Robin O'Wrightly: #Wetoo - Kettős kereszt

A könyvet legelőször a Könyvfesztiválon, 2018. április 21-én (szombaton) 17-18 óra között szerezheted be az Imádom a Könyveket (IK) standjánál (G4) a Millenáris B pavilon galériáján. ( itt dedikáltathatod!)

Ajánló:

Izgalmas, mégis lelkileg mélyre leküldő regény, tele emociókkal. Talán így tudnám igazán jellemezni azt, amit olvasás közben átéltem. Az írónő sajátos megfogalmazásban, mégis könnyed értelmezhetőséggel írta meg ezt a művet, melyben igazából három közel azonos témájú, mégis különálló történetet ismerhetünk meg.

,, Mert elveszti… Önmagát… És mindenki mást is, akit szeret. Aztán azt is, amiért addig dolgozott. Mindent az égvilágon.”

A Gyilkos emlék néven futó cselekménysorozatban két nőt ismerhetünk meg. Az egyik Connie, aki a főnőkétől egy szörnyű élménnyel gazdagodott, ezért bosszút akar állni és több életet is kiolt. A másik Shauni a nyomozónő, akinek rettenetes álmai vannak, napközben pedig igazságot szolgáltat. Kettejük sorsa összekapcsolódik pedig fogalmuk sincs erről, hiszen mindketten szenvedtek ugyanattól a személytől, aki Connienak hála a földdel lett egyenlő. Mély kérdéseket vet fel az emberi lélekkel kapcsolatban, melyekre válaszokat is kapunk. Ebben leginkább a fizikai erőszak lelki következményeit, hatásait ismerhetjük meg.

,, - Mi történik ezután? Indítsa el az emlékfilmet! - Hirtelen… előrehajol, megragad, az arcomba nyom valami rongyot, és berángat az első ülésre. Nagyon megijedek, fáj a két karom, a hasam, a combjaim, ahogy végighúzott az ajtón… A fejem az ölében landol, közben elszédülök, zsibbadni kezd minden tagom, sikítani akarok, de a szemeim sem maradnak nyitva, nemhogy a szám… Hallom a barátnőim sikoltását… Aztán puffanásokat…”

Megjelenik egy novella is, melyben egy házaspár élményeit követhetjük szem előtt. Vajon ismerik egymást eléggé? Tudják mi folyik körülöttük? A Testcserés számadásban lelki erőszak, lelki megalázás tanúi lehetünk. Sarah nemcsak pszichológus, de spirituális testszállítóként is tevékenykedik. Különleges képességei vannak, képes más testében szállni lelkileg, ezáltal irányítva a másik fél gondolatait, cselekedeteit. Teljesítenie kell egy megbízást, ám rossz koordinátákat kap és több gazdatesten keresztül jut el a célszemélyhez. Hiba csúszik a tervezésbe és nem sikerül véghez vinni a feladatot. Ezzel egyúttal Sarah erkölcsileg és lelkileg is összetör, óriási megrázkódtatáson lesz túl.

,, Mert elveszti… Önmagát… És mindenki mást is, akit szeret. Aztán azt is, amiért addig dolgozott. Mindent az égvilágon.”

Az írónő feszegeti a határokat az erőszak terén és megismerteti velünk egy áldozat gondolatait. De valóban minden esetben az áldozat az igazi áldozat, vagy vajon saját magát teszi prédává? Vékony határvonal választja el a kettőt egymástól. Robin O’Wrightly mégis tabudöngető könyvet hoz az olvasók elé, melyek tele vannak sérelemmel minden értelemben és ha erőszak áldozatai lettünk, ha nem akkor is át tudjuk érezni, hogy mi is zajlik le egy erőszakot átélt személy lelki világában. Erkölcsileg újra lehet építeni a minket körülvevő falakat? Lelkileg mekkora megrázkódtatást bírunk el?

,, És mennyi minden változott meg ezzel a mai nappal. Bennem. Talán örökre. Már sosem leszek ugyanaz.”

Ajánlom bárkinek, akit érdekli a téma vagy esetleg érintett a dologban! Nyilván nem mondhatom, hogy 'szeretem' ezt a témát vagy erről olvasni, de engem teljesen megvett ez a mű! 29994307_10215093118062287_644579863_o

Fülszöveg:

A ​rémálomban egyetlen jó dolog van: az ébredés. Kivéve, ha a valóság szörnyűbb, mint az álom. A Gyilkos emlék kisregényben két nő idővonala tárul elénk, az egyikük, Connie V. Marshall, fotós már túl van élete legdurvább cselekményén: ámokfutást végzett egy irodában, maga után hagyva 15 áldozatot. A másik, Shauni Hullivan, nyomozó pedig még előtte áll a saját legdurvább élménye feldolgozásának: miért lát rettenetes rémálmokat nemi erőszakról és képtelen lefeküdni férfiakkal? Két nő üldözi a gólemét, egymást és végül önmagát. Mindeközben nem is sejtik, hogy sorsuk több szálon kapcsolódik össze, mint azt hitték… Mindketten a saját poklukból indulnak, de eljutnak a saját Paradicsomukba a végén? A Tinnitusz novellában egy házaspár konfliktusa egy buli után bontakozik ki, amikor nem várt vendégeik érkeznek… Ismerik-e egymást annyira, hogy megmentsék az életüket? A Testcserés számadás előzetes egy nagyon megosztó és bizarr erotikus-misztikus lélektani thrillerhez. Sarah Z. Montgomery nem mindennapi nő: képes lélekként testekben utazni, így spirituális testszállítóként tevékenykedik. Saját erkölcsi állapota és a házassága is komoly veszélybe kerül egy félresikerült küldetésben. Vajon el lehet viselni a lelki erőszakot? És mi lesz a Montgomery család további sorsa? A #WeToo – Kettős kereszt vérmes, tabudöntögető lélektani thrillere mindannyiunk története, akár keresztülmentünk a családon belüli erőszaktól a szexuális abúzuson át a totális lelki és testi sérülésig, akár nem. 30121983_10215093117342269_2033351299_o Kiadó: Mogul Oldalak száma: 196 Kiadás éve: 2018 A Könyvfesztivál után a könyv a Kiadó oldaláról és magánál az írónőnél is elérhető, tőle is lehetőség van megrendelni itt. Csapj le rá! 

Címkék: Könyv