Courtney Cole: Ha elhagysz - Megtört lelkek 2.

Az írónő sorozatának első regényét is nagyon szerettem. Mert nem egy tipikus, közhelyes világba kalauzolt el bennünket. Hanem egy olyan helyre, ahol érzelmi alapon teljes mértékben átélhetjük a történteket és a bőrünkön érezhetjük az összes cselekedetet, ami a műben zajlik.

,, - Vigyázz, mocskos leszel – figyelmeztetem.
Ártatlan, tágra nyílt szemmel néz rám.
- Néha szeretek mocskos lenni.
Aztán huncut vigyor terül szét az arcán.”

A könyv megrendelhető: itt

Gabriel Vincent hadnagyot egy szomorú tragédia éri, melynek emlékétől szabadulni sem tud. PTSD-t állapítanak meg nála, de úgy véli az a kezelés hasztalan lehet, amit ajánlanak neki. Szörnyű álmok gyötrik, amelyek rendesen kipihenni sem hagyják őt. Mindig ugyanaz a kép, ugyanaz az alak, ugyanaz az éjszaka. Mindenkinek vannak a múltjában dolgok, amik folyton visszarántják a sötétbe, de talán ha harcol ellene az ember, akkor véget vethet neki, nem igaz?

Madison Hill egy éttermet vezet, melyet a szüleitől örökölt meg a haláluk után. New Yorkban szeretett volna modellkedni, ám a sors közbeszólt és felkellett adnia az álmát azért, hogy a szüleiét vihesse tovább. A férfiakban nem bízik, a családjában rossz tapasztalatokat látott, így a munkahelyén és a húgán kívül semmije sincs. Sokszor boldogtalan, számtalanszor zord külsőt visel, de belül gyöngédséggel teli nő. Neki is kijár a boldogság, ugye?

,, Imádom a hangját a sötétben, az érintését a bőrömön. Imádom, ahogy reagál rám.
Imádom, ahogy megnyílt előttem. Hogy rám bízta magát.
Imádom, ahogy alattam van a teste, combom a combján.
Ismét megcsókolom, belefojtom a nyögést az ajkaimmal, és mintha olvasna a gondolataimban, tudja, hogy mennyire imádom ezért.”

Egy véletlen találkozás egy szórakozóhelyen, mely mindkettejük számára felejthetetlennek bizonyul. Mennyi az esélye annak, hogy Maddy a majdnem első egyéjszakás kalandját Gabe-el élné meg, akiről kiderül, hogy a barátnőjének a bátyja? Ám nem történik meg, mert balesetet szenvedett a taxijuk, ami elég volt ahhoz, hogy a férfi démonjai ismét testet öltsenek. Nem tudja kontrollálni, nem tudja megszüntetni.

A másnapi találkozás azonban még nagyobb titkokat rejteget. Vonzalom volt első pillantásra, de mindketten eltaszítják a másikat önmaguktól. Nem akarnak sebeket kapni és adni sem. Nem akarnak fájdalmat érezni és okozni. A szenvedély, a szív és a test azonban máshogy dönt. Szerelembe lehet esni akkor is, ha sem az idő, sem a helyzet nem a megfelelő?

,, Félsz szembeszállni a démonaiddal. Pedig ha nem teszed, örökre a múltban fogsz élni. A jó hír az, hogy a félelmeinket mi magunk választjuk. A szemébe köphetsz, és élheted az életed.”

Próbára teszik önmagukat, azonban Gabe úgy érzi meg kell védenie a lányt önmagától, ezért meghozza a legnehezebb döntést. Mindketten összeomlanak. Sokszor az élet a padlón fekve is belénk rúg egyet, s ilyenkor csak a kilátástalanságot látjuk magunk előtt.
Mila babát vár, de arra gondolni sem mer az ember, hogy mi történik, ha veszélybe kerül a baba és a kismama élete is? Mérhet a sors ennél nagyobb csapást ránk? Megbirkózhatunk a gyásszal, ha már lelkileg amúgy is darabokban vagyunk? A legreménytelenebb helyzetekből esélyünk lehet boldogan kitörni?

,, Számára én vagyok a legveszélyesebb a világon. Ha ő nem ismeri el, akkor nekem kell megtennem helyette.”

Egy történet, ami erőt ad.
Egy történet, ami bizonyosságot tesz az elsöprő szerelemről.
Egy történet, ami nem engedi el a gondolataidat.
Egy történet, aminek a rabjává válsz.
Egy történet, ami széttép belülről, hogy újra összerakhasson.
Egy történet, ami elfeledteti a múltat és reményt ad a jövőre.
Egy történet, ami rólunk íródott.
Egy történet, amitől sírva fakadsz és a te démonaidat látott majd magad előtt.
Egy történet, ami bizonyosságot tesz arról, hogy mindenből van kiút.
Egy történet, amit el kell olvasnod!

A Ha elhagysz egy olyan regény, amit együltében elolvasol és teljesen belemerülsz a lapokba is. Úgy érzed majd, hogy ismered őket, hogy mellettük voltál a nehéz és boldog pillanatokban is. Ez pontosan így lesz kedves olvasótársam, ezért is ajánlom ezt a regényt tiszta szívvel!
Mert Courtney Cole történetei sokkal többet adnak más műveknél. Letehetetlen, kihagyhatatlan alkotás!

,, Nem adhatom fel. Addig nem, amíg véget nem ér a játék.
Nem mintha ez valaha is játék lett volna.”

Fülszöveg:

Kölcsönadnád ​a szárnyad, ha a másik zuhanna?

Gabriel Vincent hadnagy egy háborús hős. Legalábbis az volt. Amióta hazajött Afganisztánból, Gabe képtelen kiverni a fejéből azt a rémálomba illő éjszakát a csatatéren, amely örökre megváltoztatta az életét. Tudja, hogy tönkrement az élete, amit csak sok sörrel és még több nővel tud elviselni. Egészen Madison Hill feltűnéséig. 
Madison élvezi a szinglilétet. Legalábbis ezt hiszi. Szüleinek tragikus halála után átvette a családi étterem vezetését, és azóta semmi másra nincs ideje. Egészen Gabriel Vincent felbukkanásáig.

Noha elsőre fel sem tűnik nekik, Gabe és Madison hamar egymásba bolondulnak. Gabe-nek van egy sötét titka, és attól fél, hogy ha Maddy megtudja, milyen is ő valójában, a nő csalódik benne. Maddy pedig olyan gondokkal küzd, amelyeket Gabe talán nem értene meg. Felismerik, mekkora szükségük van a másikra, de ehhez meg kell küzdeniük az életük démonaival – és a démonokkal az a baj, hogy csak fájdalmak árán tűnnek el.

Vajon sikerül helyrehozniuk a múltat, mielőtt elveszítenék egymást?

(Libri, 432 oldal, 2018)