Elyn Vee N. - Jake

116837626_722581278576962_5512298856768977117_n.jpg

Már volt szerencsém megismerni az írónőtől egy másik történetet, a Cseszd meg, Hunter!-t. Ez volt a legelső olvasmányom tőle, s azt kell mondanom, hogy már akkor láttam benne a potenciált arra, hogy valami maradandót alkosson. A mostani regénye is nagyon tetszett, így kíváncsi vagyok arra, hogy a továbbiakban milyen művekkel fogja megörvendeztetni az olvasókat, azaz minket.

Jake egy velejéig romantikus történet erotikával meghintve, tele lelki mélységekbe hatoló érzésekkel és gondolatokkal.

Elyn Vee N. egyedülálló stílussal rendelkezik, aminek a kibontakozását csak még inkább végig kísérhetjük ebben az alkotásban. A megfogalmazásai egyszerűek és letisztultak, így könnyed és lendületes élményt nyújt az olvasók számára.

(..) sok ítéletet kaphat az ember. Más mindig jobban tudja, hogy milyen vagy valójában. Valaki mindig ítéletet mond az ember felett. Az, aki megtört, és megkeseredett. Az, aki nem látja, hogy ugyanolyan megtört vagy te is (..)

A történet főszereplője egy lány és egy fiú, akik kezdetben hideg szemmel tekintettek egymásra, ám hamar egy húron pendültek és az örökké tartó szerelem ködében folytatták útjukat. Azonban mint minden más is, így ez is véget ér egyszer. A kérdés az, hogy vajon elég erősek harcolni a boldogságukért és egymásért, vagy a legvégső lépés előtt feladják?

Jake és Summer ugyanott töltik az idei nyarat, így elkerülhetetlen a találkozás. Legelőször egy kajáldában pillantanak egymásra, a fiú már ekkor érzi a vonzalmat, ami a lányhoz szögezi. Másodszor egy bulin találkoznak, ahová Summer kiszökik az öccsével. A lány hamar összegabalyodik Jake-vel, pedig tudja, hogy nem lenne szabad.

Summer a nagybátyjával és annak feleségével él együtt. Az apjuk évekkel ezelőtt elhagyta őket, így a lány fejében meg sem fordul az, hogy meg kellene keresnie – pedig hamar kiderül, hogy vele, sokkal jobb lenne neki is és az öccsének is. A mostani otthonukban terrorba vannak tartva, olyan dolgokat kell megtennie, amit nem lenne szabad, gyerekfejjel meg végképp nem kérhetnék tőle – csalás, lelki bántalmazás.

Jake a testvéreivel és a szüleivel érkezik a nyaralóba, rengeteg régi és új arcokkal is találkozik. Tipikus rosszfiú, akin folyton csüngenének a csajok – de őt, most csak egy lány érdekli.

A szerelem jöhet jókor vagy rosszkor, de minden esetben akkor, amikor jönnie kell. Lehet, hogy úgy érezzük, hogy nem a legmegfelelőbb időpontban estünk szerelembe, de azért történt meg akkor, mert így kellett lennie. Hogy befogadjuk vagy elutasítjuk, az a mi döntésünk.

Sok mindenki életében megtörténik az, hogy elfordul azoktól, akik igazán szeretik. Családtagok, barátok, szerelem. Akkor mindig azt hisszük, hogy okkal tesszük. Ez így is van. Sokan ekkor jövünk rá, hogy ki az, aki igazán fontos. Ha szeret, akkor ad egy esélyt. Én megkaptam, és sosem akarok ezzel visszaélni, még ha ez túl nagy szó is.

Summer és Jake be akarta fogadni a szerelmet, amit egymás iránt éreznek. Azonban a sors közbeszólt. A lány családjában olyan dolgok történtek, amik felülírtak mindent. Barátságok mentek tönkre. A pár kapcsolata, vakvágányra tévedt.

Jake-nek ott kellett maradnia a benne tomboló érzelmekkel, a szerelemmel és a haraggal, a csalódottságról nem is beszélve. Summer elutazott, kusza szálak tömkelegét hagyta maga mögött, amiket neki kell kibogoznia.

Egy évvel később újra ott vannak. Jake is és Summer is. Meglepetés ez mindkettejük számára. Újra szembe kell nézniük egymással, a saját érzéseikkel. Fel kell fedezniük a vágyat, a szenvedélyt és a bennük tomboló tüzet is. S ha mindez nem lenne elég, a régmúlt sebeit is fel kell tépniük és megosztani titkaikat a másikkal.

Vajon Jake meg tud bocsátani a lánynak és önmagának? Vajon Summer száműzni tudja a körülötte lebegő démonokat és a szerelemre koncentrálni?

A karakterek szimpatikusak voltak, mindenkinek meg volt a maga szerepe a rájuk jellemző tulajdonságokkal együtt – mind személyiségileg, mind viselkedésileg. Az írónő úgy alkotta meg őket, hogy tökéletesen passzoljanak a szerepükhöz.
A cselekményszál fordulatos, megdöbbentő pillanatokat tartogatott. Az érzelmi skála minden eleme teljes egészében végig kísérte az olvasási folyamatot nálam.

A Jake c. alkotás magával ragadt, óriási pozitív élményt okozott nekem. Viszont, sajnos szembesülnöm kellett a regény negatív oldalával is – többször találkoztam klisés részekkel benne, ez pedig kissé rontott az összbenyomásomon.

Egy férfi jegyezze meg. Egy nőt sosem faggatunk sem a kilókról, sem pedig a koráról. Aranyszabály.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus történeteket!

106098209_658734704721838_6883016723999771931_o.jpgFülszöveg:

„Tisztán emlékszem arra, amikor először találkoztam Summer Westonnal. Szigorúan konzervatív és kőgazdag család tagja volt, aki mellettem bontogatta szárnyait, amit én nem mellesleg rohadtul élveztem is. Legalábbis addig, amíg rajta nem kaptak minket… Ennek már egy éve, most pedig itt áll a verandámon, hogy elmagyarázza, miért lépett le minden szó nélkül, egy kicseszett levelet hagyva maga után…”

(Book Dreams kiadó, 2020)