Örkény kampány a Bookline jóvoltából

A mai rohanó világban az emberek miért választják a számítógépek és a telefonok okozta ingereket ahelyett, hogy egy könyvet vegyenek a kezeik közé? Mire elég egy perc? Egy perc alatt lehetetlen belemerülni egy olvasnivalóba, igaz? A Bookline  az elmúlt héten indított egy kampányt, melyben a digitális igényekhez igazított olvasást és a felelős tartalomfogyasztást szeretné népszerűsíteni. Ennek hatására Örkény István Egyperces novellái közül dolgoztak fel 7 kis művet, melynek belenézésére, átélésére és elgondolására csupán 1 perc is elég. A mai társadalom szinte bele sem feledkezik egy pár percet igénylő leírt elgondolás valódi átélésében, hiszen ma már csak a különféle világhálók és az ott megosztott tartalmak léteznek.

33304063_1839517819432055_8960809192717811712_n

A kampányt több színház, mozi is támogatja, emellett a Budapesten élők különleges gerilla megoldásra is számíthatnak. Közel 30 moziban vagy színházban, több koncerthelyszínen is megtekinthető ez a kevés időt igénybe vevő, de még nagyobb élményt adó videó. A kampány időtartama május 15-től június 10-ig tart. Az élmény átadásában 18 város vesz részt, Pécstől kezdve Salgótarjánon keresztül Miskolcig. Emellett a nagyobb figyelem elérése végett és a kizárólagos siker érdekében több olyan felületen is megjelennek ezek a videók, ahol az emberek idejük nagy részét töltik. Például a Bookline közösségi média felületein, Youtube, Facebook és Instagram csatornáin és a sajtóban is.

A videók megtekintésére lehetőség van --> itt

Segít az emberek mindennapjaiba pár perc alatt egy kis kultúrát, egy pozitív élményt csempészni. Hiszen a mai világban az időnk fogytán, mindenhova csak rohanunk, és semmire nem tudunk időt szánni. A kampány célja: - az emberek hétköznapjaiba egy apró örömöt vinni a megszokott ingerek segítségével - lehetőséget adni legalább egy apró kultúra, egy apró élmény megszerzésére - pár perc keretében élményt adni az olvasni vágyó, de időhiányban szenvedő embereknek - megmutatni azt hogy a kultúra, az olvasás nem szégyen a mai világban és időt kell szánni rá - az olvasás, mint élmény, mint elfoglaltság hatását kihangsúlyozni Szerintem már az maga elgondolkodtató, hogyha ennyit megtesznek ennek a kampánynak a népszerűsítéséért, akkor miért ne lennék én az egyik a sok közül, aki a kampány mellé áll? Gondold ezt át kedves olvasó! 33191576_1839517922765378_7813896927178653696_n https://bookline.hu/egyperc)