Leda D'Rasi: Talán ​tündérmese (Boszorkánydinasztia 3.)

Ajánló:

Leda D'Rasi elhozta nekünk a Boszorkánydinasztia 3. részét a Talán tündérmesét. A történet középpontjában egy olyan boszorkány áll, akire már nagyon kíváncsi voltam, hisz Fairy egy igazán temperamentumos és egyedi stílusú nő. Az első két könyvben már felkeltette az érdeklődésem Leda, mert mindig csempészett bele némi információt a bosziról: jéghideg, tartózkodó, gyűlöli a férfiakat. Azaz valami történt vele, ami miatt ilyen lett. Az ember gondolhat ilyenkor bármit, találgathatja, hogy milyen sérülésekkel került a dinasztiába, de végre a Talán tündérmesében mindenre választ kaptam és megismertem Fairy igazi valóját, gondolatait, és nem utolsósorban az erejét.

Történet:

Mint ahogy a fülszövegben is olvasható: az égiek Rhuelt, az alakváltót választották ki Fairy párjának. Ez mind szép és jó lenne. Tökéletesen egyszerű egy szerelmes regénynek. Gondolhatná ezt Rhuel és persze mi olvasók is, de lássuk be ezt most nagyon benéztük. Fairy semmilyen férfit sem akar az életébe, legfőképpen az alakváltót nem. És innen indul a galibák sorozata. A boszorkány menekülőre fogja a dolgot és a világ legkülönbözőbb helyein jelenik meg, csak azért, hogy Rhuel ne találjon rá. A férfi eleinte még élvezi is a dolgot, hisz ő is egy olyan férfi aki nem az unalmas, mondhatni egyből elfekvő nőkre bukik.

Fairy egy eldugott kis faluba talál menedéket, ahol a szegénység és betegség az úr. Gyerekek és felnőttek sokasága szenved az AIDS-től és más különböző halálos betegségektől. Mindenki Dr Fairy Sommersként ismeri, aki lelkiismeretes orvos, jó ember, az esze és a szíve is helyén van. Szeretik, tisztelik, becsülik őt ezen a helyen.

Az élet viszonylagos nyugalomba telik a boszorkány számára, egészen addig amíg Rhuel fel nem bukkan. Hónapok teltek el és Fairy már örömmel könyvelte el, hogy megszabadult az alakváltótól - sajnos ebben tévedett. A férfi megpróbál minden lehetőséget, hogy a nő közelébe férkőzzön. Beáll dolgozni a többi építőmunkáshoz, kiveszi a részét a kicsikkel való foglalkozásban. Egyetlen bosszantó dolog van csak a környezetébe, mégpedig maga a megtestesült makacsság: Fairy.  A gonosz kis bestia mindent megtesz, hogy elüldözze az alakváltót maga mellől, vagy teljesen megutáltassa magát vele - olykor úgy tűnik túlságosan is jól játssza a csökönyös nő szerepét.

Egy igazi adok-kapok játékot kísérhetünk végig a történetben. Láthatjuk, hogyan bontakozik ki a szemünk előtt a kapcsolatuk, mely néha viharos, néha játékos, néha egészen idegtépő. Viszont ne feledkezzünk meg a könyv más aspektusairól sem. Leda nagyon is szemléletesen vázolja fel előttünk a nyomort, az éhezést és nélkülözést.Milyen körülményekben kénytelenek élni ezek az emberek illetve azok is akik segítenek nekik. Ezek az emberek nem nézik a saját igényeiket, a beteg gyerekekért és felnőttekért élnek, dolgoznak, léteznek.

A regényben megismerhetjük Fairy múltját is - mielőtt a dinasztiába került volna. Szívet szaggató részletek a kislány életéből, a sorsa alakulásáról. Az ítészek most is - mint eddig minden részben - megkeserítik a boszorkányok és az emberek életét, olyan dolgokra vetemednek amire senki sem számít.Igazi érdekességeket tartogat a számunkra az írónő. Egy biztos: én már nagyon várom a következő részt.

Képet készítette: Takács Péter, Pixl Studio

Modell: Ballok Dézi

Ha szereted a fantasy történeteket romantikával megspékelve, akkor ez a te regényed lesz.

Ha szereted az igényes történeteket akkor ez szintén a te regényed lesz.

Ha szereted a boszorkányos-üldözős történeteket, akkor - mint ahogy írtam már, ez a te regényed lesz.

Ha egyszerűen csak szeretsz olvasni..... igen-igen, akkor bizony ez a te regényed lesz.

Bár a három könyv nem feltétlen függ össze egymással, mégis javaslom, hogy az első kötettel kezd, hisz csak úgy fogod megkapni az igazán kerek sztorit,így ismerheted meg a dinasztia többi tagját is, illetve azt a mérhetetlen gyűlöletet, amit az ítészek éreznek és váltanak ki belőlük.

Fülszöveg:

Van, hogy a múlt gúzsba köt.
Fairy a Dinasztia legtitokzatosabb tagja. Jéghideg, távolságtartó, érzelemmentes. Saját bevallása
szerint előbb ugrana fejest az első működő vulkánba, semhogy egy férfihoz legyen kötve. Igen
ám, csakhogy az Égieket nem érdekli a boszorkány véleménye. Ők úgy szövik a szálakat, ahogy
a legjobbnak tartják, így Fairy sem kerülheti el a sorsát. Vagyis a férfit, aki – akarja vagy sem – a
párja. A kérdés csak az: mit tenne meg, hogy szabaduljon a helyzetbtől?
Ruehl, az alakváltók koronahercege vadászatra indul. Prédája a számára rendelt nő, akit udvarlás
helyett becserkészéssel kell elejteni. A férfi számára nem kis kihívás a boszorkány, ő azonban
nem adja fel. Ahogy a múlt darabkái lassan a felszínre kerülnek, Ruehl megérti, mi lapul az
ellenséges pillantás mögött, és felveti a fejét a kétség. El tudja-e feledtetni a nővel az élet
rémségeit?
Míg ők ketten egymás kitartását teszik próbára, a háttérben az Ítélőszék sem tétlenkedik.
Vezérük meggyöngült egészsége sötét felhőként borul a szövetségre, és felbukkan egy ifjú
katona, aki vakmerő tervvel áll elő, hogy visszaállítsa mestere egykori hatalmát.
A sorozat harmadik részében az írónő a vadregényes Afrikába kalauzolja az olvasót, és
miközben megmutatja, mire képes a vak gyűlölet, bebizonyítja, hogy a szerelem még a
legmélyebb sebeket is képes begyógyítani. Mert attól, hogy egy történet rémesen indul, még
lehet tündérmese a vége.

Kiadó: Mogul Kiadó

Itt tudod előrendelni: https://konyvmogul.hu/leda-drasi-boszorkanydinasztia/talan-tundermese/

482 oldal

puhatáblás

Megjelenés: 2018 10. 22