Lisa Unger: Halottakkal suttogó

Amikor láttam, hogy az Alexandra kiadónál megjelenik ez a könyv, már tűkön ültem, hogy olvashassam. Első körben azért, mert a Szellemekkel suttogó című sorozat az egyik kedvencem volt, másrészt mert imádom ezt a témát. Bár nem hiszek a szellemekben, mégis szeretem az ilyen jellegű könyveket. Amikor ki akarok lépni a saját kis világomból, a saját komfortzónámat átlépni, vagy akár a saját hitem felrúgni, olyankor ezek a könyvek adnak számomra egy feelinget. Elképzelem az adott szituációt, amely nálam már-már szürreális, és belehelyezem a saját elméletem.

Történet:

Finley kiskora óta látja, és hallja a szellemeket, amivel nem tud mit kezdeni, nem érti őket, nem tudja mit szeretnének tőle. Az édesanyja teljesen kikészül ettől, így a lány Eloisehoz, a nagyanyjához megy, aki szintén látó, az ő segítségével próbál rájönni, hogy mi is lehet a feladata, hogyan tudja uralni ezeket a hangokat, és miképp tudna segíteni másoknak. Hollows az a város, ahol nem teljesen olyanok az emberek, mint bárhol máshol, furcsa esetek történnek, és úgy tűnik ennek a helynek olyan ereje van, amely nem engedi el az embert, amíg nem teljesítette a feladatát.

" A hang elhalkult kicsit, de Finley még mindig hallotta. Mit jelenthet ez? Honnan kéne tudnia, hogy miért tért vissza a hang? "

Merri Gleason az édesanya, aki közel egy éve keresi eltűnt kislányát Abbey-t, nem nyugszik bele, abba, hogy akár halott lehet, így végső elkeseredésében visszatér a tragédia színhelyére, és felkeresi a magánnyomozót, aki Eloissal, és Finleyvel dolgozik. Tíz hónappal ezelőtt, Merri férje, és gyerekei Abbey, Jackson, és Wolf, elindultak Hollows városába sétálni, az apa lemaradt a két kisgyerek mögött, mert a telefonjával volt elfoglalva, ahogy mindig. Abbey és Jackson egy lövést hall, majd üvöltést az apjuktól, hogy rohanjanak. A gyerekek viszont visszamennek, ahol a kisfiú is lövést kap, majd a kislányt elrabolják.

Finley már egy ideje folyamatosan hallja a nyik-kattot, és egyszerűen képtelen rájönni hová helyezze, kihez tartozhat. Jones Cooper magánnyomozó megkeresi a lány nagyanyját Merri ügye miatt, de Eloise közli vele, hogy ez most Finley feladata, neki szólnak a hangok, és ő kapja a jeleket. A lány teljesen kétségbeesik, nem akarja ezt csinálni, mégis érzi, hogy ez most mennyire fontos, egy feladat, amit le kell zárni, és talán elhallgatnak a hangok.

Penny, egy kislány akit elraboltak, szintén látja, és hallja a szellemeket. Egy pajtában él, olyan emberek között akik rosszat csinálnak vele. Ha bármi hibát követ el, annak mindig súlyos következményei vannak. Még emlékszik a régi életére, álmaiban még ott van a családja, de egyre halványabban. A hangok kérik a segítségét, de ő még kislány, nem tudja mit is tehetne. Kilátástalannak érzi a helyzetét, menekülne, de képtelen rá, és lassan-lassan eljut arra a szintre, hogy továbblépjen oda ahova a többiek.

" Éjjel, ha álmatlanul feküdt az ágyban, távoli helyekről ábrándozott, és közben sírdogált. Olyankor furcsa hangokat halott: sikolyt, sírást, ideges kiabálást. Az összes közül az a furcsa suttogás volt a legrosszabb, ami a fák felől jött. "

Érdekes történet volt. Látni a kislány szemszögéből az adott helyzetet, hogyan próbál menekülni, életben maradni. Az elején kicsit talán zavart a lassú felvezetés, eleinte nem teljesen értettem, hogy ki kicsoda, és kinek mi a feladata, de ahogy haladtam egyre jobban összeállt a kép, megkaptam a miértekre a választ. Egy igazán kerek történet, minden szál megkapja a maga befejezését, nem hagyott kétségeket bennem. Élveztem, ahogy rájöttem az összefüggésekre, és persze nem mehetek el az mellett sem, hogy a végén teljes libabőr voltam. Olyan befejezést adott, amitől egyszerre voltam boldog és szomorú.

Fülszöveg:

Finley Montgomery kislánykora óta hangokat hall és látomásos álmok gyötrik, amiket nem ért, és szabadulni sem tud tőlük. Különös adottsága egyre rémisztőbbé válik számára - és már a motorja bőgése vagy egy újabb káprázatos tetoválás sem tudja elnyomni a hangokat -, ezért nagyanyjához, Eloise Montgomeryhez fordul, a híres hollowsi médiumhoz.
Merri Gleason tíz hónapja hiába keresi eltűnt lányát, Abbey-t. Végső elkeseredésében Jones Cooper nyomozóhoz fordul, aki gyakran együtt dolgozik a médium Eloise Montgomeryvel. Merri nem hisz az ilyen dolgokban, de éppen eléggé kétségbeesett ahhoz, hogy adjon neki egy esélyt, remélve, hogy nincs még túl késő. Az idő vészesen fogy. Finley és Eloise teljesen belemerülnek a nyomozásba, és hamarosan kiderül, hogy sokkal nagyobb tét forog kockán, mint egy eltűnt kislány sorsa. Finley egyre mélyebbre ás a város történetében, és annak végtelen rétegeiben, először azonban a múltat kell szemügyre vennie, hogy aztán betekinthessen a jövőbe. Csupán egyetlen dolog van, amiben biztos: Hollows mindig megkapja, amit akar, bármiről is legyen szó. "Az egyik legfényesebb csillag a könyvpiacon." Dennis Lehane, a Viharsziget szerzője

Kiadó: Alexandra Kiadó

Oldalszám: 352 oldal

Megjelenés: 2018

Kötés: Kartonált