Anne L. Green: Érzéki csábító

anne_fotor.jpg

Anne L. Green történetei már régóta kedves helyet foglalnak el a szívemben. Ahogy a műveit olvasom egyre inkább úgy érzem, hogy ő egy olyan szerző akinek igenis kiemelkedő helye van a magyar szórakoztató irodalom műfajában.

Sokak számára negatív benyomás lehet az, hogy az írónő a romantika-erotika berkein belül alkot. Azonban a zsáner kedvelőjeként úgy érzem, hogy ebben a műfajban is többféle történetek vannak. Mármint vannak az olyan sztorik, amik csak erotikus cselekményből állnak.. S vannak azok, amelyek olyan precizitással vannak megalkotva, hogy szinte könnyed dallamként érződik a könyvben az erotikus jelenetek többsége.

Az életben mindig van választás, csak egyszerűbb elhitetned magaddal, hogy nincs. Nálam jobban senki nem tudja, hogy minden befektetés kockázattal jár. Legyen szó pénzről vagy egy kapcsolatról.

Nos, az Érzéki csábító egy szinte tökéletesre formált történet, amit Anne L. Green izgalommal, kalandokkal és a felejthetetlen szenvedéllyel is megfűszerezett. Minden egyes lapja egyre mélyebbre kalauzolt a cselekményszál határain belül, s csak még inkább teleszőtte az egészet érzelmekkel. Mindez egyvelege egy lélegzetelállító utazást nyújt az olvasónak, aki szinte szárnyal az oldalak rengetegében hol boldogan, hol kissé elszontyolodva.

Az első rész függővége után egy hatalmas szörnyűségbe csöppenünk már az első pár oldalon. Ez a hangulat az egész mű során végig kíséri az olvasót. S kissé nyomasztó, mégis drámai levegőt hagy maga után. Az ehhez kötődő eseményekről nem is beszélve, amik szinte pattanásig feszült hangulatot teremtenek már kezdettől fogva.

Olivia és Niko sorsának összefonódása még erősebbé válik, habár mindketten tudják, hogy a kettejük közötti kapcsolat hiába válik szilárdabbá.. Az alap építőelemek nem állnak rendelkezésre a viszonyukban, ami mindkettejük életét megnehezíti a szó minden értelmében.

(..) a szerelem az egy rohadt vírus, ami beeszi magát az ember szívébe, agyába és testébe, majd lassú parazitaként felfal.

Nyugodt környezet, bizalom.. Ezek nélkül mivé válhat két ember szerelme, akik egymásba látják a megoldást és a kiutat a démonjaik által alkotott világból.. Nos, az Érzéki csábító a lehető legkézenfekvőbb példa, hiszen az írónő a regény során pont ezeket a kérdéseket válaszolja meg.

Mit kezdhet két szív, akik egymásba habarodtak, azonban minden ellenük dolgozik? Hogyan képesek leküzdeni azokat az akadályokat, amik az életüket is tönkre tehetik akár?

Olivia élete gyökeres fordulatot vesz, amikor nemcsak anyja bántó szavaival kell szembenéznie, hanem a gyászt is fel kell dolgoznia.. Elvesztett valakit, aki az egyik legfontosabb ember volt az életében.. Ráadásul a sors döntés elé állítja. Igazságot szolgáltat vagy az elhunyt becsületét őrizze meg? Idegőrlő kérdés, amit lehetetlenség eldönteni.

Amikor a bosszúvágy felütötte a lelkemben a fejét, a jó és a rossz helyet cserélt. Megmérgezték a lelkem. Legszívesebben ordítottam, üvöltöttem volna a tehetetlenségtől. Nem érdekelt, milyen áron, elhatároztam, behajtom az adósságot. Két sírt ástam. Egyet az ellenségemnek és egyet magamnak.

A bosszú tönkre teszi az embert, akkora hatalommal képes uralkodni a személy felett, hogy az hihetetlen. Képes romba dönteni mindent, s lemondani róla képtelenség. Szinte lehetetlen elengedni a bosszút, ha az vállunkra ül, s nem ereszt bennünket.

Niko élete mindig is az álcázásról, a csalásról, a személyiséglopásról szólt. Menekülés, a folytonos költözés a mindennapjai része volt, azonban most döntés előtt áll.. Oliviáért változtatnia kellene. Ezzel azonban a lehető legnagyobb kockázatnak teszi ki magát, vállalja-e a lebukás lehetőségét, ami számára végzetes is lehet.

Azonban a két szereplőnek nem csak meggyőzniük kell egymást a köztük lévő kapocsról, hanem szembe szállniuk mindazokkal, akik közéjük akarnak állni. Két megfáradt lélek, akik békét és nyugalmat akarnak egymás társaságában. Két szív, kik összekapcsolódni látszanak.

Boldognak lenni nem mindig azt jelenti, hogy minden tökéletes.

Mi történik, ha az Eagle Eye cég felépítése megváltozni látszik? Mi történik, ha a szereplőink múltjai újra felbukkannak? Mi történik, ha izgalmat izgalom követ egy apró szenvedéllyel fűszerezve?

Minden mondatát imádtam a történetnek, mert annyi érzelmet kicsalt belőlem, hogy megfogalmazni sem tudom. Együtt aggódtam Oliviával és Nikoval is. Együtt harcoltam értük és a boldogságukért. Sokszor éreztem azt, hogy ez nem érhet véget így, aztán az írónő egy olyan fordulatot alkotott, ami megdöbbentett és felfoghatatlanná vált számomra.

Ez a regény a szerelemről, a kitartásról és az élet nehézségeiről szól. Erotikus percekkel és érzelmi mámorral karöltve.

Az ember nem gondol bele, milyen hirtelen bekövetkezhet a halál, mert elfojtjuk magunkban egészen addig, amíg olyasvalakivel nem történik, akit az ember szeret. Csak akkor tanuljuk meg az apróságokat megbecsülni. A dolgok csak úgy megtörténnek, és nincs felettük hatalmunk. Ilyenkor az ember megérti, mi az, ami igazán fontos az életben, és főleg, ki az, aki igazán fontos.

Anne L. Green egy olyan írónő, akinek sikerül elérnie azt, hogy a regényébe képzeljem magam és velük éljem meg a sokszor elkeserítő, máskor reményt keltő perceket. Maga mellé ültet a hullámvasútra, s nem ereszt el, amíg teljesen össze nem zavarodok az örömtől és a bánattól.

Ha pár szóban jellemeznem kell a regényt, akkor azt mondanám, hogy: egy romantikus alkotás, pikáns erotikával fűszerezve.

Ajánlom mindenkinek, mert ez egy olyan regény, amit az erotika-romantika kedvelőinek hatalmas hiba kihagyni!

A hazugság fegyver, ha jól forgatod megvéd; ha rosszul, borzasztó károkat okozhat.

anne_l_pic.jpg

Fülszöveg:

Ahhoz, hogy meglásd a lényeget, nem ítélkezned, hanem szeretned kell!

Bár Niko és Olivia ellentétes oldalon játszott, a sorsuk egyre inkább összefonódott. A kölcsönös vonzalom és a tragikus körülmények egymás felé sodorták őket. Hiába tudják mindketten, hogy a köztük lévő fellángolásnak nem lehet jövője, már nem a józan ész, hanem az érzelmeik irányítják őket. A legnagyobb küzdelmeket már nem az ellenfeleikkel, hanem a saját démonaikkal vívják. 
Olivia lelke bosszúért kiált, melyhez az erejét Nikoból nyeri. Nikoról viszont mindennap lehull egy újabb álarc. Oliviára van szüksége ahhoz, hogy visszataláljon eredeti önmagához. A határok elmosódnak. Felvállalva az egymás iránt érzett szenvedélyt, beláthatatlan következmények áradata zúdul a nyakukba. Niko hiábavaló csatát vív saját múltjának elnyomásáért, egy új élet megteremtéséért. Rá kell döbbenniük, az elkövetett vétkeik elől nem menekülhetnek. 
Ahogy telik az idő, úgy lesz egyre nagyobb a kockázat is. Az ellenségeik pedig lesben állva várnak, hogy hibát kövessenek el…

Az Érzéki csábító a Csábító-sorozat második része. A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő legújabb, szenvedélyes és váratlan bonyodalmakkal teli modern kori romantikus történetében semmi nem az, aminek látszik. A történet a Végzetes csábító című kötetben folytatódik.

(Álomgyár kiadó, 420 oldal, 2019)