Helen Hoang: A szerelem egyenlete (előolvasás)

Ajánló:

Ez a történet olyan érzelmi viharokat váltott ki belőlem, amiből még most sem tértem magamhoz. Ennél szebb, szívet melengető, és lelket megtépázó művet nehéz találni. Óriási hatással volt rám. Elkápráztatott, és letaglózott! Felejthetetlen élményt kaptam Helen Hoang tollából, és ezt szívből köszönöm neki.

,, Gyönyörű volt a kontraszt: nagy és apró, barna és fehér, férfikéz és női kéz. Egészen különbözőek, de az összhang tökéletes. Együtt zenéltek. Kettesben.”

Történetünk főszereplője Stella. A nő, aki nem tudja milyen egy jó kapcsolat, mind testi és mind lelki értelemben. Ezért eszkortszolgáltatást vesz igénybe, hogy a testi kapcsolatát kialakítsa, fejlessze és így ismeri meg Őt, Michaelt. Stella algoritmusok, képletek között éli életét és minden idejét a munkájának szenteli, szinte megszállottan hajtja magát. Michael, aki eszkortot vállal, hogy plusz pénzhez jusson. Közben anyjának segít a munkahelyen és imádja a harcművészetet.

,, Egy újabb szállodai szoba, egy újabb ágy és egy újabb ügyfél a karjaiban.”

Kapcsolatuk nehezen, kissé feszengve indul, amikor is belemerülnek a dolgokba. Stella kevésnek látja azt a pár alkalmat, amit kap, ezért újabb ajánlatot tesz a férfinek. Michael nem akar érzelmeket ebben a munkában. Egy ügyféllel csak egyszer találkozik, de ezúttal vállalja a kockázatot. Lát a nőben valami különlegeset, amit nem akar elengedni. Harcot vállal önmagával és a nő miatt kialakult vággyal is.

,, Drága Stella. Az én Stellám.”

Próbakapcsolatba bocsátkoznak ezzel is Stellát segítve. Stella nem akarja, hogy fény derüljön vele kapcsolatos dolgokra. Kezdetben Michael is így gondolta, de egyre inkább belehabarodik a lányba és válaszút elé érkezik. Van a szerelemnek képlete?

,, - Michael, én megszállottan odavagyok érted – vallotta be. – Nem csak egy éjszakára, egy hétre vagy egy hónapra akarlak. Hanem állandóan. Jobban szeretlek, mint a számításokat, pedig az univerzumot a matematika tartja össze. Ha vége ennek a dolognak kettőnk közt, én leszek az őrült kliens, aki követ téged, csak hogy egy pillanatra láthasson. Addig foglak hívogatni, amíg megváltoztatod a számodat. Luxusautót veszek neked, meg minden mást, ami csak eszembe jut, csak hogy azt érezzem, hozzám tartozol. Hazudtam, amikor megígértem, hogy nem fogok megszállottan kötődni hozzád. Én ilyen vagyok..”

Stella autista. Nem tudja kontrollálni a szavait, túlságosan őszinte, megszállottan cselekszik a munkájával kapcsolatban, napirendre van szüksége a nyugodt élethez. Michael saját magában az apját látja. Az apját, aki elhagyta őket, de ennek ellenére szereti. Lopott, csalt, hazudott. De mégis csak az apja. Nem tudja elengedni a gondolatot, hogy ő is pont ilyen.

Két ember, akiket más érdekel, más világban élnek és máshonnan jöttek. De vajon elég erős, amit éreznek? Le tudják küzdeni a saját maguk démonait és belevetni magukat valami sokkal nagyobb és komolyabb dologba?

,, A nagyszülővé válás gyerekeket jelent. És pelenkákat. Pelenkahegyeket. Förtelem. A kisbabák sírnak, visítanak, mint akiket nyúznak, és még a legjobb füldugó sem segít. Hogy bírnak ennyire üvölteni, amikor olyan aprók? Meg aztán a gyerekhez férj is kell. A férj a megfelelő pasiból lesz, párkapcsolat útján.  A párkapcsolat randizással kezdődik. A randizás meg szexet jelent. Stellát kirázta a hideg.”

Egy történet, ami tele van érzelmekkel. Egy történet, ami magába szippant és felemel. Egy történet, ami egy igazi szerelmet fogalmaz meg. Egy történet, ami valami újat, valami hihetetlent ad. Egy történet, amit még sehol sem olvashattál. Egy történet, ahol nem a szerelem a fő tényező. Sokkal inkább a magunkkal vívott harc letétele, az érzések és a hit önmagukban.

Ajánlom mindenkinek, akinek a romantika a zsánere és szereti a szerelmi történeteket. Egy szerelem kialakulásának remek megfogalmazása, ami egyszerűen magával ragadja az olvasót!

,, Stella nem szólt egy szót sem, csak hagyta, hogy magával ragadja a pillanat, a bizonytalanság, a lélegzet-visszafojtott reménykedés, az aggodalmaskodás, és a pislákoló elégedettség. Egymásba fonódó kezeik látványa örömmel töltötte el. Olyan különbözőek, de mégiscsak öt ujj és öt ujjperc, ugyanaz a lenyomat. Stella szorított a markoláson, Michael pedig viszont szorította az övét. Kéz a kézben, két magányos szív vigasztalásra talált egymásban.”

33432185_1798022533590016_8087952214741483520_n

Fülszöveg:

„Egy ​meglepően bájos és szenvedélyes románc.” – Nalini Singh, New York Times bestsellerszerző

„Egy utánozhatatlan szerelmi történet.” – Penelope Douglas, New York Times bestsellerszerző

Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek. Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják. Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig… Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja, melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus…

Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet.