Anne Priest: Angyalkönny

(Az alvilág arkangyalai 1.)

28829313_1701665416556788_319027452_n.jpg

Ajánlás!

Anne Priest első könyve, Az Angyalkönny nálam teljes sikert aratott! Rengeteg tehetséget, és fantáziát látok az írónőben, kevesen képesek arra, hogy egy első regényt ilyen dinamikusan, és érdekfeszítően írjanak meg. Egy olyan könyvet tarthattam a kezemben, ami számomra újdonságot hozott a már meglévő romantikus krimik között!

Az írónő több karakter szemén keresztül viszi az eseményeket, így tökéletesen beleláthatunk mindenki életébe, és titkába. Nem bagatelizálja el a karakterek történetét, és nem ugyanazt olvassuk a másik fél szemszögéből!

Mindig tudtam, hogy mi történik, és mindig kaptam újabb, és újabb információkat. A romantikus vonal kidolgozott mégis diszkrét, nem adja az írónő a szánkba az erotikát, éppen annyi volt benne, ami által nem válik triviálissá, és fent tartja az olvasó érdeklődését! És most áttérnék a krimi vonalra. Az írónő  egy olyan szálat vitt bele, ami adott egy új színt, megvolt benne az “a plusz”, és mégsem lett erőltetett. Foglalkozik a drogról, és annak minden veszélyéről, megtapasztaljuk, hogy milyen az, ha egy ember korlátlan hatalmat kap, mennyire uralkodik el rajta a még többre vágyás, és hogyan csúszik ki a kezei közül az irányítás.

Itt rendelheted meg: anne.priest.writer@gmail.com   Vagy itt: Anne Priest

 

A könyv végén  konkrétan a hideg szaladgált rajtam, a barvúros befejezésnek köszönhetően, - nem mellesleg olyan humorral spékelte meg a történetet, ami manapság igazán ritkaságszámba megy.  A karakterek szerethetőek, és gyűlölhetőek, de semmiképpen sem közömbösek. Minden egyes személyiségnek megvan a maga története, az egyedisége és titka.

  Négy arkangyal, akik uralják a várost, négy arkangyal, akik előtt hevernek a nők és férfiak! Egyiküket megölték, brutális kegyetlenséggel véreztették ki őt, és az embereit! Hárman maradt, és Ő, az Isten nincs sehol, eltűnt! Ne fehér szárnyakon röpködő angyalkákat várjatok, csingilingi tündérporával szórják be a népet. Itt igazi, hús-vér emberekről olvashatunk, akik az egyéniségük, az erejük, és a hűségük által érdemelték ki az arkangyal titulust.

Főszereplőnk Sarah, aki egyetemistaként érkezik a városba unokatestvérével Gracel. A két lány az iskolakezdés előtt már beleugrik a bulizásba, és itt fedezik fel az úgy nevezett angyalkönnyet. Buliról bulira járnak, hogy élvezzék az életet, talán Grace kicsit jobban is, mint kellene, emiatt Sarah neheztel is unokatestvérére. Neheztel rá, mert Grace családja volt az, aki segítette Saraht a nehéz időszakokon, és tudja, hogy nélkülük soha nem került volna egyetemre, mindemellett Grace teljesen természetesnek veszi a pénzt, és önmagán kívül nem érdekli senki, és semmi. Sarah egy parti alkalmával találkozik Gabriellel az arkangyalok egyikével, akivel nem éppen romantikusan indul a kapcsolatuk. Kifejezetten mulattatott, hogy nem egy esetlen lányt kaptam főszereplőnek, aki meglát egy tökéletes férfit, és máris a karjaiba veti magát, nyálcsorgatva és elalélva. Ennek a csajnak bizony jól felvágták a nyelvét, és nem is fogja vissza magát, ha használnia kell.

Grace már jó ideje  drogozik, de soha nem függőként, és kapva kap minden olyan alkalmon, ahol valami újat próbálhat ki. Grace unszolására Sarah is kipróbálja az angyalkönnyet, de amíg Grace imádja, és pörög tőle, Sarah teljesen rosszul lesz, és olyan hallucinációk és emlékképek gyötrik, amitől menekülni akar. Grace, egyre mélyebbre süllyed a mocsokban, már szinte rá sem lehet ismerni, teljesen magába szippantotta az új élet, a bulik, és a drogok. Átgázol mindenkin, és cserbenhagyja az egyetlen embert, aki segíteni tud rajta, Saraht. A kapcsolatukba olyan szakadék keletkezik, amit nagyon nehéz helyrehozni, és vannak titkok, melyek, ha napvilágra kerülnek, talán már soha nem is lehet.

Gabriel, a történet másik főszereplője. A három arkangyal közül az egyetlen, aki próbálja helyretenni a várost, és újra az uralmuk alá vonni azt. Michaelt megölték, és nem tudja, kik állnak a háttérben. Nem tudja melyikük lesz az, aki a sorban a következő. Nem kérheti Ő segítséget! Egyedül kell megoldania. A feszültség miatt egyre kevesebbet alszik, és egyre jobban készíti ki testét az edzésekkel. A társai egyre merészebbek és egyre messzebbre mennek. Egyikük olyan formátumban dobja piacra az Angyalkönny nevezetű drogot, amely az őrülettől a halálig is vezethet, és mindezt két kézzel szórja az emberek között, - úgy tűnik ő maga is a téboly küszöbén jár.

A két karakter mellett, még betekinthetünk Radcliffe a nyomozó életébe, talán az egyetlen a rendőrök között, aki nincs az angyalok zsebében. Elszántan megy, hogy kiderítse az angyalkönny eredetét. Viszont, a zsaru életben is van egy gyenge pont, a lánya Amy, akit mindennel jobban szeret, de minél közelebb jut a megfejtéshez, annál nagyobb a veszély. Az ő életébe is olyan fordulat kerül, ami miatt kénytelen kilépni a saját maga által felállított szabályok alól, és megtenni azt, amire az ő értékrendszere által nem lehetett volna precedens.

És persze ott vannak Gabriel testőrei. Nem mehetek el mellettük, mert az egyikük igazán a kedvencemmé vált, és akárhányszor megjelent a könyvben, már vigyorra állt a szám, pedig még meg sem "szólalt". Nagyon remélem, hogy a következő részben sokkal többet olvashatok róla. Persze ,volt aki annyira irritált, hogy olvasás közben azt vettem észre, hogy csak motyogok a nem létező bajszom alatt, hogy "ugyan kérlek fogd már be a szád, és ne üsd bele magad a nagyok dolgába". Természetesen azt is be kell vallanom, hogy a könyv végére őt is megszerettem, -minden okoskodása mellett.

img_8407_225x300.jpg

Noha nyitva hagyta a kapukat, mert sok dolog/titok nem került napvilágra az első rész során, mégis élvezettel olvastam és tettem le, mert kaptam egy igazán méltó befejezést. Ettől függetlenül persze rettenetesen várom a folytatást, hisz a nyitott szálak miatt úgy érzem a második rész még ennél is izgalmasabb lesz.  A krimi, és a romantikus szál szépen össze van kapcsolva, hangulatos, és pezsgő, az izgalom folytonos, és nem lehet tudni, hogy mit rejt a következő fejezet! Amit még mindenképpen meg kell említenem, hogy az írónő nagy hangsúlyt fektetett olyan központi témákra a könyvében, mint a drog, az alkohol, a féktelen szexualitás, mely a mai fiatalokra veszélyt jelent. Hitelesen, és hűen ábrázolja, hogy mit képes kiváltani az emberekből a drog, milyen állattá változtatja őket, mennyire szakadnak el a valóságtól, és semmisíti meg az erkölcsi határokat. 

Fülszöveg:

Maffia. Drog. Birtoklás. Vágy.

A város legerősebb arkangyala meghalt. A megmaradt háromra: Gabrielre, Rafaelre és Urielre hárul a feladat, hogy felkutassák a gyilkosát és bosszút álljanak rajta. Ám ezek az angyalok nem hófehér szárnyakon érkeznek. Hús-vér emberek, de hatalmukat így sem meri senki megkérdőjelezni. Vagy mégis? Gabriel épp akkor veszíti el a hidegvérét, amikor a legnagyobb szüksége lenne rá, de képtelen ellenállni Sarah-nak. Vér, szex, árulás és gyilkosság, pimasz narrációval megfűszerezve. Ezt az Angyalkönnyet nem kell dílertől beszerezned. Vedd meg most a saját adagodat!