John Cure: Rekviem egy halott lányért

Ajánlás:

Voltatok már úgy, hogy elolvastatok egy könyvet és utána percekig, vagy akár órákig leesett állal, döbbenten meredtél magad elé? Na én így voltam ezzel a könyvvel. Nem egy gyenge olvasmány, és sok esetben felkavaró és félelmetes! Hatalmas hatással bír a lélekre és az elmére!

Számomra ez a könyv világszínvonalú! John Cure több könyvét is olvastam, a Fekete esernyős férfit szerettem az új stílus miatt, a Hontalan lelkeket imádtam, de ezzel a könyvvel az író hatalmasat ugrott! Egy olyan mércét ütött meg, ami megérdemelné, hogy más országok olvasói is a kezükbe vehessék! 

Vannak azok a könyvek amik az elején jól indulnak, izgalmasak, de közben valahol elsikkad és érdektelenné válik, ezáltal már csak azt várod, hogy a végére érj, és reménykedsz benne, hogy lesz valami izgalom. És van ez a könyv! Nem tudok olyan oldalt mondani, ami unalmas lett volna, folyamatosan tartja fenn az író a figyelmet, és a legvégén olyan iszonyatos, és brutális pofonokat oszt ki, hogy alig tudsz magadhoz térni, és csak kapkodod a fejed!

John Cure ebben a könyvbe mindent beleadott, ami egy jó horror és thrillerhez kell, sőt, azt hiszem még ennél is többet! Őszintén megvallva, én sokszor paráztam olvasás közben, és többször rázott ki a hideg, nem mellesleg minden apró zajra a szívroham kerülgetett!

(Halkan megjegyzem eszembe jutott, hogy a tükröket is lefogom szereltetni mindenhonnan!)

IMG_7155

A történetvezetés több szálon fut egy időben! Ez nekem nagyon bejött. A folyamatos szereplőváltás nagyszerű és kidolgozott. A karakterek nagyon jól fel vannak építve, és szerethetőek. A magam részéről, imádom Homa sheriffet!

Maga a történet Edgar’s Hillben játszódik, egy kisvárosban, ahol furcsa és érthetetlen dolgok történnek. Shelly az egyik főszereplő, aki azt veszi észre, hogy kislánya Becky beszél valakihez akit ő nem lát. Eleinte csak aggódik a kislány miatt, viszont egy idő után már ő maga is félni kezd. Férje nem hisz neki, hogy szellemek lennének a házban, ennek ellenére beleegyezik abba, hogy papot és léleklátót hívjanak. A kislány egy öreg bácsit lát, és nem tudni mi céllal vette birtokba Shellyék házát.  Segíteni akar a családnak, vagy éppen ellenkezőleg?

Mindeközben a városba érkezik Robin, aki öt évesen elveszítette az apját és a bátyját is furcsa körülmények között. Pletykák járnak, hogy talán szellemek ölték meg őket, esetleg brutális gyilkosság áldozatai lettek, de az igazságot csak kevesen tudják!

Az éjszaka folyamán megjelenik előtte egy szellem, egy 16 éves lány formájában, és segítséget kér tőle. Innen kezd kapcsolódni Shelly, Roxy a léleklátó, és Robin története. Együttes erővel próbálják megállítani a gonoszt, ezáltal olyan dolgokra derül fény amit talán jobb lett volna nem bolygatni. De ha ők nem firtatják, akkor a gonosz tovább szedi áldozatait, és már senki nem állíthatja meg.

A történet közben az író sejteti a végkifejletet, de igazság szerint erre a végre senki nem fog számítani! Teljesen mindegy, hogy mit fogsz gondolni, a végén úgyis csak az állad próbálod felszedni a földről! Izgalmas és fordulatos olvasmány az elejétől a végéig! És miután a sok bevitt ütéstől próbálod összeszedni a maradványaid, John Cure még az utolsó oldalon is bevisz egy jobb horgot! Fájni fog, nagyon, és tudjátok miért? Mert nincs a kezetekben a trilógia befejező része! Minden thriller, és horror rajongónak kötelező könyv!

“Gyerekek lelke, sötét az este,

este, este, a gyerekeket leste,

leszállt az éj, minden sötét,

Gerald eljön a gyerekekért.”

Fülszöveg:

Robin ​Wallace néhány év távollét után végzős egyetemistaként tér vissza Edgar's Hillbe. Megérkezését követően egy halott lány szelleme különös üzenetekkel kér segítséget tőle.
Shelly Hewitt színleg boldog, kiegyensúlyozott családban él férjével és kislányával. De mindez csak a látszat, a felszín alatt szörnyű titkok bújnak meg. Kislánya, a négyéves Becky egy olyan „rossz bácsiról” kezd mesélni, akit a felnőttek nem látnak, pedig napok óta ott van velük a házban.
Shelly egy léleklátót kér fel, hogy tisztítsa meg a házat az ártó szellemtől. Úgy tűnik, hogy Roxanne szertartása sikerrel jár, ám az események mégis pokoli fordulatot vesznek.
Egy brutális gyilkosság képe rajzolódik ki előttük, ami összefügg a kisváros szörnyű múltjával, és az elátkozott dögkúttal. A cél érdekében Robin, Shelly és a léleklátó Roxanne szövetségre lépnek, de az idő előrehaladtával a túlélésük esélye rohamosan csökken.
És felcsendül egy mondóka…

John Cure a feszültségkeltés mestere, Magyarország legnépszerűbb horror és pszichothriller szerzője. Új regénye hátborzongató utazás a túlvilági erők világába. A Rekviem egy halott lányért nem csak az év legjobban várt horrorkönyve hazánkban, de minden eddigit felülmúló, hátborzongató ideg-lelést kínál a misztikus thrillerek kedvelőinek.

Kiadó:
Oldalak száma:
448
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Kiadás éve:
2017

John Cure  jc2