Kate Eberlen: Miss you

Egy olyan könyvet tarthattam a kezemben, mely reális cselekményekre épült. Vagy legalábbis egy olyan világba kalauzol minket, ahol két személy nézőpontjain keresztül megismerhetjük az életüket. Az életüket, melyek során olyan impulzusok, tettek zajlanak le, amik akár a mi környezetünkben is megtörténhetnek.
Szívbemarkoló, ám mégis csodás érzelmeket vált ki az olvasóból.

Egy nő és egy férfi szempontjából ismerhetünk meg egy szinte lehetetlennek tűnő szerelmet.
Történetünkben a két főszereplő találkozása csak pár pillanatig tart, szinte felejthető percek ezek. Vagy mégsem? A sors újra összehozhatja őket?

,, Tizennyolc évesen találkoztunk, de a sorsunk kissé kizökkent, ezért folyton hiányoztunk egymás életéből. Tudom, hogy ez giccsesen hangzik, de nem tudom másképp megfogalmazni. Csak azt tudom, hogy az elmúlt huszonnégy óra olyan volt, amilyennek az életünknek lennie kellene.”

Tess a családjával él együtt. Első minutumban furcsának tűnnek, viszont a furcsaság akkor mutatkozik meg igazán, mikor bekövetkezik egy tragédia. Az édesapa rengeteget dolgozik, szabadidejét a kocsmában tölti. Az édesanya háztartásbeli, rengeteget foglalkozik a kisebbik lányával. Csakhogy a lány anyukája mellrákot kap, rosszabbodik az állapota és fokozatosan romlik a teljesítőképessége is otthon. Tessnek most lenne itt az idő, hogy egyetemre menjen, már a jelentkezését is beadta. Azonban amikor édesanyját elvesztik összeomlik lelkileg, mégis tartania kell magát. Fel kell nevelnie Hope-ot, hiszen ebben nem számíthat a másik szülőjére.

,, Behunyt szemmel feküdtem, és próbáltam felidézni anya jelenlétét, hogy elmondhassam neki: ,, Hope tizennyolc lett anya. És tudod mit? Jól boldogul. Olyan büszke lennél rá!”
Legszívesebben hozzátettem volna: ,, … és rám is!””

Gus a szüleivel él együtt. Egyedüli gyermek… Már. A bátyját egy síbalesetben vesztette el. Folyton kísérti őt a testvére árnya, hiszen az utolsó pillanatait együtt töltötték. A fiú tudta mire készül a bátyja, nem állította meg. A szülők is részben őt hibáztatták. Gus sokszor érezte azt, mintha az apjáék jobban örültek volna az ő halálának. Egyfolytában a halott testvérhez hasonlítják, hiszen ő volt a tökéletes és a kedvenc a családban. De Gus mindent megpróbál azért, hogy elég büszkék legyenek rá is.

Az élet külön utakra sodorja őket. Mindkettejüknek a saját démonaikkal kell megküzdeniük. Mindketten a saját létükért harcolnak, számos akadály gördül eléjük. Van ami lecke volt számukra, van ami boldog momentumokat adott nekik, de semmi olyan nem történt velük, ami nem tett volna hozzájuk valami pluszt.

,, Hajlékony teste, mohó a szája, a behódolás a gyönyör és érzéki kín markában olyan helyre repített, ahol még soha nem jártam, melynek még a létezéséről se tudtam!”

Valós élethelyzetek, könnyek és mosolyok. Rengetegszer felismertem saját magamat, a saját küzdelmemet az életükön keresztül. Átéreztem, bele éltem magam. Sokszor fel sem tudtam fogni, hogy mennyi minden történhet valakivel és ez mennyire megviseli majd. Számtalanszor sajnáltam őket, de ugyanennyiszer meg is nevettetek.

Szerelem, csalódás és minden más. Egy történet, ami egy kicsit rólad szól és rólam is. Első szerelem, első testi kontaktus, családi problémák és minden ami az életünkhöz tartozik. Ez a mi történetünk! 

,, - Különös, nem? – kérdi. – A szótáraink telis-tele vannak lenyűgöző szavakkal, de az egyetlen, amit az emberek ki tudtak találni erre az egyedülálló és végtelen szenvedélyre, az három kis szerencsétlen szótag.
- Az ,,egyedülálló és végtelen szenvedély” szerintem tizenkét szótag.”

Kalandos, érzelmes, életszerű regény. Magához láncol és a végéig maga mellett tart.
Ajánlom az érzelmes, romantikus zsánert kedvelőknek. Mert ez egy gyönyörű történet egy gyönyörű szerelemről, és mindarról, ami az igazi boldogsághoz szükséges és ami oda sodorja az embert, ahova kell!

Fülszöveg:

„A ​mai nap hátralevő életed első napja” – áll a mottó Tess családjának konyhájában az egyik tányéron, és a lánynak ez jut eszébe a csodálatos firenzei nyaralásán, az egyetem előtti utolsó vakációján. Az élete hamarosan gyökeresen megváltozik – de nem úgy, ahogy azt szeretné.

Gus szintén Firenzében nyaral a szüleivel. Az ő életük nemrég már felfordult, méghozzá váratlanul és drasztikusan. A fiú igyekszik mindenben megfelelni a szüleinek, ám legszívesebben világnak menne, hogy felfedezze, miféle ember is ő valójában. 
A két tizennyolc éves fiatal útja egyetlen napig keresztezi egymást, mielőtt visszatérnének Angliába.

Az ezt követő tizenhat évben az élet és a szerelem a legkülönfélébb kihívások elé állítja őket. De most, hogy a távolság és a sors is közéjük állt, soha többé nincs esélyük megismerkedni egymással… vagy mégis?

Kate Eberlen egy kisvárosban nevelkedett, ötven kilométerre Londontól, ahol gyermekkorát olvasással és ábrándozással töltötte. Ókori irodalmat és történelmet tanult Oxfordban, majd könyvkiadással és tanítással foglalkozott. Kate a közelmúltban szerezte meg a képesítését, hogy az angolt mint idegen nyelvet taníthassa, és ezzel reményei szerint több időt tölthet Olaszországban. Férjnél van, egy fiú anyja.

(Libri Kiadó, 496 oldal, 2018)