Robin O'Wrightly: Az ​amulett rejtélye (Tripiconi sztori 1.)

A könyvet legelőször a Könyvfesztiválon, 2018. április 21-én (szombaton) 17-18 óra között szerezheted be az Imádom a Könyveket (IK) standjánál (G4) a Millenáris B pavilon galériáján. ( itt dedikáltathatod!)

Ajánló:

Őszintén szólva ezt a művet képviselő műfajok nem tartoznak a zsánereim közé, mégis úgy gondolom, ha nem olvastam volna el, akkor egy óriási élménnyel szegényebb lennék. Az írónőtől ismét egy ragyogó regényt láthattam, ami a számomra elsőként elolvasott (#Wetoo - Kettős kereszt) regénynél sokkal nagyobb hatást gyakorolt rám. Talán témánál fogva nem is tehető egy lapra, emiatt én sem bocsátkozom összehasonlításokba.

,, Ha az életben sok öröm vagy bánat ér, megállunk, bevárjuk, míg a lelkünk utolér.”

Történetünk Tripicon szigetén játszódik, ahol a Ponti hercegség él és irányítja az ott élőket. Szokásos nyárként indul a mű, aztán valami megváltozik. Egy tengerparti látogatás alkalmával Arabella rátalál egy halottnak hitt idegenre, ezért mozgósítja a család többi tagját,hogy kiderüljön életben van-e a megtalált fiú. Kórházba szállítják és stabilizálni próbálják az állapotát. De eközben Ari egy ragyogó nyakéket rejteget, amit az idegentől nem messze talált. Akkor még fogalma nincs arról, hogy ezzel milyen folyamatot indít el.

,, Végtelen szomorúságot érzett, mint amikor az ember elveszít valami fontosat, és akkor eszmél rá, mennyit számított az neki, amikor már sosem kaphatja vissza. Nem tudta volna megmondani, mi volt annyira fontos számára egy vadidegen fiú sorsában, akinek a medálját véletlenül megtalálta és magához vette. De ezzel valahogy akaratlanul is belefolytak egymás életébe, már valamilyen szinten kötődött hozzá a lány.”

29939547_10215093146182990_1894394490_n Kiderül, hogy a nyakék a fiú számára életmentő és anélkül hamar életét vesztené. A fiú nem emlékszik semmire a családjával kapcsolatban, viszont különleges képességekre derül fény vele kapcsolatban. A család egyre inkább védelmezni kezdi az idegent és célúkként tűzik ki azt, hogy felkutassák a származását, amnéziájának okát. A kishercegnő is egyre közelebbi kapcsolatot alakít ki vele. Egyik nap valami furcsa történik és egy fekete nagydarab lény ellopja az amulettet. A srác ismét a betegség, a szenvedés kapujában áll. Hogyan szabadul majd ettől?

,, - Te meg erős csaj vagy, ugye?! – ütötte vissza a magas labdát a Ponti. - Az íjászat egy dolog… A szív védelme pedig egy másik.”

Vajon ki ez az idegen és honnan jött? Veszélyes lehet a hercegségre és a szigetre? Miután a hercegség megkapja a választ, mihez kezd az információval? Ari és Daniel kapcsolata milyen lesz?

,, - Akkor ez a srác egy barom. Akkor engedd el, hadd menjen, hadd vigye a nő, nincs dolgod vele. Te egy ékkő vagy, egy amulett. Nem kezelhet csak úgy akárhogy. Ezért a küldetésért, aki te vagy igenis küzdjön meg! – fokozta a hatást egy metaforával Susanna.”

A regény során rengeteg kérdés vetődik fel az olvasóban is, de ez ugyebár csak az első rész, ezért persze nem is kapunk választ mindenre. Az írónő tökéletesen időzítette a regény végeztét, de szerintem ezt nem csak én gondolom így. Persze azért, mert annál nagyobb izgalommal várom a folytatást. Karaktereket tekintve nekem szimpatikusak voltak, mind a hercegség tagjai, mind a közemberek. Ugyebár a Ponti családon kívül jelen voltak még a kórházi dolgozók is, akik tényleg mindig minden tekintetben a beteg állapotát, javulását nézték. Chandler, a walesi herceg, aki az egyik Ponti lánnyal érkezett haza. Illetve maga Daniel. Egy szereplőt sem találtam ellenszenvesnek. Valahogy mindenki megfelelően játszotta a saját szerepét, közvetítette az érzéseket, melyeket át kellett élnünk közben.

,, Egy hadvezér és egy stratéga – tökéletes párosítás. Amennyire különböztek, annyira összeillettek, mint testvérek, és ezért is voltak vészhelyzetekben olyan összetartóak.”

Méltán mondhatom, hogy nekem a 2018-as év egyik kedvence lett ez. Mert egyszerűen annyira magával ragadóan lett megírva, hogy alig tudtam letenni. Nem tipikus történet, de talán azért tetszett annyira nagyon. Repdesve várom a következő részt, remélem mihamarabb olvashatjuk majd!

,, A kishercegnő megborzongott a kiborg lény gondolatától. - Elég gáz, hogy Daniel talán mégis csak egy ,,élő szövet a fémvázon”, és nem úgy, mint a biciklis postás. - Jesszus, ez de ősrégi poén! – rázta a szójátékkal ,,lebombázott” fejét a bátyja. - Holnap majd megnézzük, mennyire vonzódik a mágneshez… Rákötjük Arira, hiszen ő olyan ari.. Érted, Ari!”

Ajánlom a zsáner kedvelőinek és azoknak is, akiknek nem a zsánere a sci-fi – fantasy vonal, mert biz’ ám ez a mű annál sokkal jobb, hogy egy-egy jelzővel illessem. Csodálatos munka az írónőtől! 30007539_10215093144382945_1921360272_n.png

Fülszöveg:

Van ​egy hely, amelyet soha nem fogunk megtalálni a térképen, hiába keressük: ez Tripicon, egy szigetállam az Észak-Atlanti-óceán kellős közepén. A valaha szebb napokat látott, ám most már csak vegetáló birodalomban az uralkodó Ponti-hercegség teljesen modern, de mindentől elzárt életét éli. Egy augusztusi szombat délelőttön az unatkozó koronaherceg, Matteo még nem is sejti, hogy aznap délután kezdődik csak el a Tripiconi sztori hihetetlen története: az első, Az amulett rejtélye című részben, egy hét leforgása alatt teljesen a feje tetejére áll a világ. Az oka egy titokzatos, „tengertörött” idegen fiú, akit félholt állapotban, egy különös nyakékkel együtt, a parton talál meg Arabella kishercegnő, Matteo unokatestvére. Innentől kezdve nincs megállás: a pörgő lendületű, fiatalos humorral átszőtt, ismeretanyagban és párbeszédekben gazdag, érzelmes kalandfolyamban sok kérdés és kétely merül fel. Vajon ki lehet ez a srác, és mit akarhat Tripiconban? Mi az a türkizkék fényű kristály, melyet a nyakában hord? És mi történik akkor, ha ellopják tőle? Vajon megtalálják-e a kérdésekre a választ, amikor szorít az idő? Keresd a többi részt is, és olvasd el, hogy megtudj mindent! Kiadó: Mogul  Kiadás éve: 2017 A Könyvfesztivál után a könyv a Kiadó oldaláról és magánál az írónőnél is elérhető, tőle is lehetőség van megrendelni itt. Csapj le rá! 

Címkék: Könyv, zs:fantasy