Greer Hendricks · Sarah Pekkanen: …és ​én téged el nem hagylak

Ajánló:

Ez tipikusan az a könyv, amelynél ki kell várni, hogy az események beinduljanak, azonban amikor ez megtörténik, akkor hatalmasat robban. Mintha taposóaknákon lépkedtem volna, kezembe pedig kibiztosított gránát.

Személy szerint vissza kellett lapoznom, hogy biztosítsam magam arról, miszerint, amit olvasok, az valóban úgy van, ahogy elgondoltam. Megvezetett, megtévesztett, átvert - és ez az az élmény, amiért szeretek olvasni. Nem csak egyszer húzott csőbe ez a történet, hanem többszörösen is. Miután a végére értem, csak fogtam a fejem és pislogtam döbbenetemben. Igen, még mindig lehet újat írni, még mindig vannak olyan csavarok, amikre nem lehet számítani egy könyvben.

Történet:

Vanessa harmincéves elvált nő, aki próbálja az életét újra összerakni. Nem egyszerű számára egy olyan közegből kilépni, ahol mindene megvolt, ahol óvón védték és szerették. Egyetlen dolog hiányzott az életéből: a gyerek. Richard-dal, a férjével, mindent megtettek, hogy sikerüljön a terhesség. Különböző orvosok és vizsgálatok, vitaminok és kezelések, de mindhiába. Vanessának nem sikerült teherbe esnie. Egyre jobban elkeseredik, így az italhoz nyúl.

Miután Richard elhagyta, Vanessa egyre jobban szétesik. Nem tud aludni, az altatók nem teszik meg a kellő hatásukat, ezáltal félő, hogy a munkahelyéről is elküldik a rengeteg késés miatt. Szétszórttá, igénytelenné válik. Egyetlen ember maradt az életében, anyja testvére, Charlotte néni. Az idős asszony mindenben próbál segíteni a lánynak, de a bajt nem lehet elkerülni. Richard újra megnősül. Vanessának innentől fogva egyetlen célja marad, mégpedig az, hogy ezt a házasságot megakadályozza. Kerül, amibe kerül. Úgy tűnik, édesanyja betegsége rajta is kiütközik.

" De addig, amíg Richard az új nővel van - a lánnyal, aki naivan előlépett, hogy majd ő lesz az új Mrs. Richard Thompson, míg én úgy teszek, mintha mindenről elfeledkeztem volna -, soha nem lesz nyugovásom. "

Nellie fiatal huszonéves lány, aki most készül az esküvőjére élete szerelmével, Richarddal. Egy repülőn ismerkedtek meg, amikor a lány anyját látogatta meg Floridában. A férfi gálánsan átadta első osztályú jegyét egy katonának, így került Nellie mellé. A lány sok mindent megtud róla, például, hogy volt már nős, de a házasságuk alatt rá kellett jönnie, hogy nem ismerte igazán a feleségét.

Ahogy közeledik az esküvő, egyre aggasztóbb dolgok történnek. Hívások, amelyeknél senki sem szól bele a telefonba. Nellie érzi, hogy valaki követi, leselkedik utána.

" Nellie előhúzta a telefonját a zsebéből, aztán hozzányomta az arcát az ablakhoz. A nő hirtelen megmozdult, elsietett, nyoma veszett a fák között. Aztán újra megpillantotta őt a sarkon, a három sírkőnél. "

Mindkét nőnek megvan a maga sötét múltja, a maga rejtegetnivalója. Ezeknek a csontvázaknak azonban nem szabadna kikerülniük a szekrényből. Azonban a múlt előbb utóbb mindenkit  utolér és a következmények sokszor kiszámíthatatlanok.

Vajon Vanessa képes lesz újra talpra állni? Képes lesz élni az életét a férfi nélkül, akivel sok-sok évet töltött együtt? Képes lesz megakadályozni, hogy az elméjét teljesen elborítsa a sötétség, ahogy az anyjával is történt? Sikerül neki megakadályozni a közelgő esküvőt és bosszút állni? Mi a cél? Mi az indíték?

Összességében:

Nehéz írni erről a történetről, hisz olyan fordulatok vannak benne, amivel elvenném az élvezetet az olvasók elől. Borzasztóan tetszett a kivitelezése, a megoldásai. Mindenre megkaptam a válaszokat, sőt, még annál is többet. Visszatekintve az elejére, bárhogy agyaltam volna a végkifejleten, sehogy se jöttem volna rá. Tökéletes vezetés két szemszögből, amelynek a szálai a frappáns csavarok ellenére is kifogástalanul érnek össze. Nem lesz zavaros, nem keveredik meg az olvasó és nem megy át egy klisékkel megspékelt regénnyé.

Ha az elején úgy érzed, hogy ez a történet semmiről sem fog szólni, akkor hatalmasat tévedsz. Ez a könyv kivárásra játszik, de utána mindenért kárpótol. Ülj le, fogd a kezedbe a könyvet, légy türelmes, majd élvezd a felpörgött eseményeket.

Kiadó: Alexandra Kiadó

Oldalak száma: 576

puhatáblás

Fülszöveg:

Ez ​a regény két nőről szól.
Az egyikük a húszas éveiben jár, New Yorkban él, rajong a munkájáért, a barátaiért és a vőlegényéért, aki nemsokára oltár elé vezeti. Még előtte az élet és a jól megérdemelt boldogság egy szerető férfi oldalán.
A másikuk kora harmincas, elvált nő, akinek nem maradt semmi vesztenivalója. Férje elhagyta, az előkelő társaság, amelynek régen tagja volt, elfordult tőle, a munkahelyén mindennap konfliktusok és megaláztatások sora várja. Alkoholproblémákkal küzd, és már csak egyetlen dolog foglalkoztatja: hogy bosszút álljon azon, aki tönkretette az életét.
E két nőnek sokkal több köze van egymáshoz, mint hinnénk.
És nem csupán azért, mert ugyanazt a férfit szeretik.
Az …És én téged el nem hagylak hátborzongatóan izgalmas regény megannyi váratlan fordulattal, amely rafináltan tárja elénk a házasság komplexitását, és kegyetlen őszinteséggel mutat rá azokra az igazságokra, amelyeket ugyan sokszor látni vélünk a szemünk sarkából, de képtelenek vagyunk szembenézni velük.