Ella Steel: Sors-Fordulat

Az írónő tollából ez a második alkotás, amit megismerhetek. Az első művét, a Sors-Döntőt izgatottan vettem a kezeim közé, mert már azelőtt is olvastam részleteket Ella Steel könyveiből és kíváncsi voltam a regényeire. Kellemeset csalódtam akkor, mert tetszett a regény felépítése, imádtam Evan és Haley karakterét.  Az arról készült ajánlóban így fogalmaztam: ,, Ez a történet az igaz, mindent elsöprő szerelemről szól. Erotikával megfűszerezett regény, ami lélektanilag is hatással van az emberre.”

A Sors-Fordulattal szemben az előző, pozitív olvasási élményem miatt még nagyobb elvárásom volt. Hiszen azért szeretem azt, ha azt látom egy író regényei során, hogy fejlődik és sokkal határozottabban, sokkal megragadóbban írja meg a következő regényét. De már az első pár oldal során azt éreztem, hogy kár volt aggódnom, mert eme mű az előzőnél is nagyobb érdeklődést váltott ki belőlem.
Mert Ella Steel a tőle megszokott érzelmi mámorba dobott minket, ami sokszor mintha elsüllyesztett volna, de az utolsó pillanatban mindig jött egy mentőöv, ami megmentett és adott egy löketet a következő akadály elérésig. A mű cselekménye élvezhető volt, az erotikus részek is szinte tökéletesen lettek időzítve. Talán egy-két pillanat erejéig éreztem azt, mintha egy kicsit átütne benne a Sors-Döntő, s mintha egyes percekben pont ugyanez, s ugyanígy történt volna. Ám ez tovaillant, mikor jött egy újabb csavar, ami megváltoztatta a szereplők életét, s velük együtt az enyémet is.

,, Kisimított egy tincset az arcomból és egészen egyszerűen szájon csókolt, se szó se beszéd. Az ajkai finoman súrolták a számat. Puhák voltak, forróak és érzékiek. Ha az előbb lángoltam, most szó szerint hamuvá égtem. Olyan sebességgel száguldott a vér az ereimben, hogy azt hittem felrobbanok. Hogy lehet valaki egyszerre ennyire férfias és mégis ilyen gyengéd?”

Ethan Sharp egy törtető férfi, akinek a foci az élete. Mindent a saját erejéből csinált, s most óriási céljának tűzte ki azt, hogy európai futballcsapatba kerülhessen. Szinte mindent feltett erre az egy lapra, eltávolodott a családjától, a barátaitól. A nőket is egy numera erejéig tartja közel magához, aztán lelép.
Ám azzal Ethan sem számol, hogy lesz valaki akinek szúrni fogja a szemét. Lesz valaki, aki keresztbe akar tenni neki, s ezért az életéért is fizethet. A helyzet úgy hozza, hogy kényszerszabadságra kell mennie, távol a jelenlegi csapatától.

Rosie Keller, az előző regényből megismert szerelmespár lánya. Egy igazán elbűvölő, bájos teremtés, aki kiskora óta szerette a focit. Ám az apja semmiképp sem támogatja ezt a vonalat, ezért végül a masszázs mellett köt ki. Az apja ismeretségének köszönhetően egy közeli focicsapat mellett tevékenykedhet, ahol bár fájó szívvel, de részben mégis örömmel van.

,, Engem hajt a vágy, hogy végre egy olyan csapatban léphessek pályára, ahol a közönség a tizenkettedik játékos. Ahol azt érzik, amit én. Ahol a futball nem egy sportág, hanem a sportág. Ahol egy győztes meccs után a következő napokban összenézel az emberekkel és mindenki tudja, mire gondolsz. Arra, hogy a csapatoddal lemostad a másikat a pályáról.”

Eme futballpálya közelében ismerkedik meg a két főszereplőnk, akik bizony első perctől fogva egyfajta vonzást éreztek egymás iránt. Azonban, ahogy a sors egyre inkább egymáshoz sodorja őket, úgy kell kiállniuk az eléjük tett próbákat, s úgy kezdenek el igazán komolytársként tekinteni a másik félre.

Találkoznak a szenvedéllyel, az árulással, az eltiprással, az őrültséggel. Sokszor olyan határokat feszegetnek előttünk, mely miatt szinte egy szerelmi történetnek tűnik a mi világunkból. Realisztikus elemeket hordoz magán, s sokszor érezzük együtt velük azt, hogy a sors szeret játszani velünk, s egyik mélypontból a másikba lökni, miközben a boldogság szelét is megérezhetjük.

,, Muszáj felülemelkedni a sérelmeiden, mert amíg a tegnapon rágódsz, addig újabb évek szaladnak el melletted, te pedig egyhelyben vársz a nagy semmire. Tenned kell azért, hogy változás álljon be az életedbe.”

Amikor az életük közös úton folytatódik, rögtön történik valami, ami megrepeszti felhőtlenségük burkát. Ámbár az egymás iránti tiszteletük, hűségük és kitartásuk példaértékű. Hiszen kiállnak egymásért, s nem adják fel a harcot, mikor könnyebb lenne azt tenni.
Számtalan szívfacsaró perc pereg le előttünk, ahogy előttük is, mely megismerése után méltán bízhatunk a happy endben. De vajon Ella Steel karakterei megismerhetik egymás oldalán az igazi szerelmet, s a sírig tartó boldogságot?

A Sors-Fordulat egy vágyakkal teli történet, mely igazi, felhőkig repítő szerelmi utazásra hív bennünket. S lapról lapra taszít érzelmi sokkba, a boldogságtól  a bátorságon keresztül a fájdalmas percekig.

,, Szóval fogadd el kérlek, hogy te sem vagy mindenható, mindentudó. Szükséged van olykor egy támaszra, egy vigasztaló ölelésre, egy tanácsra. Ettől ember az ember.”

Ajánlom minden kedves olvasónak, aki:

  • már a Sors-Döntőben is imádta az írónő stílusát, karakterét
  • szereti a romantikus történeteket
  • nem érzi kellemetlenül magát az erotikus elemektől
  • minél több érzelmet akar átérezni egy műben
  • egyszerűen imád olvasni, legyen az kalandos, szerelmes vagy bármi más zsáner

Fülszöveg:

Ethan Sharp egy öntelt, törtető focista, aki semmi mást nem akar, mint bekerülni egy európai futball csapatba. Bárkin és bármin képes átgázolni, hogy elérje álmait, ám élete nem várt fordulatot vesz. 
Rosie Keller egy átlagos tinilány, akinek különös hobbija van, a futball. Emellett szenvedélye a gyógymasszázs. Bizonyíthatja elhivatottságát, amikor a család kapcsolatai segítségével elkerül egy közeli csapathoz, mint masszőr. 
Kettőjük találkozása számos fordulatot hordoz magában. Vajon képesek lesznek felülkerekedni saját önző vágyaikon a szerelemért? 
Ethan előtt újra megnyílik az út, de a sors ezáltal még súlyosabb akadályt gördít elé. 
Feladja álmait a szerelemért, vagy mindent figyelmen kívül hagyva a vesztébe rohan?

(Gyémántfelhő Kiadó, 432 oldal, 2018)