Revans Szántó Dániel

 

Ajánlás:

" Hiszen az élni akarás, az élet utáni vágy a legbelsőbb szinteken belénk van kódolva! Ahogy a szeretet és a szocializálódás iránti pusztíthatatlan vágy is! "
Szántó Dániel jött, megmutatta magát, és mindent vitt!

A Revans című első könyve izgalmas, fordulatokban gazdag bűnügyi krimi. Várnay Benett gyilkossági nyomozó, egy tipikus "rossz" zsaru, a szó pozitív értelmében. Országunk fővárosában Budapesten egy sorozatgyilkos szedi áldozatait. Hogy ezt az ügyet feltudják deríteni, hazahívják Benettet, aki éppen Mexikóban tölti "számüzetését". A pasas nem mindennapi egyéniség, nem áll távol tőle az angol humor, vérlázító, mogorva, és mindemellett igazi férfi, nem számít neki hogyan, a lényeg, hogy megtalálja a gyilkost!

És akkor beszéljünk kicsit a könyvről is. Nem mondom, hogy nem találtam hibákat a történetben, de ezek mellett simán el lehet menni, mert a figyelmet folyamatosan igényli. Több karakter is megjelenik a regényben, eleinte kissé megijedtem, hogy követhetetlen lesz, de Dániel szépen vette a kanyart, és nem ment át zavarba a történet! A vége pedig folyamatos csattanó, csak pislogtam meglepetésemben. És ami még számomra plusz pozitívum volt, hogy végre nem az erotikára lett fektetve a hangsúly, és ezáltal nem kellett tovább lapoznom 40-50 oldalt. Ez a 380 oldal egy jól megírt és izgalmas történet volt! És már a kezemben van Dániel második regénye is Az üldözött.

És, hogy mit kell tudni Szántó Dánielről? Azt hiszem ő lesz Magyarország Michael Connelly és Jeffery Deaver egy új köntösben!

Fülszöveg:

Alig pár év telt el Magyarország történetének legbrutálisabb gyilkosságsorozata óta, most mégis egy újabb borzalmas üggyel néz szembe az Országos Rendőr-főkapitányság. Egy fiatal nőt különös kegyetlenséggel gyilkoltak meg a saját otthonában. A holttest jobb lábát levágták, a kiérkező nyomozócsapat pedig tehetetlenül áll az eset előtt. Az egy éves kényszer-eltávozásból külföldről hazatérő Várnay Benett kénytelen csatlakozni a különítményhez, és a deviáns viselkedéséről elhíresült nyomozó hamar egy szövevényes bűncselekmény-sorozat útvesztőjének kellős közepén találja magát. Nincs gyanúsított, sem indíték, és nem egészen öt nappal az első után történik egy újabb gyilkosság, ami kísértetiesen hasonlít az előzőhöz. Ám a tettes ez alkalommal az áldozat bal lábát vágta le, ráadásul egy üzenetet is hagyott hátra, ami minden kétséget kizár: a fővárosban újra sorozatgyilkos szedi áldozatait. Benett tudja, hogy egyre fogy az idejük a következő gyilkosság megelőzésére, miközben bénítóan hat rá a felismerés: nem lehet a véletlen műve, hogy pont aznap követték el az első gyilkosságot, amikor hazatért. A régi sebek pedig egyre jobban felszakadnak. Az alvilág ura, akit a drogosok csak Sakálnak hívnak, egyre magabiztosabban birtokába veszi Budapestet, s már a rendőrség sem tud gátat szabni a nagyhatalmú kartell terjeszkedésének

 

524974_szanto_daniel