Adrienne Stephan: Felperzselt a hőség, elvakított a napfény

Adrienne Stephan nevével ezelőtt nem igazán találkoztam, pedig már egy kétkönyves írónőt ismerhetek meg a személyében. A Felperzselt a hőség, elvakított a napfény című mű már az első oldaltól rabul ejtette a szívemet, a lelkemet és a gondolataimat. Egyszerűen nem tudtam kizárni a fejemből egy-egy rész befejezése után, hogy mi mindent tartogathat még és mi mindent rejt magába a történet.

,, Hányszor törhet össze a szívük, mielőtt végleg megszűnne létezni? Mennyi terhet bírunk el érzelmileg a teljes érzéketlenné válás előtt?”

Történetünk főszereplője Audrey, aki fiatalkorában egyedüli lányként lógott együtt több fiúval. Már ezekben az években elválaszthatatlan, különleges kapcsolat alakult ki közöttük. Ám amikor a fiúk befutása elkezdődött a zenei pályán, akkor elköltöztek Los Angelesbe hátrahagyván a lányt.
A külön töltött évek tönkretették kapcsolatukat, ám minden megváltozhat, amikor Audrey is a srácokhoz költözik.

Az egyik srácnál, Olinál és annak barátnőjénél kap szállást. Meglepődve és döbbenten pillanthat bele a zenei világba és mindabba, amit ez magában foglal. Hírességek, botrányok, sajtó.. S ami talán még inkább meglepő, hogy az érzelmek is itt találják meg a lányt.

,, - Azért, mert amióta lefeküdtünk még többet akarok belőled. Azért, mert egyik pillanatban még pontosan tudom, hogy mire gondolsz, mit érzel… - mondta, és vetett rám egy perzselő pillantást. – a másikban meg magad vagy a megtestesült bezárkózottság. Olyan vagy, mint egy riadt vad és engem azt hajt, hogy szépen magamhoz édesgesselek.”

Audrey szerelmes lesz, úgy érzi már megtapasztalt egy egyoldalú szerelmet. Azonban az az érzés, amikor Noah megjelenik az életében, csak még inkább összezavarja lelki világát. A fiú mellett olyan érzelmi vihar alakul ki benne, melyből nem lát kiutat. Meg kellene mentenie a fiút önmagától, ami reménytelennek tűnik, de a lány nem ismeri ezt a szót és addig harcol, amíg mindez a saját életének rovására nem megy.

Audrey képes azelőtt megszakítani ezt a szerelmet, mielőtt lelkileg teljesen tönkremenne? Vagy talán mégis van lehetőség arra, hogy megmentse Noah-t önmagától?

,, - (..) Az egész pasi egy paradoxon.
- Még nem is ismerted, már tűzbe mentél volna érte. Szerintem vagy olyan elhivatott, hogy megtanulj kiigazodni rajta.
- Talán igazad van. – válaszoltam halkan.”

Minden fájdalomra megvan a gyógyír. Főszereplőnk is talál egy gyógymódot, ami talán mégsem bizonyul tartós megoldásnak. Sőt, talán még inkább olyan állapotba sodorja, ahol már csak a saját határait feszegeti.
Közelebbi kapcsolatba kerül valakivel, akire az elmúlt időben csupán barátként tekintett. S mikor minden kezdene helyreállni, akkor történik valami, ami teljesen tönkrevág mindent.

,, - Ezek csak szavak, Audrey.
- Fájdalmat okozhatnak. – ráztam a fejem. Úgy éreztem összeomlóban van az általam felépített kis világ. Ha megpróbáljuk, és nem megy… Ha én akarom, de ő nem…”

Hogy milyennek láttam ezt a művet? Egy olyan történetnek, amihez foghatót rég volt szerencsém megismerni. Elkalauzol bennünket a romantika világába lelki mélységekig, ahol bőrünkön tapasztalhatjuk olvasóként mindazt az érzelmi hullámvasutat, ami Audrey életén végigszáguld. S a történet olyan becsapódásokat tartogat számunkra, amik akár a saját életünkre tekintve is példának élhetünk meg.

Első látásra felkeltette az érdeklődésem a mű külcsíne. Maga a borító az én ízlésem megnyerte és szerintem tökéletesen illik magához a regényhez. A fülszöveggel kapcsolatban annyit említenék, hogy talán egy picit több információt is megtudhatnánk belőle.

,, - Mitől rettegsz annyira? – kérdezte a hangját felemelve. Láttam a fájdalmat a szemében. Hát mégis bántjuk egymást, futott át az agyamon a gondolat.
- Attól, hogy összetöröd a szívemet! – kiabáltam vissza.”

Imádtam az írónő első regényét. Az én véleményem teljes mértékben pozitív, s emiatt csak bíztatni tudom azokat az olvasókat, akik még nem merték kezükbe venni vagy beszerezni a művet. Mert ez a mű több egy romantikus regénynél, ez egy lehengerlően izgalmas mű, ami felejthetetlen emlékké avanzsálódott számomra.

,, Akkor felperzselt a hőség, ahogy később felperzselt az eddig nem ismert szenvedélyes szerelem, s elvakított a napfény; úgy, mint a nap annak előtte sohasem.”

Fülszöveg:

Ez nem az a történet, mikor az ambiciózus és fiatal lány Los Angelesbe költözik, hogy valóra váltsa álmait. Egyetlen vágya van csupán: újra a barátai közé tartozni. Audrey Rose Parker vakmerő vállalkozása örökre megváltoztatja az életét; félig-meddig jövőkép nélkül próbál ismét részese lenni a csapatnak. Zenész barátai népszerűsége által többet kap Los Angeles nyüzsgő és botrányos életviteléből, mint várta volna… Régi és új barátságok, eddig megközelíthetetlennek hitt hírességek, és a szerelem keserédes íze fogadja a fiatal kanadai lányt egy számára eddig ismeretlen világban.

(Publio, 494 oldal, 2015)

Ha érdekel egy kisebb interjú az írónővel, akkor itt beleolvashatsz!

Címkék: zs:romantikus