Sue Dylen: Enzo és Tilda

Ajánló:

 

A római szerető első részét is szerencsém volt olvasni az írónőnek hála. Így alig vártam, hogy a történet folytatását megismerhessem. A mű első kötete rabul ejtett, izgatottan haladtam oldalról oldalra. Volt egy kialakult kép bennem, hogy miben lesz részem eme újabb alkotásban, de Sue Dylen annyira jól megírta az Enzo és Tilda című könyvet, hogy számtalan alkalommal csak kapkodtam a fejem a lapok között és egyensúlyoztam egyszerre az izgalom és a riadalom határán.

Már az első lapoknál felkeltette a figyelmem, fordulatos események történtek a szemünk előtt. Ismét beleélhetjük magunkat a történésekbe, s bőrünkön érezhetjük a szavakból áradó érzelmeket. Élveztem az egész történetet, csak azt sajnáltam, hogy hamar véget ért. Még olvastam volna, mert mindkét szereplő belopta magát a szívembe.
A karakterek és a személyiségek, annyira szerethetőre sikerültek. Semmilyen negatív érzéseket nem keltenek bennünk, bár Enzo a titkával kicsit felőrölte az idegeimet, mert Tilda szemén keresztül szinte beleolvadtam én is a csalódottságba és a fájdalomba. Ennek ellenére méltán mondhatom, hogy imádtam az egészet!

Tilda és Enzo egy csodálatos, családias hangulatban él Tilda két gyermekével. A gyermekek elfogadták a férfit az anyjuk mellett, azonban az apjukkal is ugyanúgy tartják a kapcsolatot. Egy nap azonban érdekes események zajlanak, amik felbolygatják a család nyugalmát. Felbukkan Enzonak egy rég nem látott családtagja, akinek létezéséről eddig Tilda mit sem tudott. Furcsa érzések keringenek benne, mikor a szinte eltitkolt idegen kávézni hívja őt, s arra kéri segítsen közel kerülnie Enzohoz. Az idegen régóta nem találkozott a férfivel, de évek óta figyelteti, így rengeteg dologgal tisztában van az életével, a munkájával kapcsolatban.

Enzo rejteget egy titkot a foglalkozásáról. Sokszor hirtelen és embertelen időpontokban kell elhagynia otthonát, hiszen más lehetősége nincs. Nem akart a találkozásuktól kezdve hazudni Tildának, de úgy érezte így védheti a legjobban saját magát és a nőt is.
Ám arra senki nem számít, hogy Enzo munkatársa és Tilda jó barátnője közel kerül egymáshoz, melynek kapcsán a barátnő egy álom tanúja lesz a férfi részéről. Afganisztán? Miért reagált a férfi az álom közben úgy ahogy? Mit titkolnak a két nő elől, s milyen rejtélyek állnak még a háttérben?

A svájci nő és az olasz férfi élete még nagyobb boldogságot tudhat magáénak, mikor a nő áldott állapotára fény kerül. Főként eme tényező hatására dönt afelől Enzo, hogy hátra kell hagynia jelenlegi, eltitkolt életét és biztonságot kell nyújtania a családjának. Azonban heves vita alakul ki közöttük, hiszen a nő hazugságnak érzi azt a két évet, amit együtt töltöttek. Vajon mennyi hazugság volt a férfi részéről, s mi volt igaz a kettejük viszonyából?

Nem sokáig marad megválaszolatlan ez a kérdés, de egy újabb csavar történik. Tilda eltűnik, s hamar nyilvánvalóvá válik, hogy elrabolták a nőt. De mi lehetett az elrablása hátterében? Mennyire nyúlik vissza a múltba eme cselekedet oka, s ép bőrrel megúszhatja mindenki?

Mint minden más viszonylatban, itt is domináló tényező a pénz. Hiszen az emberek sokszor abban látják a kiutat, az igazi boldogság lehetőségét. Sokszor ahhoz, hogy a hatalmat megszerezzék lelkiismeret furdalás nélkül képesek végig gyalogolni másokon és porrá zúzván az útjukban állókat elérni a céljukat. Itt nem számít a család, a vér, mert van ami ennél sokkal nagyobb prioritást élvez.
Tilda egy véletlen balszerencsének köszönhetően kerül rossz kezekbe. Senki nem gondolja kezdetben, hogy a családjukhoz közeledni vágyó idegen jogosan és okkal szeretné elérni a célját.

Az egyik pillanatban minden a legnagyobb rendben a szereplőink között, ámbár a problémák lassan tetőződnek és végül a csúcsra érve egy óriásit robbannak, ahonnan nem biztos, hogy ismét elérhető a boldogság. Hiszen bármelyik percben történhet valami, ami beárnyékolja az életünket és változást okoz a mindennapjainkban.
Ez ugyanígy igaz a mi mindennapjainkra is, mivel sokszor pillanatnyi ideig élvezhetünk ki egy-egy boldog pillanatot, majd a sötét felhő újra beborít mindent és aggódhatunk valami más miatt. Örök körforgás az egész, ám erősnek kell maradnunk!
Talán pont ezek az apró momentumok voltak azok, amik a történet végén összeadódtak bennem és adtak nekem valami pluszt. Valami olyan dolgot, ami miatt igen is megéri mindennap felkelni és küzdeni, s bebizonyítja számomra azt is, hogy nem éri meg eldobni valamit csak azért magunktól, mert kicsit reményvesztettnek vagy kilátástalannak érezzük az adott helyzetet. Mindenből a legjobbat kell kihoznunk, s felszívva belevetni magunkat az élet forgatagába!

Eme kötet rengeteg érzelmet hordoz magában. Néhol mosolyt csal az arcunkra, máshol könnyeket okozott nekem. Lenyűgöz, a bőrünk alá ivódik, s el nem ereszt az utolsó oldalakig.
Továbbra is csak ajánlani tudom azoknak, akik a zsáner kedvelői és szeretnének egy újabb izgalmas könyvet megismerni!

Kedvenc idézeteim:

,, Téged most tényleg az izgat, mit mondanak mások, amikor végre boldog lehetnél egy férfi mellett? Vagy inkább az zavar, hogy te vagy az, aki mindenkiről ítélkezel, most meg rólad fognak?”

,, - Imádnivaló elefánt leszel.”

,, Tudja, Tilda, a felső tízezer sem különb a munkásosztálynál, sőt talán még több mocsok van a csillogó felszín alatt, mint a hétköznapi embereknél.”

,, Ennél furcsább családot el sem tudok képzelni: három római – némi francia kékvérrel az ereikben, egy francia arisztokrata, és egy német svájci nő, két tagadhatatlanul svájci gyerekkel.”

,, - Azt hiszem, mindig is tudtam, hogy a római szeretőm boldogságot hoz majd az életembe!”

Fülszöveg:

A boldogságot nem csak elérni nehéz. Megtartani valódi küzdelem! 

Tilda, a Svájcból érkezett fiatal családanya és római szeretője, Enzo szerelme beteljesülni látszik. A tévedések és fájdalmak ideje immár a múlté, a családi idillt mégis sötét felhők zavarják meg: egy régmúltból felbukkanó francia rokon és Enzo titkos, kettős élete állítja kihívás elé a szerelmeseket. 

Vajon nehéz időkben is képesek kitartani egymás mellett? Válhat még belőlük igazi család?

Minden kérdésre választ kapunk A római szerető folytatásából. A második kötet is érzelmekkel teli, erotikával fűszerezett, olasz életérzéssel édesített, valódi csemege – ezúttal francia eleganciával tálalva!

(MyBook, 252 oldal, 2018)