!

polish_20191212_081655119.jpg

Fülszöveg:

Mira Wright egy fiatal nyomozó, aki a múltban elszenvedett fájdalmait, a munkájában szerzett sikereivel szeretné felülírni.
Társai körében elismert és határozott nő, de ez mind csak a felszín.
Az egyik nyomozás során a sors összehozza egy titokzatos férfival, akivel együtt tölt egy szenvedélyes éjszakát.
Jay Davis az elkövetett hibáit nem tudja maga mögött hagyni, hiába az eltelt évek… a bűntudat nem engedi.
Mira az évekig gyakorolt önkontroll ellenére sem képes parancsolni magának. Úgy érzi meg kell ismernie a férfit és meg kell fejtenie a férfi testét beborító tetoválások jelentését.
Boldogságra lelhetnek ennyi titokkal a hátuk mögött?
Mindent megpróbálnak, hogy ez sikerüljön, kivéve az őszinteséget.
Aztán egy nap el kezd felszínre törni a múlt…

(Gyémántfelhő kiadó, 2019)