Jane Corry: Vértestvérek

Ajánló:

A legjobb amit erre a könyvre mondani tudok, az a tökéletes, és a penetráns! Az író első könyve A férjem felesége is sikert aratott, de a Vértestvérek című regénye totálisan felülmúlta. Jane Corry ebben a műben is teljesen megfontoltan és nagyon okosan vezetett bennünket olvasókat, nem türelmetlenkedett, nem vitt ostoba klisékbe, és végig fenntartotta az érdeklődésem. Szeretem amikor egy író mérlegeli, hogy mi az ami kevés, és mi az ami már sok/túlzás, ez a mű a tökéletes aranyközépút. Élvezetes volt olvasni, annak ellenére, hogy maga a történet nagyon is komoly dolgokat boncolgat, egyszerűen annyira gördülékeny és rugalmas az írásmódja, hogy észre se vettem és már ki is olvastam. Engem teljesen megvett Jane Corry, és már most várom a következő könyvét.

Történet:

Nagyon mélyen nem fogok tudni belemenni a sztoriba,  nehéz spoilermentesen írni róla mivel  folyamatos volt a cselekmény, a legkisebb elszólással is tönkretehetem az élményt, de azért megpróbálom okosan megírni.

Alison és Kitty a történetünk főszereplője, melyet váltott szemszögből olvashatunk, illetve a könyv közepe felé kapunk egy második idősíkot is.

Alison művész, aki felnőtteket tanít rajzolni, festeni, és ólomüveggel dolgozni. Rettentően zárkózott lány, nem enged magához közel senkit, még a saját édesanyját sem. Nincsenek barátai akikre támaszkodhatna, vagy segítséget kérhetne, ha az élet úgy hozza. Egy nap az oktatás végeztével egy szórólapra lesz figyelmes melyen  állást hirdetnek egy börtönben. Rabokat kellene tanítani vízfestékkel, zsírkrétával rajzolni, önmaguk gyógyítására, illetve, hogy minél közelebb érezzék magukhoz a külvilágot. Ali rettegve megy a börtönbe, de kell a pénz, így kénytelen elvállalni az állást. Ahogy haladnak az órák, egyre több furcsa dolog történik. A lányt folyamatosan zaklatják telefonon, olyan leveleket kap, amiben fenyegetik. Egy embernek mondja el, hogy mennyire fél. Clivet a magánóráin ismerte meg, eleinte tartózkodó volt vele, de aztán egyre jobban megismeri a férfit, és a bizalmába fogadja. Clive megígéri, hogy soha nem fogja hagyni, hogy bárki is egy újjal hozzáérjen, és bármi történik azonnal hívja őt telefonon.

" Kinyitom a lapot. Az áll rajta, hogy BOLDOG KARÁCSONYT. És alatta a következők: NYERJ BOCSÁNATOT MINDEN BŰNÖDÉRT. "

Kitty beteg. 11 éves korában egy balesetben, annyira megsérült az agya, hogy nem képes járni, beszélni, illetve a kezeit sem tudja tökéletesen használni. Mindenki azt gondolja, hogy semmit nem ért a körülötte zajló eseményekből, csakhogy Kitty mindent hall, és mindent ért, a probléma viszont az, hogy nem emlékszik semmire a baleset előtti időkből. Képek alapján próbál kommunikálni, de sikertelenül, aztán egy nap, egy fiú érkezik az otthonba, és Kitty szerelmes lesz. De ez a szerelem olyan dolgokat vonz maga után, amire senki nem gondolt, és Kittynek kezd visszajönni az emlékezete. De ezt nem mindenki szeretné.

" - Ne aggódjon. Kitty úgysem fogja fel. - Már elnézést - mondja Kitty. - De én is itt vagyok. - Mit mondasz, kicsim?

Pénteki Anyu folyton együgyű kérdéseket tesz fel neki. Mindketten tudták, hogy úgysem érti a lányából dőlő makogást, de azért egyikük sem adta fel a próbálkozást." Nagyon remélem, hogy az írónőtől még sok-sok történetet olvashatok majd. Ilyen színvonalas, letisztult, és szépen kidolgozott művet ritkán olvasni. Ha akarnék, se tudnék hibát találni benne.

Jane Corry - Vértestvérek

Fülszöveg:

Három kislány iskolába indul egy napsütéses, májusi napon. Egy óra múlva az egyikük halott.

Tizenöt évvel később találkozunk a két túlélővel, Alisonnal és Kittyvel. Nagyon különböző életet élnek. Kitty egy otthonban lakik, nem képes beszélni, és nincsenek emlékei a balesetről, sem a tragédia előtti múltról. Alison rajztanár, első ránézésre teljesen normális nő. Ám ez csupán a látszat, ami megtévesztő lehet. Amikor állást vállal egy börtönben, végre fény derülhet az igazságra.

Valaki figyeli őket, és bosszúra készül… Vajon kit akar megölni?

Jane Corry ismert angol újságíró, az Oxford University kreatív írás tanára. Bemutatkozó regénye A férjem felesége címmel jelent meg, mely nagyon hamar nemzetközi bestsellerré vált.

Kiadó: 21. Század Kiadó

Oldalak száma: 350

Kötés típusa: puhatáblás

Jane Corry első könyve: A férjem felesége

Jane Corry_A ferjem felesege_fedlap

Fülszöveg:

Mi van, ha az egész életed hazugságra épült?

Amikor Lily, a fiatal ügyvéd férjhez megy Edhez, elhatározza, hogy elölről kezd mindent, a múlt titkait pedig maga mögött hagyja.

De amikor első ügyébe belekezd, valahogy furcsa vonzódást érez ügyfeléhez.

A férfihoz, akit gyilkossággal vádolnak.

A férfihoz, akiért hamarosan mindent kockára tesz majd…

De valóban ártatlan?

És ki ő, hogy megítélje?

Jane Corry ismert angol újságíró, az Oxford University kreatív írás tanára. Bemutatkozó regényének megírásakor hosszú időt töltött egy nagy biztonságú fegyházban, hogy tanulmányozza a foglyok viselkedését.

A férjem felesége fordulatos pszichológiai thriller, amely gyorsan nemzetközi bestseller lett.