Anne L. Green: Végzetes csábító

screenshot_20191017_135452.jpg

Anne L. Green minden egyes alkalommal meglepetést okoz, mert olyan stílussal és olyan történetvezetéssel várja a könyveiben az olvasót, ami már a védjegyévé vált. Mert az írónő jött, összezavart és izgatottá tett, majd az igazi csavart ezután dobta elénk – mint éhes kutya elé a félig lerágott csontot.

Ő az egyik olyan író, akinek a könyveit parányi félelem nélkül veszem a kezembe – a fülszöveg elolvasása nélkül. Mert bízok benne annyira, hogy tudjam, ismét valami újat és frappánsat kapok, akár csak legutóbb.

Tudtam, hogy soha nem lesz még egy férfi a földön, akinek a tekintete olyan érzéseket vált ki belőlem, mint az övé. Mindent elhittem neki, bármit is mondott. Ahogy azt is, hogy soha nem szeretett még így senkit, mint engem, és azt is, hogy én vagyok az élete értelme. Nem tudhattuk, mint a tartogat a jövőnk, de egymás nélkül el se tudtuk képzelni.

A történet előzménye az Olivia és a Niko közötti viszony kialakulását, a bennük tomboló pozitív és negatív érzelmeket foglalja magába. Mindazt, amin ketten a kezdetektől fogva végig mennek. Minden egyes érzelmet, ami építi, s ami rombolja is őket egyaránt.

Történet:

Olivia és Niko kezdetektől fogva egymás ellen, s egymásért is harcol. Mert amióta megismerték a másikat, nem tudnak élni a szerelmük nélkül. Azonban meddig képes elmenni a szerelem, mint érzelem – főleg, ha az Igaziról beszélünk? Mi történik akkor, ha a boldogság buborékunk kidurran, és szembejön velünk a valóság? Biztonságba tudhatjuk a szerelmünket, ha ezért a legnagyobb árat fizetjük – legalábbis, saját magunkra nézve?

A szemedben nem azt az embert látom, aki rejtőzködve álarcokat visel. Az igazságot látom. Szükségem van rád, hogy lássam önmagam. Ha eltűnsz, én is eltűnök. Megsemmisülök.

A férfi álarca felfedni látszik, mert már többen – köztük Olivia munkatársai is, rájöttek a Fantom kilétére. Szeretnék elkapni már őt, s ezért bármire képesek – akár a munkatársuk véleményével, az őt körülvevő érzelmekkel is szembe szállnak.

A nőt csapdába csalják, döntés elé állítják – józan ésszel próbálnak hatni a lelkére. Dobja fel a szerelmét, s ő megússza a dolgot, vagy mindkettőjükre csúf jövő vár. Olivia előtt a döntés, amit nehéz meghoznia. Az esze és a szíve vetekszik egymással, de ki fog győzni?

Ezért vagy te a horgony, ami akkor is megtart, ha már nekem nincs erőm kapaszkodni. Nem veszíthetlek el, mert akkor én magam is elveszek. Céltalanul hánykódnék és elnyelne a sötétség.

A nő és a férfi mindent megtesz azért, hogy ép bőrrel kikerüljön ebből a helyzetből. Azonban, lassanként érezhető az, hogy mindent kockára tesznek. Titkolóznak egymás előtt, félnek bevállalni az igazi önmagukat és egy újabb álcát kerítenének, ami mögé elrejtőzhetnének, azonban ez nem mindig a jó megoldás.

Visszarepülnek Niko múltjába, ahol számos fájdalom és csalódás vár rájuk. Oliviára hatalmas megpróbáltatás vár. Csak rajta múlik, hogy mi lesz az eseménysorozat kimenetele.

Azonban a nőt olyan cselekedetek és benyomások érik, amelyek által kétségessé válik a szerelme a férfi iránt. A hazugság és a bizalom közötti vékony határra lép, ahol nem lehet tudni, hogy mi is lesz a történet végkimenetele.

(..) Akarlak téged! Ha egy röpke pillanatra is, de birtokolni akarom a lehetetlent. Nem akarok az egész életed lenni, mert nincs hozzá jogom. A kedvenc része akarok lenni, amit sosem felejtesz el. 

ALG regényei mindig érzelembombává változtatnak. Mosolyra késztet, könnyekre fakaszt. De pontosan ezért imádom! Mert egy olyan világba repít, ami sokkal jobb és élvezetesebb helynek tűnik, pedig csak a saját világunkat formázza egy kicsit át. Ennek ellenére folyton két lábon állunk a földön a művei lapjait pergetve is, s ez az egyik olyan tulajdonság, amire nem minden író képes.

Megbabonáz, elcsábít és akarva, akaratlanul a felhők felé repít. Legalábbis bennem ezek az érzelmek jöttek elő az egész Csábító-sorozat alatt, ám csak az utolsó részben teljesedett ki mindez igazán. S ez csak még inkább bizonyítja azt, hogy a Végzetes csábító egy tökéletesen felépített, fondorlatokkal teli regény.

Amíg őt a féltékenység mardosta, addig engem a félelem. A félelem, meddig kell süllyednünk ennek a világnak a fertőjében.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus - de mégis drámai, akciódús történeteket. Mert én az ilyen elvárásokat kereső olvasóknak bátran ajánlom a Csábító-trilógiát az elejétől a végéig!

Játék volt ez, mégis komoly játék. Játszi könnyedséggel ránthattuk le magunkat a pokolba. Az életünk függött egy-egy alakítástól.

img_20191016_161759.jpg

Fülszöveg:

A ​legnagyobb bátorság az álarc levételéhez kell

Olivia és Niko a közös jövőjük reményében veszélyes feladatot vállalnak. Úgy döntenek, együtt épülnek be a maffiába. Niko álszemélyiségeit felhasználva a bejutás egyszerű ugyan, de a kiszállás korántsem az. Küldetésük során nem bízhatnak meg senki másban. Egyetlen hiba és oda a gondosan kidolgozott álca. Az egymásba vetett bizalom jelent számukra mindent. A túlélést. A kalandok során azonban újabb megdöbbentő, sokkoló darabkák kerülnek elő Niko múltjából. Veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetekbe kerülnek, de ezek közül egyik sem olyan hátborzongató, mint Niko alteregóinak rengetege. Minden zavarossá válik, és még ők sem láthatják előre, mi történik, ha nem a rosszfiú lesz jófiúvá, hanem a jó kislány válik rosszá.
Bár mindkettőjüket más motiválja, a céljuk azonos: megszabadulni a láncaiktól és felszámolni a bűnszervezetet.
De Niko már érzi azt, amit Olivia még csak nem is sejt: a megmenekülés talán nem is lehetséges mindkettejük számára.

A Végzetes csábító a Csábító-sorozat harmadik része. A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő legújabb, szenvedélyes és váratlan bonyodalmakkal teli modern kori romantikus történetében soha nem tudhatod, mi fog történni.

(Álomgyár kiadó, 2019)