Milly Johnson: Teaház ​a sarkon


Ajánló:

Teljes mértékben beleszerettem az írónő stílusába. Őszintén mondom rajongója lettem az írásainak. 

Nemrégiben volt szerencsém elolvasni a Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban című művét, kicsit féltem, hisz nem az én zsánerem, de pár oldal után megvett. Nem csalódtam most sem. Kikapcsol és feltölt lelkileg. Biztos vagyok benne, hogy ha eljön az ősz és a tél, újra előfogom venni. Nem csak nyári olvasmánynak tökéletes, de a szürke hétköznapokat is feldobja ez a mesés történet. 

Történet: 

Több szemszögből követhetjük nyomon a történetet és mindenkinek megvan a maga csontváza, mélyen eldugva a szekrényben. Carla egy olyan házasságban élt sok éven át, amelyről kiderült, hogy csak hazugság volt az egész. Teljesen összeroppant és a csalódás mértéke miatt képtelen volt továbbra is abban a házban élni, ahol minden Martinra emlékezette. 

Molly egy idősebb kedves asszony, akivel az élet soha nem bánt kegyesen. Már a gyerekkora is maga volt a borzalom, de később a szerelmi élete is csupa csalódás és keserűség volt. Élete szerelme faképnél hagyta egy másik nő miatt és ezt soha nem tudta feldolgozni. Egyetlen barátja a testvére, aki mindenben támogatja őt. Első házasságából született egy fia, aki maga lett a megtestesült “gonosz” - menyével együtt úgy tűnik egy öregek otthonába akarják zárni, hogy rátehessék a mancsukat a szeretett házra, ahol él. 

Will egy olyan férfi aki a létra legaljáról kezdte és olyan keményen dolgozott, hogy a csúcsra tört. Sajnos ez is olyan illékony dolog volt, mint felesége Nicole, aki abban a pillanatban elhagyta, amint a férfi földönfutóvá vált. Se háza, se munkája, se felesége. Mégsem adja fel, ha kell, hát újra kezdi a legalsó szintről. 

Leni egy tüneményes nő, aki most nyitott egy sarki teaházat. Csupa bűbáj és szeretet ez az asszony. Aki betér hozzá, rögtön úgy érzi minden rossz dolog elszállt és a béke, nyugalom veszi körbe. Mindig mosolyog, mindenkihez van pár kedves szava. Anne a lánya már egy éve nem látogatta meg, de mindig küld képeslapot, megmutatva hol jár éppen. Leni boldognak érzi magát ilyenkor, felteszi egy táblára ezeket a lapokat, és szeretettel tekint rá. 

Shaun egy megkeseredett férfi, aki mindenben a rosszat látja. Semminek se tud örülni és minden idegesíti ami kicsit örömteli. Nem tetszik neki Leni állandó mosolya, az élethez való pozitív hozzáállása, mégis előjön belőle a  védelmezési ösztön. 

Ezt a maroknyi embert összehozza a teaház, ahol meglelik a nyugalmat, elmenekülhetnek a gondok elől és igaz barátságok alakulnak ki, amelyeket nem törhet meg semmi

A történet haladtával betekintést kapunk minden szereplő múltjába és jelenébe. Fokozatosan kapjuk meg az információkat, amivel megértjük, hogy némely szereplő miért lett megkeseredett, szomorú, egyedülálló, vagy hogyan próbálja leküzdeni a gyászt. Tanulságos történet, amelyből erőt meríthetünk nehezebb időkben, megmutatja, hogy bármilyen gonosz is velünk az élet, mindig van új a nap alatt. 

Milly Johnson képes a szürkét vidám színekre váltani, a meséből valóságot teremteni, mosolyt csalni a szomorú arcokra.

 

Fülszöveg: 

A Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. Leni kínálja a környék legkülönlegesebb tortáit a legizgalmasabb irodalmi témákkal fűszerezve: ki az ellenszenvesebb, Mr. Darcy vagy Heathcliff? A Manderley-ház asszonyának története szívszorítóbb, vagy Jane Eyre-é? Az irodalmi teadélutánok résztvevői hétről hétre mind jobban megnyílnak egymás előtt, s kiderül, hogy az ő életük is csaknem olyan regényes, mint kedvenc hőseiké. Hazugságok, tönkrement házasságok, éveken át titkolt kapcsolatok, személyes tragédiák látnak napvilágot. De nincs az a szív, amelyet ne melegítene át egy forró angol tea, egy szelet finom sütemény és Leni Merryman mosolya.

Kiadó: Alexandra kiadó

Oldalak száma: 448