Amy Plum: Álomcsapda

 

Ajánló:

Érdekes témaválasztás, jó szereplőkkel, és nem utolsó sorban feszültséggel teli történetvezetés. Az álom mindig is egy olyan dolog volt számomra, ami érdekelt. Hogyan működik az agyunk alvás alatt, mennyire lehet befolyásolni az álmokat, milyen befolyásoló tényezők, vagy külső hatások hozzák létre a rémálmokat. Amy Plum regényében olyan tinédzserek szerepelnek, akik alvászavarral küszködnek, és ha olykor el is tudnak aludni, akkor szörnyű rémálmok gyötrik őket. Miután végigéltem ezekkel a gyerekekkel a történetüket és rémálmaikat, nagyon elgondolkodtam, hogy valaha is merjek-e aludni?!

A könyv 16% kedvezménnyel elérhető a BOOK24 online könyváruházban! https://goo.gl/acBjxw

Történet:

Egy kísérleti laborban hét tinit próbálnak kigyógyítani az alvászavarból, egy kísérleti stádiumban lévő kutatással. Ez már a Bétacsoport, előzetesen egy emberen az Alfán végrehajtott kezelés sikerrel járt, így a kutatók továbbmerészkednek, több emberrel megpróbálva végigvinni. 13 éves kortól 19 éves korig megtalálhatóak az alanyok, fiúk és lányok vegyesen. Miután a kísérlet elkezdődött, egy földrengés következtében teljesen összeomlik a rendszer, és úgy tűnik a fiatalok kómába estek. Három szemszögből követhetjük nyomon a történetet. Jaime az orvosgyakornok, Fergus, és Cata a kísérleti alanyok által. Ahogy megkezdődik a kísérlet Cata egyből a rémálmába csöppen, ahol egy nyúzott ember üldözi, és feltett szándéka megölni a lányt. Ám valami történik ami eddig egyetlen álmában sem szerepelt. Ahogy körbenéz, több fiatal fiút és lányt lát maga körül, akik szintén menekülnek valami, vagy valaki elől. Miután bekerülnek az űrbe, ahogy ők nevezték el, sorba veszik, hogy kik lehetnek ők, és hogyan kerültek ebbe a helyzetbe. Van akinek az utolsó emléke januári, de van aki tisztán emlékszik arra, hogy már február is elmúlt. Hangya, George, Fergus, Cata, Sinclair, BethAnn, és Remi. Együtt próbálnak rájönni mi történt velük, összeilleszteni a mozaikdarabkákat, miközben folyamatos rémálmokba csöppennek. Húsz perc az űrben, amikor semmi sem történik, majd jön a hátborzongató ötven perc, ami a szereplők egyes rémálmaiba vezet minket. Minden hosszabb szakasz után sikerül kideríteniük egy-egy részletet, remélve, hogy ezekkel az információkkal kideríthetik mi történik velük.

" - Hol vagyunk: - hallatszik egy nyüszítés bal kéz felől. Felismerem Remi idegen akcentusát. - Egy koporsóban - válaszol Sinclair a jobb oldalamról. Felemelem a fejem, hogy ellásak a fiú hullája fölött, és látom, hogy Sinclair ugyanúgy fekszik, mint én, csak ő az oszladozó holttest másik oldalán. "

Jaime eleinte megfigyelőként van jelen a helyiségben, próbál háttérben maradni, de egyre jobban hajtja a kíváncsiság hogy kik lehetnek ezek a gyerekek, és milyen trauma állhat az alvászavar hátterében. Így egyenként elolvassa a betegek kartonjait, amelyben olyan dolgokra derül fény, ami teljesen megváltoztathatja a kísérlet végkifejletét. És nem biztos, hogy ez a vég egy boldog befejezés lesz.

" Megakad a szemem a következő passzusokon: "túlzott bűntudat, állandóan önmagát hibáztatja", "érzelmi önostorozás", és eltűnődöm azon, hogy ezekhez képest mennyire nevetségesek az én gondjaim. "

Az Álomcsapda első része engem megvett. Egy nagyon jól megírt Young Adult thriller, horrorral, és misztikummal megfűszerezve, csak ajánlani tudom!

Fülszöveg:

Álmokat kértek. Rémálmokat kaptak. Az emberek többsége könnyen elalszik. Ez azonban elérhetetlen álom Cata, Fergus és még öt fiatal számára, akik ezért önként részt vesznek egy forradalmian új orvosi kísérletben. Álmatlanságuk olyan súlyos, hogy a kezelés, amit eddig csupán egyetlen tesztalanyon próbáltak ki, az utolsó szalmaszálat jelenti számukra. Ám a béta-csoport esetében a teszt a legkevésbé sem a tervek szerint alakul… Röviddel azután, hogy a hét fiatalt elaltatják, katasztrófa történik. A fiatalok egy közös álomvilágban találják magukat, és mivel nem emlékeznek a kísérletre, azt se tudják, hogyan kerültek oda. Míg ennek megpróbálnak a végére járni, iszonyú felismerésre jutnak: csapdába estek egy olyan világban, ahol megelevenednek a legvadabb rémálmaik. A tudatalatti álomvilág irtózatos szörnyei, a múlt elfeledettnek hitt vérfagyasztó titkai kínozzák a kis csapatot. Ismeretlenül is ki kell tartaniuk egymás mellett, hiszen a borzalmakkal csak így nézhetnek szembe. Ha nem jönnek rá, hogyan küzdjék le az álmaikat, sose fognak felébredni.