Agatha Christie: A ferde ház

Agatha Christie az örök klasszikus krimi író!

Már a neve ad egy garanciát ahhoz, hogy jó könyvet fogunk olvasni. Képes arra, hogy egy viszonylag egyszerű témára ad egy olyan köntöst, amit előtte megforgatott, és jól megcsavart. Szinte minden esetben kiszámíthatatlan a végkifejlet. Bárki aki most kezd el krimit olvasni, bátran ajánlom Agatha Christie A ferde ház című könyvet, mert garantáltan nem fog csalódást okozni, és ezáltal megszeretteti velünk ezt a zsánert. A szereplői könnyedek és követhetők, nem bonyolítja túl őket.

"- Egyszerűen csak őszinte vagyok, és nem tettetem magam. Mint mondod, látod Brenda szempontjait. Most pedig légy szíves, vedd figyelembe az én szempontjaimat is. Nem szeretem azt a fajta fiatal nőt, aki kitalál valami búbánatos történetet, és ennek alapján elveteti magát egy dúsgazdag öregemberrel"

A történetünk középpontjában Charles áll, aki feleségül szeretné venni Sophiet, miután két év katonaság után hazatér, úgy dönt megkéri a lány kezét. Így csöppen a férfi egy felettébb érdekes nyomozás közepébe, ugyanis Sophie nagyapja gyilkosság áldozatává vált, és amíg nem derül fény a gyilkos kilétére, addig a lány nem hajlandó férjhez menni hozzá. Charles apja rendőr, így beviszi fiát a nyomozásba. Fokozatosan ismerhetjük meg a karaktereket, a jellemüket, így válnak a szemünkbe szerethetővé, vagy éppen ellenszenvessé. Bárki lehet a gyilkos, az indíték mindenkinél fennáll. És mi lehet a legnagyobb indíték egy gyilkosság során? A pénz. Márpedig a Leonides család fejének, Aristidnek volt belőle. És a gyanúsítható családtagok, ott dolgozók száma sem kevés. A végkifejlet pedig maga volt az igazi meglepetés. A könyv olvasása során számba veszel mindenkit, mindig éppen az az aktuális, aki éppen porondon van, de a végére teljesen leesett az állam a döbbenettől! Az volt az a pont, amikor legalább öt percig csak néztem a könyvet, és nem tudtam elhinni, hogy valami ilyen egyszerű, de mégis elképesztő legyen.

"Előzőleg olyasmi motoszkált az agyamban, hogy a dolog végrehajtásához kellett valami kis szakismeret. De most megvilágosodott előttem, hogy az öreg Leonides valójában maga szolgált használati utasítással a tulajdon meggyilkolásához. A gyilkosnak nem kellett fáradnia, hogy kifőzze a tervet, hogy számítgasson, fontolgasson. Maga az áldozat ismertette a módját, hogyan kell könnyen, gyorsan ölni."

Nehéz írni bármit is, hisz semmi esetre sem szeretnék abba a hibába esni, hogy esetlegesen spoilerezem a történetet, és alapban A ferde ház egy nagyon összetett, de egyszerre kacifántos történet. De az biztos, hogy amint egy Agatha Christie könyv a kezembe kerül, nem lehet letenni.

a ferde ház

 

Fülszöveg:

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagy, szerető, bár kissé zűrzavaros család. A Leonidesek boldogan éltek kis, ferde házukban... Egészen addig, míg a családfő, a milliomos Aristide meg nem halt. Valaki a családból inzulin helyett mérget tett a fecskendőjébe.

Ki a gyilkos, és miért ölt? Szerelemből, pénzvágyból vagy tán bosszúból? A rejtély nyomába eredő fiatalember indítóoka legalább világos: Sophia, az áldozat legidősebb unokája addig nem hajlandó kitűzni esküvőjük napját, míg ki nem derül az igazság...

Kiadó: Helikon Kiadó

https://helikon.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/a-ferde-haz/

Borító:
KARTONÁLT
Oldalak száma:
269
Kiadás éve:
2017

 

Címkék: Könyv, zs:krimi