Louise Doughty: Dupla spirálban - A csábítás sötét oldala

 

Ajánlás:

Leszögezném mindjárt az elején, hogy ennek a könyvnek ne állj neki fáradtan, vagy kimerülten! Egy olyan komplex történetet olvashatsz, ami minden figyelmet igényel! A nyelvezete se egyszerű, több esetben utána kellett járnom szakszavaknak, ami nálam pozitív tényező, mivel így mindig tanulok valami újat!

Maga a cselekmény kibontakozása, és a végkifejlet felé tartó út, aprólékosan kidolgozott, profi munka. Az elején volt olyan érzésem, hogy az írónő túlvállalta az egészet, mert egy olyan érzést kelt, mintha csapongana az időben, szereplők között, és az olvasó nem tudja már hová tenni a történéseket. Természetesen hamarosan rájövünk, hogy mindez kellett ehhez a remekműhöz. Miután letettem a könyvet szabályosan azt éreztem, hogy zsibbad az agyam a túláradó információktól, és jó értelemben!

A főszereplő Yvonne szemszögéből láthatjuk az egész történetet, az elejétől a végéig. Boldog házasságban él férjével, van két felnőttkorú gyermekük, és a munkájában elismerésnek örvend.
Aztán megismer egy férfit! Aki a nevét se árulja el, sem a munkáját. Nincsenek kérdések, nincsenek csevegések, egy viszony, amit teljes mértékben a férfi ural! A titokzatosság Yvonne-t hol dühíti, hol felizgatja, egy saját világot épít fel a férfi köré, ki lehet, mit dolgozhat.

Egy esti rendezvényre lesz hivatalos Yvonne, ahol borzalmas dolog történik vele, senki másnak nem meri elárulni csak X-nek, mert ő így nevezte el magában. Összeomlik, és amint újra kezdene önmagára lelni, úgy tűnik ez a borzalom még nem ért véget! Segítséget kér a férfitől! Lehet, hogy ez volt a legnagyobb hiba amit elkövethetett? Egyik napról a másikra a bíróság előtt találják magukat! Fokozatosan derül fény X valódi kiléte és személyisége felöl! A vád nem kíméli egyiküket sem, nem lehet tudni melyikük roppan meg először, és ki a valódi bűnös! És ez egészen a legutolsó oldalig nem is derül ki!

Elgondolkodtató, olyan témákat feszeget, boncolgat az írónő, ami mindenki más agyában is megfordult, azokkal is akivel megtörtént hasonló, és azokkal is akiknek csak megfordult a fejében, az, mi van, ha egyszer velük is megtörténne!? Miután elolvasod a könyvet, saját magadtól is megfogod kérdezni, ez így volt helyes?

Lebilincselő és egyben briliáns történet!Lehetetlen letenni!

Fülszöveg:

Yvonne Carmichael sikeres középosztálybeli nő. Amikor a munkája során megismerkedik egy titokzatos férfival a Parlamentben, szenvedélyes viszonyba bonyolódik vele. Nem sejti, hogy ezzel nem csak a házasságát kockáztatja.

Yvonne körül a titkok hálója napról napra fojtogatóbbá válik.

Aztán megtörténik, aminek sosem szabadna: egy szörnyű bűntény. A titokzatos férfi és Yvonne bíróság elé kerülnek.

Melyikük követte el a bűncselekményt? Mi történt pontosan? Ki a férfi valójában?

A világsikerű thriller eddig 27 nyelven jelent meg. Csak az angol Amazonon több mint 1000 ötcsillagos kritikát kapott! Idén nagy sikerű BBC-tévésorozat is készült belőle, amelyet 8 millión néztek meg Apple Tree Yard (Bujdokló szenvedély) címmel.

"Annyira, de annyira jó."
Jojo Moyes

"Felzaklató thriller! Milyen vékony réteg választja el a mindennapi rutint az esztelen kockázatvállalástól."
Daily Mail

"Mélyen felkavaró történet. Kivételes!"
The Guardian

"Bámulatos!"
The New Yorker

Kiadó: Lettero Kiadó

Oldalak száma: 312

Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ

Kiadás éve: 2017

dsí.jpeg