Mason Murray: Lélekcsapda

Ajánló:

Nem mindennapi könyv. Több szálon építkező történet, ami által beleláthatunk a szereplők mindennapjaiba, megismerhetjük múltjukat, jelenüket. Minden karakternek megvan a maga története, titka. Ez a váltott szemszög tette igazán érdekessé, és tempóssá a könyvet, nem hagyja, hogy unatkozz, mert amint csökkenne az érdeklődés a történet iránt, máris egy új karakter szemszögéből izgulhatjuk tovább az eseményeket.

"Itt áll pőrén és kisemmizetten, és nem tud az égvilágon semmit! Mintha meghalt volna. Ez a valaki nem ő. Ez csak egy börtön a lelkének, egy lélekcsapda, ahová beszorult és már nem élheti a saját életét. Nem több egy rozoga asztráltestnél, amelyben meg sem kísérelhet normális, hús-vér emberhez méltó életet élni."

Szeretem az ilyenfajta krimiket, amik misztikummal vannak megspékelve, így ad egy igazi pluszt. Ez a testcserés “projekt” mindig is érdekelt, mind filmben, mind könyv terén. Érdekes volt olvasni, hogy ki hogyan kezeli az új testét, új “személyiségét” , illetve hogyan oldják meg az ezzel járó problémákat. Őszintén megmondom, fogalmam sincs, én hogyan kezeltem volna egy olyan szituációt, hogy este lefekszem 30 évesen, másnap pedig egy öreg testben ébredek. Valószínű kiugrottam volna egy tíz emeletes épület ablakából pánikomban. Mark Moonro viszont tökéletesen kezelte az adott helyzetet. Felkeresi Angiet, régi szerelmét, és volt munkatársát, mert csak benne látja a reményt, hogy hisz neki, és a segítségére siet, és reménye szerint ketten együtt oldják meg a lélekrabló kilétét. Közös erővel indulnak neki a feladatnak, számos olyan helyzetbe sodorva magukat, ami életveszélyes, és megrázó.

Ami engem leginkább kíváncsivá tett már a legelején, az Morgan szerepe volt, és egyre jobban vártam a választ a kérdéseimre. Hogyan változik egy bérgyilkos jelleme, mit miért tesz, és mi az oka a hirtelen beállt “elgyengülésnek”.

"Minden olyan egyszerű lett volna, ha képes lett volna végezni "magával". De nem tudott. Megtett mindent a siker érdekében, csalt, hazudott, lopott és ölt, ha kellett. Egyedül egyetlen dolgot volt képtelen megtenni. Úgyszólván megölni magát."

Amit talán negatívumnak tudnék mondani róla, hogy a fülszöveg alapján ígért sok humor számomra nem teljesen jött át, és  a végén egy hirtelen befejezést tapasztaltam, amit talán lehetett volna húzni még, hogy az olvasó idegeit még jobban felborzolja.

A könyv megmutatja, hogy a pénzért, mi mindenre vagyunk képesek, milyen könnyen manipulálhatóak az emberek, bevezet a lélektanba, és annak minden rejtélyébe.

IMG_8023

Fülszöveg:

Mason ​Murray visszatért! A nagysikerű Elátkozottak városa szerzője ezúttal is bőven adagolja a feszültséget és újra biztos kézzel vezeti olvasóit a borzongató rejtélyek hosszú során.
Mark Moore az ex-FBI ügynök egy szép nyári reggelen arra ébred, hogy kényszerűségből valaki más életét kell tovább élnie. A tükörből egy vadidegen arc bámul vissza rá. Mit tehet valaki, ha megfosztják a legfontosabb tulajdonától, a saját életétől? Veszítenivaló híján elindul, hogy visszaszerezze.
Segítségül csak egykori szerelmére számíthat, aki egyetlenként fogadja el őt másnak, mint amit a látszat sugall, vagyis saját magának. Útjuk akadályok végeláthatatlan sorozata, vesztükre tör az arctalan hatalom az állam érdekeit védelmezve, felbukkannak profi bérgyilkosok és csak akkor van esélyük a sikerre, ha megtalálják azt az embert, aki felelős a lelkek csapdába csalásáért. Őt viszont a föld nyelte el…
A sok humorral átszőtt történet megpróbál segíteni, hogy megtaláljuk a választ az egyik legfontosabb kérdésre: mik vagyunk mi valójában?

Kiadó: Ad Librum

Oldalszám: 300