Raphaëlle Giordano: A ​második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Miért emlékezetes ez a regény?

Számomra azért volt az, mert együtt dolgozhattam a főhősnővel. Na nem valódi munkáról van szó, hanem az életünk, a gondolkodásmódunk átalakításáról. Mielőtt rátérnék az ismertetőre, hadd meséljem el a saját élményem.

A történet főszereplője Camille, aki be van szürkülve a mindennapokba. Összehozza a sors egy férfival, akihez később terápiára jár. Claude a következő feladatot adta neki: írja le hogy  miként szeretne átlendülni a napi rutinokon, mi az amit saját magán megváltoztatna.

Annyira magával ragadott a feladat, hogy úgy döntöttem: én is vele együtt csinálom!
Lefeküdtem az ágyra, kezemben a toll, a gondolataim őrült táncot járnak a fejemben. Mit változtatnék meg magamon? Talán jó lenne normálisan edzeni, figyelni az alakomra, megváltoztatni az étkezési szokásaim, egészségesebb ételeket fogyasztani, a kapcsolataimat nem elhanyagolni, máshogy állni az emberekhez és nem csak a rosszat feltételezni. Többet kimozdulni és meglátni a természet szépségét, ahogy a nyár változik az őszbe, az ősz télbe, mindezt élvezettel figyelni.

A könyv 16% kedvezménnyel elérhető a BOOK24 online könyváruházban!

https://goo.gl/5HX73Z

Na, és te? Mit változtatnál meg magadon? Hogyan dobnád fel a mindennapjaidat, hogy ne süppedj bele a szürkeségbe? Ugye, hogy mennyire nehéz erre válaszolni?!

Én például sokkal szívesebben olvastam el, mintha egy „lépésről lépésre doku könyvet" vettem volna kézhez. Meglepő volt, hogy mennyire egyszerű lenne minden, ha nem bonyolítanánk túl a rossz hozzáállással.

Mennyivel könnyebb egy kapcsolatot, barátságot kezelni, ha odafigyelünk a másikra, és nem akarjuk „ túllicitálni” őt.  Természetes könnyebb megoldásnak tűnik odavágni a társunknak a: „mert te is ezt tetted, mert te akkor azt mondtad és a többi és a többi mondatokat - Sok esetben érzem én is azt, ha pozitívan nyitok egy másik ember felé - aki számomra sérelmet okozott - hogy meghunyászkodom. Holott ez nem így van. Egyszerűen csak túl kell lépni a sérelmeinken, és más szemszögből nézni azt.

Na, de nem is rabolom tovább az időtöket! Jöjjön az ismertető.

 

Camille hazafelé tart egy esős estén, amikor az autója lerobban. Térerő hiányában, kénytelen elindulni megkeresni a legelső házat ahonnét telefonálni tud a férjének és az autómentőknek. Egy gyönyörű ház előtt találja magát, ahol az ott lakó Claude és felesége szívélyesen fogadják. Miután a nő beszélt a férjével, sírásba tör ki a közönyössége miatt, ahogy beszélt vele. Claude hellyel kínálja, majd kéri, mesélje el mi a baj. Camille-ból előtörnek a szavak: és mindent elmond, ami bántja. A fiával egyre nehezebb, a férje egyre kevésbé tekint rá társként, a munkahelyén se érzi magát olyan jól, mint ahogy azt kellene.

A férfi türelmesen hallgatja, majd beszámolója végén elmondja neki, hogy ő több éve rutinológus.  Camille hirtelen azt hiszi, hogy a kész átverés című műsorban van - még hogy rutinológus! Azonban Claude olyan dolgokat mond neki, ami miatt el kell ismernie, hogy bizony ez nem egy show, hanem a valóság.

Telnek a napok és Camille egyre jobban érzi azt, hogy szeretne “terápiára” járni a férfihoz. Hogy megváltoztassa a saját életét, kezelni tudja a fia kitöréseit és férje hányaveti stílusát. Miután újra felveszi Claude-dal a kapcsolatot, megkapja a feladatokat: listát írni arról, miként szeretne átlendülni a napi rutinokon, mi az amit saját magán megváltoztatna. Eleinte nehezen áll neki, de ahogy halad úgy érzi egyre jobban magát. Máshogy kezdi szemlélni a világot, pozitívan áll az otthoni teendőkhöz.

„ – Mindennap gyakorolhat néhány percet…. Ahányszor van egy szabad pillanata, üljön le nyugodtan, engedjen el minden feszültséget a testéből, lazítsa el az állkapcsát, és enyhén nyissa ki a száját."

Te is sokszor érzed úgy, hogy agyonnyom a hétköznapok szürkesége? Hogy úgy húzod magad után a sok negatív gondolatot, mint rab a láncait?

Minden embernek ajánlom, aki csak kicsit is negatívabban áll saját magához. Az író olyan megoldásokat fed fel előttünk, amivel elérhetjük az általunk kitűzött célt, boldogabb mederbe sodorva az életünket. A könyv elolvasása után szabadabb és boldogabb ember fog visszatekinteni ránk a tükörből, és ennek a tudásnak a birtokában akár másoknak is segíthetünk.

 

Fülszöveg:

A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van leírása
A #1 nemzetközi bestseller regény , amely már több, mint 2 millió olvasót segitett eljutni egy boldogabb,és teljesebb élethez.

A harmincnyolc és negyed éves Camille-nak látszólag mindene megvan, hogy boldog legyen. Miért érzi mégis úgy, hogy elillant ez a boldogság? Arra vágyik, hogy visszataláljon az öröm és a kiteljesedés útjára. Amikor a rutinológus Claude felajánlja, hogy eredeti módszerével a segítségére lesz ebben, szinte habozás nélkül beleveti magát a kalandba, hogy meghódítsa az álmait...

Egy asszony különleges utazása a boldogtalan, kiüresedett életből egy célokkal teli, igazi élet felé, az Eat,pray,love és Az alkimista rajongóinak.

A regény végén megtalalhatjuk a Camille terápiája során alkalmazott eszközök, módszerek leírását, magyarázatát, hogy magunkon is kipróbálhassuk akár.

A szerző író, festőművész és kreatív coach - a rutinológia az általa kidolgozott módszer fantázianeve.

300 oldal

Kötés: kartonált

Kiadás éve: 2018