Egyikünk Hazudik: Sharon Bolton

IMG_6913

Ajánlás:

Ez a könyv nagyon ütős lett! Persze, sejtettem, hogy egy jó kis thrillert fogok olvasni, de arra nem számítottam, hogy egy ilyen intelligens történettel állok majd szemben. Mindamellett, hogy végig pörgős és izgalmas, kapunk mellé fontos mondanivalót is, amely kihat a mindennapjainkra, a szemléletünkre, és az emberekhez való hozzáállásunkra.

Tagadhatatlan, hogy teljesen magával ragadott Sharon Bolton műve. Már a könyv elején “figyelmeztet” bennünket, hogy minden a képzelet szüleménye, de miközben olvastam egyszerűen nem tudtam nem arra gondolni, hogy ez márpedig igaz, és amit olvasok az éppen most zajlik valahol a nagyvilágban. Egyszerűen nem győzök ámuldozni, hogy még mindig kapok valami újat és jót! Az írónőnek a zsigereiben van az írás! 

És most megpróbálok a könyvről írni, úgy, hogy az spoilermentes legyen. Nem lesz egyszerű, mivel a történet nagyon összetett, és lényegre törő!

Maggie Rose egy nagyon sikeres ügyvédnő, aki gyilkossággal vádolt embereket hoz ki a börtönből. Hogy ezek az emberek ártatlanok vagy sem? Ez igazából Maggiet annyira nem érdekli, más hajtja előre, ami elsősorban nem a pénzről szól!

Dr. Hamish Wolfe egy intelligens és nagyon jóképű sebész, akit lecsuknak három rendbeli gyilkosságért. Állítása szerint ártatlan. A rendőrség és az ügyvédnő szerint bűnös.

Pete Weston a rendőr, aki lecsukatta a doktort. És aki nem akarja, hogy Maggie elvállalja az ügyet. Nem tudni, hogy önös érdekből a karrierjét félti, a letartóztatás nem volt teljesen tiszta, vagy egyszerűen Maggiet félti Hamish rajongóitól. Mert hogy van ilyen, egy csoport, élükön az orvos anyjával, akik mindenáron az ügyvédnőt akarják, és bizony nem félnek semmit se latba vetni, hogy elérjék céljukat.

Az ügyvédnő nehezen meggyőzhető, de felkeltették a kíváncsiságát az ügy iránt. Mindemellett fél a fura és nem egészen épelméjű rajongóktól, akik folyamatosan zaklatják. Pete mindent megtesz a lány védelméért, és egyre szorosabb barátságot kötnek. De ha Maggie elvállalja az ügyet ez a barátság elvész. Márpedig elvállalja. Ennek ellenére a rendőr így is próbál segíteni neki és védelmezi, holott az ügyvédnő már az “ellensége”.  Az egyik ki akarja hozni, a másik mindenáron bent akarja tartani. A sebész fő célja pedig az lesz, hogy az ügyvédnő higgyen az ártatlanságában. De valaki hazudik.

Minden ember ártatlan addig, amíg be nem bizonyosodik a bűnössége. Bizonyítva lett, mégsem akarod elhinni. És aki ártatlan? Nos, olyan nincs! Ebben a könyvben semmi és senki nem az akinek látszik.

IMG_6912.jpg

Fülszöveg:

Lecter Hannibal óta nem volt ennyire zseniális sorozatgyilkos. Dr. Hamish Wolfe intelligens, karizmatikus és nagyon meggyőző orvos. Eközben olyan sorozatgyilkos, akit három nő kegyetlen meggyilkolásáért ítéltek el életfogytig tartó börtönbüntetésre.

Maggie Rose briliáns elméjű, elfoglalt ügyvédnő. Jogi praxisa mellett bestseller krimiket ír, specialitása a megtörtént eseteken alapuló bűnügyi történetek. Rejtélyes, visszahúzódó természet.

Hamish szerint csakis Maggie szabadíthatja ki őt a börtönből. Letartóztatása óta ártatlannak vallja magát, és alig várja, hogy Maggie segítségével felülvizsgálják az ügyét.

Maggie habozik. Pedig az orvos azt is megengedné, hogy könyvet írjon az esetről. De mi van, ha valaki titokban már rég elkezdte írni a kettejük történetét?

"A rémület a csontodig hatol." Paula Hawkins, A lány vonaton szerzője

"Sokkolóan okos thriller." USA Today

"Bravúros utazás az őrült elmék belső világába." The Independent

"A thriller műfaj új királynője." Huffington Post

"Levegőt sem kapsz az végső fordulatig." Woman and Home

"Mesterien megszerkesztett történet." The Sunday Express

Kiadó:
Lettero Kiadó
Oldalak száma:
479
Borító:
FÜLES, KARTONÁLT
Kiadás éve:
2017