Tara Altebrando: A ​távozás

Ajánló:

Egy nagyon intelligens kis könyvecske ez, és érdekes témát boncolgat. Az emlékezetvesztés, vagy kihagyás szerintem olyan dolog, ami minden embert érdekel. Miért történik, mi váltja ki, hogyan is működik az agyunk ezen pontja, ami ezt a funkciót üzemelteti. Olvasás közben én is visszagondoltam régi emlékekre, barátokra, játékokra, és rá kellett jönnöm, hogy nagyon sok dologra nem emlékszem. Karácsony, születésnapok, iskolai fellépések, stb. Ez a téma annyira érdekelt, hogy miért is veszítünk az emlékeinkből, hogy a könyv elolvasása után bele is vetettem magam a neten fellelhető cikkekben. Számomra abszolút öt csillagos volt Tara Altebrando könyve, nehezen lehetett letenni, vagy félbehagyni, olvastatta magát, és végig izgalmas volt.

A történet:

Hatan eltűntek öt éves korukban, senki nem tudja mi történt, ki tehette, és mi volt az oka. Sokan emberkereskedelemre, sokan UFO-kra, és sokan pedofilokra gondoltak. 11 év után előkerül 5 gyerek, immár a felnőttkor küszöbén, és semmire sem emlékeznek. A történetet három tini szemszögéből kísérhetjük végig. Ketten közülük az eltűntek közül, Scarlett és Lucas. A harmadik pedig Max a hatodik gyerek testvére Averytől. Max az egyetlen aki nem került elő. Mindannyian emlékeznek egymásra, viszont Maxre senki.

" Nem árulják el, hogy eddig mit mondtam - felelte. - Azt akarják, hogy legalább még néhány kezelés idejére változatlanok maradjanak az emlékeim. Lucas Scarlettre nézett, aki a földet bámulta. Csakugyan titkolnak valamit előle? "

Lucas egy tetoválást talál magán, Scarlett gyomrában pedig találnak valamit, amit mindketten jeleknek tekintenek, és próbálják összerakni a puzzle darabkáit. Bár mindent elfelejtettek az elmúlt 11 év során azt érzik, hogy volt valami közük egymáshoz. Ahogy telnek a napok, szinte mindegyik eltűnt gyermek rájön arra, hogy értenek bizonyos dolgokhoz. Egyikük tud varrni, másikuk tökéletesen rajzol, és van aki teljes nyugalommal tudja használni a fegyvert. Avery válaszokat akar, mindenki itt van, kivéve testvérét Maxet, a tudatlanság, és tehetetlenség szinte felőrli őt és a családját. Mindemellett egyre közelebb érzi magát Lucashoz, sokkal többet kezd érezni a fiú iránt, holott nem tudja, hogy bizhat-e benne. Egyre több kérdés merül fel a történet során, és egyre kevesebb a válasz. Senki nem biztos a másikban, mégis kénytelenek bízniuk.

" Avery először csak a fejét rázta, mert nem talált megfelelő szavakat: - Sose hittem, hogy akár egy közülük hazatalál. Azt gondoltam, hogy meghaltak, vagy új személyazonossággal élnek valahol. Sose hittem, hogy így lesz "

 

Nagyon érdekes volt végigkövetni az eseményeket, és nagyon kíváncsi voltam, hogy mi is lesz a történet vége, mit fog Tara Altebrando végkifejletnek kihozni. Nekem teljes mértékben elnyerte a tetszésem a könyv, és szívesen olvasnék a témához hasonló könyveket, vagy egy folytatást az írónőtől, ebben a kategóriában.

tara-altebrando-a-tavozas

 

Fülszöveg:

Hat ötéves gyerek nyomtalanul eltűnik. Tizenegy év múlva öten közülük visszatérnek, de egyikük sem emlékszik arra, hogy hol voltak ennyi ideig, ki vitte el őket és miért.

Scarlett az egyik az öt közül.  Amikor hazatér, alig ismeri meg az anyját, és fogalma sincs róla, ki ő valójában. Lucasra azonban emlékszik, mint ahogy a fiú is rá, de egyikük sem emlékszik Maxra, a hatodik áldozatra. Ő még nem jött vissza. És most mindenki válaszokat akar.

"Amikor elkezded olvasni, se éjjeled, se nappalod. Biztosíthatlak, hogy ezt a könyvet nem fogod tudni letenni."

E. Lockhart, A hazudósok szerzője

Kiadó: Cicero kiadó

https://www.gabo.hu/hu/fiatal-felnttek-konyvei/2304-tara-altebrando-a-tavozas-9789634320340.html?search_query=a+tavozas&results=5

Oldalak száma:
448
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Kiadás éve:
2017