Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Ajánló:

Nos, aki az első résznél úgy érezte, hogy kicsit nehezebben indul a történet, az a második résznél megtapasztalja a pörgést, izgalmakat - mindezt az elejétől a végéig. Képtelenség letenni, 600 oldal, ami olyan gyorsan röppen el, mintha csak percek teltek volna el a legelső oldaltól. Zseniális folytatása A tél jegyeseinek. Christelle Dabos igazán kitett magáért.

A könyv 16% kedvezménnyel elérhető a BOOK24 online könyváruházban!

https://goo.gl/ZFSmGa

 

Történet:

Ophélie immár Faruk, a családfő védelme alatt áll, ahogy Thorn nagynénje Berenilde is. A lány feladata, hogy az esküvőn átadja képességét Thornnak, aki majd ezáltal elolvassa Faruk könyvét, amire eddig senki sem volt képes. Berenilde pedig a családfő gyermekét várja.

Ophélie most már jobban megismeri a Sarkot és az ott élőket. Végre levetheti álarcát és szabadabban jöhet-mehet az udvarban - bár ő leginkább arra vágyik, hogy saját múzeumot nyithasson. Ezzel a kéréssel fordul Farukhoz, de a családfő elutasítja őt, helyette kinevezi másodmesélőnek. Nem egyszerű feladat, hisz az esetlen leány soha nem volt az a típus, aki képes kiállni nagy tömeg elé, most pedig még egy olyan nyomás is nehezedik rá, hogy Faruknak megfeleljen. Ha nem lesz képes erre, akkor akár Berenilde-vel együtt elveszíthetik a védelmet és ez az életükbe is kerülhet.

Thorn és Ophélie kapcsolata is kezd kibontakozni, bár a férfi még mindig rideg, és a lány még mindig úgy érzi nem jó ötlet ez az esküvő. Ebből adódóan kisebb-nagyobb félreértésekkel és kellemetlenségekkel néz szembe a két szereplőnk. Hisz mindketten éreznek a másik iránt, mégis valami oknál fogva ezt próbálják elnyomni magukban.

" Zavarta, hogy Thorn ennyire fagyosan viselkedik vele, a papírjaiba mélyed, soha nem néz a szemébe. Pecsétes ingében, érzelemmentes hanghordozásával és gépies mozdulataival a férfi olyan volt, mint egy robot, amely nem bír leállni, hiába eszi a rozsda. "

 A lánynak sikerül végre igaz barátokra is szert tenni. Róka, akit az első részből már megismerhettünk. Archibald, aki szintén A tél jegyesei egyik kiemelkedő karaktere volt. Archibald, Faruk nagykövete, így az ő kis birodalma mindeddig biztonságos volt. Bárki, aki a férfitől menedéket kért, megkapta. Csakhogy különös eltűnések veszik kezdetét, ami Ophélie-re is kihat, hisz a fenyegető leveleket még mindig kapja. Nem egyszerű az élete, rengeteg teher nehezedik a vállára, amely az idő múlásával ahelyett, hogy csökkenne, egyre növekszik. Közeleg az esküvő, Faruk kegyeibe maradni, elolvasni a könyvet, levelek, amelyek egyre fenyegetőbbek lesznek, rejtélyes eltűnések, amire egyszerűen nincs magyarázat, és hogy egy csepp nyugta se legyen szerencsétlen lánynak, még népes családja is betoppan.

" A vizeskancsón keresztül lopva méregette a mamája elmosódó piros körvonalait. A hallgatása semmi jót nem jelentett... az asszony bármikor robbanhatott, akár egy tűzön felejtett kuktafazék. "

Erőteljes folytatás volt. Minden kérdésre választ kapunk, ami az első részből adódott, nem hagyott ki egyetlen mozzanatot sem az írónő. Mágia, fantasy, varázslat, humorral és romantikával megtűzdelve és természetesen az elejétől a végéig folyamatos az izgalom. Egyetlen percig sem lehetett unatkozni olvasás közben. Christelle Dabos úgy írta meg ezt a könyvet, hogy egyenesen a történet mélyére vezet minket, egyenesen, mégis lebilincselően.

Mindenkinek ajánlom, akik szeretik ezt a zsánert, kortól és nemtől függetlenül.

Fülszöveg:

2017 egyik legnagyobb ifjúsági könyvsikere, A tél jegyesei végre folytatódik! A Tükörjáró-sorozat második részében a Sark kegyetlen világába száműzött Ophélie hirtelen az érdeklődés középpontjába kerül. Nemcsak különleges képességeire derült fény, hanem arra is, mekkora fenyegetést jelent ellenségei számára. Nincs más választása, minthogy saját maga leplezze le az udvari intrikákat. Ebben a különösen veszélyes helyzetben pedig csak titokzatos vőlegényére, Thornra számíthat. Eközben rejtélyes eltűnések tartják izgalomban az udvart, Ophélie pedig hirtelen egy nyomozás kellős közepébe csöppen, amelynek végén talán megtalálhatja az igazságot a Délibábosok keltette illúziók mögött.