Válts valóra te is egy mesét! - Libri Karácsonyi Kampány

 

A Libri egy újabb kampányba kezdett, melynek céljául egy igazán szívet melengető és fontos dolgot tűztek ki. Nemsokára itt az évvége, a karácsony. Rengeteg gyerek él az országban, közülük számos fiatalnak nem adatik meg az, hogy ajándékról álmodozzon a szeretet ünnepén. Azonban most lehetőségünk adódik, hogy segíthessünk nekik könyvekkel, hiszen mindenki szeret kapni és mindenki megérdemli azt, hogy legalább ezen az egy napon kerülhessen valami a fa alá.
Te is szívesen segítenél eme jócselekedet véghez vitelében?

 

Minden gyereknek szüksége lenne arra, hogy megismerhesse a meséket. Legyenek azok régebbiek, modernebbek. Mindenkinek szüksége van arra, hogy hallhasson egy másik világról, egy kitalált életről. Az olvasás jó dolog, ám sok gyermeknek nincs mesekönyve, nem ismerheti meg a Walt Disney történeteket, Grimm meséket.
Téged is örömmel töltött el gyerekként, ha a szüleid, nagyszüleid olvastak neked, igaz? Segíts most másoknak is valóra váltani ezt az álmot!

Hogyan segíthetsz?

A Libri 30 helyszínen úgynevezett Mesepontokat hozott létre, ahol alkalom nyílik a segítség adásra. Az akció keretében szeretnének minél több mesekönyvet, gyermekkönyvet összegyűjteni, melyeket még karácsony előtt a rászorulóknak eljuttathatnak. Mindenki padlásán, szekrényén porosodhat olyan könyv, melyet gazdája már régóta elfeledett, ám akár ezzel is óriási segítséget nyújthatnak a gyermekek megsegítésére.
A Mesepontokon való könyvátadásokon kívül online felületen is lehetőség lesz pár száz forinttal támogatni mindezt. Ezzel is örömet csalni a gyermekek arcára, hiszen egy angyali mosoly minden kincset megér. A Libri webshopjában bankkártyás fizetés kiválasztásával a vásárló módjában áll 200-500-2000Ft-tal támogatni ezt az eseményt.
A gyűjtés november 5.-december 9. között zajlik.

A Mesepontok listája és minden más a kampánnyal kapcsolatban itt érhető el.

Mit fontos tudni még?

Minden könyvet szívesen látnak, ami 3-18 év közötti gyermekeknek szól. Legyen az fejlesztőkönyv, ismeretterjesztő könyv, színezők, ifjúsági könyvek. Ám mindenképp jelentős megemlíteni azt is, hogy a jó állapotú, ajándékozható könyveket várják sok szeretettel. A könyvek sokszínűsége miatt lehetőség nyílik arra, hogy minden olvasni, mesére vágyó gyermek találhasson a saját korosztályának és érdekeltségének megfelelő példányt.

A Libri hisz abban, hogy a mese valóra váltja a gyermekek álmait. Emellett nemcsak a képzelet növelésére, de a fejlesztésben is segítséget nyújthat. Hiszen a mesék annyi kalandot, annyi álmot rejtenek magukban, melyet minden gyermeknek illene megismernie.

2018-ban nem ez lesz az első megmozdulása a Librinek a gyermekek támogatására. Hiszen több gyerekkórházban és gyerekosztályon olvasó sarkakat alakítottak ki, mindazon beteg- és látogató gyermekek számára, akik örömmel ismernének meg egy-egy történetet. Ezzel is örömet okozva nekik és segíteni a lábadozásukban. Eme koncepció is hatással volt a kampány elindítására és megvalósíthatóságára, mely alapján elhatározták, hogy mindenképpen szeretnének segíteni a nélkülöző csemetéknek.

 

A karácsonyi kampány keretében több ezer ifjúnak szeretnék szebbé tenni az ünnepeket könyvadományokkal. Az olvasóközönség által felajánlott köteteken kívül, a Libri körülbelül 3000 saját könyvajándékkal szeretne hozzájárulni és támogatni a hátrányos helyzetben levő csöppségeket, ifjoncokat.

Az összegyűjtött könyveket nevelőotthonokba, könyvtárakba, kórházakba, iskolákba és árvaházakba szeretnék ajándékozni. Ebben segítségükre a már régebb óta szoros támogatásban levő Me-Se-Kő Alapítvány lesz. Illetve emellett más szorosabban együttműködő gyermekjóléti intézmények is hozzájárulnak a kampány elősegítéséhez. Ilyen például az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány, az Autistic Art Közhasznú Alapítvány, a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert projektje, valamint a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért.

A lista, ahová az adományok kerülnek itt érhető el. 

 

Bloggerként mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy minél több emberhez eljusson ez az akció, hiszen a gyermekek öröménél nincs nagyobb ajándék az életünkben. Reménykedünk abban, hogy minél több könyvadományt sikerül összegyűjteniük, mert ez a kampány igazán lelkesítő és lelket szorongató is egyben. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk ahhoz, hogy támogatást és segítséget nyújthassunk a nélkülözőknek, a szerényebb körülmények közt élőknek. Most itt egy óriási lehetőség, amit szinte kötelező megragadnunk! Hiszen mi is ezt szeretnénk az említett csemeték helyében, mi is boldogok lennénk. Váltsunk együtt valóra egy mesét!

9000 forint feletti vásárlás esetén lehetőséged nyílik, hogy 599 forintért megszerezd önmagadnak vagy szeretteidnek, egy gyönyörű díszborítóban Andersen meséit. Mindenki szereti a meséket, mindenkiben ott egy kisgyerek, aki ujjongana örömében, ha kezeiben tarthatná eme limitált kiadású kötetet. Ezzel kapcsolatban több információt itt ismerhetsz meg