Courtney Cole: Ha velem maradsz - Megtört lelkek 1.

A Ha velem maradsz című regény egyszerre késztet mosolyra, s egyszerre csalja ki a könnyeidet is. Egyúttal szívbemarkoló, de boldogságot adó alkotás. Hiszen történetünkben megismerhetünk két személyt, egy fiút és egy lányt. Ám mégis annyi hasonlóság van közöttük. Mindketten szörnyű dolgokon mentek keresztül, fájdalmas emlékeket cipelnek magukkal, s mindketten saját megoldást kerestek arra, hogy megszabaduljanak lelkük terheitől. Bár sajnos van amikor a kigondolt megoldás rossz és újat kell keresni. Talán az ő megoldásuk a boldogság megtalálása lesz a másik fél mellett.

,, - Mindenáron okot akarsz találni arra, hogy miért lettem egy seggfej? Az ok… hogy egy seggfej vagyok. Vannak dolgok az életben, amiket nem lehet megmagyarázni. Pont. A seggfejek seggfejek. A szivárvány szép. A cicák aranyosak. A romantikus filmek szomorúak. Ez a világ rendje, erre nincs magyarázat.
Ezúttal ő sóhajt fel.
- Lehet, hogy ez a világ rendje, de mindennek megvan az oka. A cicák azért aranyosak, mert tömpe arcú, parányi szőrgombolyagok. A szivárvány azért szép, mert benne van a világ minden színe, és megtört fénysugarakból áll. A romantikus filmek azért szomorúak, mert néha a lányok is szeretik jól kisírni magukat. A seggfejek pedig okkal seggfejek.”

Pax gyermekkorában olyan eseményeket élt meg, amelyekre a mai napig nem emlékszik. Álmok kísértik, ahol édesanyját látja, de fogalma nincs mit is jelenthet ez.
Hétévesen vesztette el őt, az apja megbirkózása a gyásszal kudarcba fullad. Elköltözik fiával egy helyre, ahol minden ismeretlen számukra és onnantól fogva egyre nagyobb szakadék alakult ki a kapcsolatukba.
A kisfiú már felnőtt, a drogban és a nőkben keresi azt amivel ki tudja tölteni a lelkében keletkezett űrt. Ez segít neki felejteni, lazítani és túlélni a napokat.

Mila számára már csak a nővére maradt. Elvesztette a szüleit autóbalesetben, akik azóta is nap mint nap hiányoznak neki és minden egyes nap a gondolataiban vannak. Madison átvette a szülei éttermének az irányítását és folyton folyvást megtesz mindent azért, hogy életben is tartsa azt a helyet, hiszen a Hill-ék imádták. Talán ezzel úgy érzik, hogy a szüleik nemcsak a szívükben élnek velük, de ott vannak az étteremben és óvják őket mindentől.
Mila saját boltot vezet, melyben festményeit és fotóit árulja. Szereti csinálni mindkettőt, ebben érzi igazán teljesen önmagát.

,, Összevissza beszél. Pokoli édes. Elmosolyodom. Úgy érzem magam, mintha én lennék a csúnya farkas, ő meg Piroska. Milyen nagyok a fogaim!”

Egy nap Pax túladagolja magát, az aznapi nője hamarabb lelép és Mila lesz az, aki megmenti az életét. Ez az a pont, ahol elkezdődik viharos kapcsolatuk.
Pax túléli a szomorú esetet, Mila meglátogatja a kórházban. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, ám rengeteg titok lát napvilágot. Mindketten harcolnak saját magukkal, a saját lelkükkel és a szerelmükkel is.

,, Néha épp azokat bántjuk, akiket a legjobban szeretünk.”

Van az a szerelem, ami minden nehézséget túlél és ami jóban-rosszban együtt tartja a két felet. Csak remélhetjük, hogy az övéké is ilyen.
A férfi megismeri álma jelentését, megtudja mit is próbált a lelke távol tartani tőle. Egy borzalmas tragédiát, amit egy kisfiú szinte meg sem tud emészteni. Egy tragédiát, ami még egy felnőtt embert is a tehetetlenség örvényébe sodorna. Ám Pax úgy érzi neki csak a tönkretett élete jár, de a boldogság és Mila nem. A nő próbál kitartani mellette, de vajon sikerül kettejüknek kiállni a szörnyűségek próbáját?

,, És nem az a szerelem lényege, hogy jóban-rosszban kitartsunk egymás mellett?
,, A szeretet nem szűnik meg soha.” Nagyot nyelek.
Ugyanakkor, a szerelemnek néha bokszkesztyűt kell húznia, hogy túlélje a nehéz időket. Néha nehéz döntést kell hoznunk – el kell engednünk a másik ember kezét.”

Egy gyönyörű történet két megtört lélekről, akiknek a boldogsága szinte elérhetetlennek tűnik. Courtney Cole alkotott egy csodát, egy szenvedélyes és szívszorongató történetet. Imádtam!

Ajánlom minden romantikus történetet kedvelő olvasónak, mert ez a te könyved lesz!

,, - Nem tudom, mennyire egészséges, hogy egyáltalán vonzódom hozzád – vallom be végül. – Még sose vonzódtam rossz fiúkhoz.
Annyira közel van hozzám, hogy egy kicsit megrészegít a közelsége. Szinte megszédülök, ahogy a válaszát várva felnézek rá. És mintha érezném a belőle áradó veszélyt… feszült, energiával teli, megbabonázó.
Pax egy pillanatra elgondolkozik, az arcán egynapos borosta.
- Nos, én sem akartam még soha jó lenni, úgyhogy gondolom, mindkettőnknek ez az első.”

Fülszöveg:

Nem mindegy, hogy az ágyában vagy az életében

A huszonnégy éves Pax Tate egy igazi vadbarom. Tetovált, kőkemény rosszfiú, szemét hozzáállással. Persze minden oka megvan rá: hétéves volt, amikor az anyja meghalt, így Pax magára maradt az apjával, és rengeteg szorongással. 
Azóta drogokkal és nőkkel próbálja elnyomni a fel-feltörő sötét múltat, amivel nem akar szembenézni, mint ahogy a lelke kongó ürességéről sem vesz tudomást. Ha úgy tesz, mintha nem lenne benne sivárság, akkor nincs is, nem igaz? 

Tévedés. 

Amikor megismerkedik a kedves és gyönyörű Mila Hill-lel, úgy érzi, a lány gyógyír lehet a be nem hegedő sebeire. Mila az igazi és az egyetlen, aki megmentheti Paxet saját megsebzett szívétől, akinek hatására megoldhatja a gondjait. De csak akkor, ha a férfi felhagy a szemétkedéssel, és engedi, hogy segítsék. 
Az öntörvényű Pax mindezt jól tudja, és dolgozik a változáson. 
Vajon ennyi elég ahhoz, hogy ne veszítse el Milát?

(Libri - Insomnia, 320 oldal, 2018)